Skoda Scala 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Midden in de modelcyclus krijgt de compacte Skoda Scala 2022 een update. Een gecamoufleerd model van de aanstaande facelift staat al op proefritten. We hebben foto’s en informatie voor u.

Skoda Scala 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De compacte auto van de Skoda Scala bevindt zich midden in de modelcyclus, dus begrijpelijkerwijs staat er al een gecamoufleerde Erlkönig op de testbaan. De facelift zal echter niet veel veranderingen brengen.

  • Scala bijgewerkt tijdens een proefrit onderweg
  • Marktintroductie verwacht begin 2022
  • Slechts kleine wijzigingen
  • Er wordt een bijgewerkt motorengamma verwacht
  • Nog meer “slimme” details

Skoda Scala 2022 prijs

De huidige Scala is sinds het voorjaar van 2019 op de markt, dus we verwachten de facelift pas in juni 2022. We gaan ervan uit dat er geen grote prijswijzigingen zullen plaatsvinden. Het huidige model begint bij 18.690 euro. Ook de vanafprijs van het vernieuwde model zal naar verwachting rond de 19.000 euro liggen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Skoda Scala 2022 exterieur

Tijdens testritten zijn de voor- en achterkant van de Scala-facelift nog steeds bedekt – er zal meestal iets veranderen in deze onderdelen. We gaan er echter vanuit dat de Scala slechts een heel subtiele visuele update krijgt. De achterlichten lijken helemaal niet veranderd te zijn, er zijn kleine veranderingen aan de koplampen.

✓ U kunt ook controleren:

Zoals je weet van facelifts komen er zeker nieuwe kleuren en aluminium velgen die de Scala een nieuwe look geven, al is er verder niet veel veranderd aan het design. De veranderingen zullen waarschijnlijk plaatsvinden op het gebied van technologie.

Technische gegevens en motoren

Bij motoren zal de focus liggen op het terugdringen van de CO2-uitstoot. We gaan er dan ook vanuit dat de motoren een update krijgen, waarbij de basismotor nog steeds een benzinemotor is met een handgeschakelde versnellingsbak.

Voor de duurdere versies komt er zeker weer een 7-traps transmissie met dubbele koppeling. Het is nog onduidelijk of de Scala een dieselmotor krijgt. Het VW-concern wendt zich steeds meer af van dieselmotoren, dus hier kunnen we niets met zekerheid over zeggen.

Skoda Scala 2022 interieur

De herziene Scala moet worden uitgerust met een digitaal instrumentenpaneel en een grotere infotainmenteenheid. Ook is het mogelijk om nieuwe kleuraccenten te plaatsen of nieuwe stoffen voor de stoelen te introduceren. Er is nog niets concreet gecommuniceerd.

Slimmere oplossingen, zoals we die van Skoda kennen en verwachten, zouden naar de Scala moeten verhuizen. De wielbasis is vergroot, wat leidt tot meer ruimte in het interieur. We moeten wachten op meer.