Skoda Slavia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Skoda Slavia 2022 was een auto die van 1928 tot 1941 in Tsjecho-Slowakije werd geproduceerd. De Skoda Slavia 360 View was in zijn tijd een populaire auto en speelde een belangrijke rol in de Tsjechoslowaakse geschiedenis. 

De Slavia was de eerste in massa geproduceerde auto in Tsjechoslowakije en hielp bij de opbouw van de auto-industrie van het land. 

Skoda Slavia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De auto werd ook gebruikt door het Tsjechische leger tijdens de Tweede Wereldoorlog en speelde een belangrijke rol bij de bevrijding van Tsjecho-Slowakije van de nazi-bezetting.

ontwerp

Het exterieur van de Skoda Slavia is best aantrekkelijk, met strakke lijnen en een modern design. Het is niet te opzichtig of overdreven, waardoor het perfect is voor diegenen die een stijlvolle auto willen zonder al te veel aandacht te trekken. 

Het interieur van de Skoda Slavia is net zo mooi, met veel ruimte en comfortabele stoelen. Alles is goed afgewerkt en ziet er kwalitatief hoogwaardig uit, dat is wat je van een Skoda auto mag verwachten. Al met al is de Slavia een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol en praktisch voertuig.

motor

De Skoda Slavia wordt aangedreven door een viercilinder 1498cc benzinemotor die 147,52 pk levert bij 5000-6000 tpm. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De auto kan een topsnelheid van 140 mph bereiken en accelereren van 0 naar 100 mph in 9,2 seconden. 

De Slavia is in staat om 42,8 mpg brandstofverbruik terug te brengen op de gecombineerde cyclus. De Skoda Slavia wordt aangedreven door een 1.4 liter benzinemotor die 75 pk en 95 Nm koppel levert. 

Skoda Slavia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De Slavia kan een topsnelheid van 170 km/u bereiken en accelereren van 0 naar 100 km/u in 13,8 seconden. Het brandstofverbruik is 37 mpg in de stad en 47 mpg op de snelweg.

bodemvrijheid

De Skoda Slavia Booking is een auto met een bodemvrijheid van 179 mm. Dit maakt hem ideaal voor het rijden op wegen met veel obstakels zoals kuilen en hobbels. 

✓ U kunt ook controleren:

Het betekent ook dat de auto door ondiep water kan rijden, waardoor hij perfect is voor gebruik bij slechte weersomstandigheden. Daarnaast heeft de Skoda Slavia een grote kofferbak, perfect voor het opbergen van bagage of andere spullen.

Publicatie datum

De lanceringsdatum van Skoda Slavia in India wordt op 28 februari 2019 onthuld. Deze auto zal naar verwachting een grote hit worden, vooral gezien de lage prijs en hoogwaardige eigenschappen. 

De Slavia is een vijfdeurs sedan die perfect is voor gezinnen of iedereen die wat meer ruimte nodig heeft. Hij heeft een 1.4 liter motor en is voorzien van vele standaard features zoals airconditioning, elektrische ramen en centrale vergrendeling met afstandsbediening. 

Skoda Slavia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Skoda Slavia is ook leverbaar met diverse optionele extra’s zoals lederen interieur, stoelverwarming, satellietnavigatie en parkeersensoren. Het is zeker een populaire keuze voor automobilisten die op zoek zijn naar een betaalbare maar stijlvolle auto.

kilometerstand

De Skoda Slavia Colors is een kleine gezinsauto vervaardigd door het Tsjechische bedrijf Skoda. De Slavia werd voor het eerst geproduceerd in 1934 en was in die tijd een zeer populaire auto. De auto is nog steeds in productie, hoewel hij in de loop der jaren een paar keer is bijgewerkt. 

De nieuwste versie van de Slavia is zuinig met een kilometerstand van 19,47 kmpl. De Skoda Slavia-specificatie heeft ook een zeer comfortabele rit, waardoor het een uitstekende keuze is voor lange reizen.

Conclusie

De Skoda Slavia was een auto vervaardigd door het Tsjechische bedrijf Skoda in de jaren 1920 en 1930. De auto was populair bij het publiek en er werden er meer dan 100.000 geproduceerd. 

De Slavia was verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, waaronder een coupé, cabriolet en sedan. Het was ook verkrijgbaar met een verscheidenheid aan verschillende motoren, waaronder een 1,5-liter en een 2,0-liter.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com