Skoda Kodiaq RS 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Naast het standaardmodel in Oostenrijk werd de krachtige Skoda Kodiaq RS 2021 bespioneerd. Op het eerste gezicht bereidt de SUV met zeven zitplaatsen zich voor op een subtiele mid-cycle update. Net als de standaard Karoq werd de Kodiaq RS voor en achter gecamoufleerd. We kunnen zien dat het baadt in een nieuwe felrode kleur die er goed uitziet.

Volgens de informatie die we hebben ontvangen, wordt het aanstaande model geleverd met licht herziene bumpers en bijgewerkte lichten. Het nieuwe model behoudt ook zijn 2,0-liter biturbodieselmotor, die momenteel 237 pk en 500 Nm (369 lb-ft) koppel levert. De PHEV-versie is ook bevestigd en we hebben er enkele details over.

Skoda Kodiaq RS 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

De Skoda Kodiaq RS 2021 ziet er zo vertrouwd uit

Zoals eerder vermeld, zijn de spionageopnamen van de gloednieuwe, krachtige Skoda Kodiaq RS 2021 eindelijk beschikbaar. Dit model werd voor het eerst bespioneerd naast het standaardmodel. Ten eerste merkten we dat RS in een nieuwe felle rode kleur is geverfd, terwijl de voor- en achterkant volledig gecamoufleerd zijn.

Interessant is dat de RS een split-matrix LED-koplampontwerp en een bekende grille heeft. Het prototype dat wordt bespioneerd, heeft echter geen inlaten aan de buitenranden, zoals we zien bij veel krachtige modellen. Over het algemeen kunnen we verwachten dat het uiteindelijke model kleine zwarte inlaten en inlaatranden heeft. Op de achterkant is het moeilijk om veranderingen te zien vanwege de camouflage. Over het algemeen is de Kodiaq RS de grote SUV die er aantrekkelijker uitziet dan de standaard.

✓ U kunt ook controleren:

Speculatie over interieurontwerp

Helaas hebben fotografen geen foto gemaakt in de nieuwste Skoda Kodiaq RS 2021 . Het zal echter zeker niet te veel verschillen van het standaardmodel. Verwacht dus geen revolutionair interieurdesign. Aangezien dit model echter een sportieve, krachtige SUV is, staat het comfort op een hoog niveau.

We hoorden ook dat het RS-model een nieuw dashboard zou hebben met verticale ventilatieopeningen en het grotere infotainment dan het standaardmodel. De Kodiaq RS ontvangt ook aanvullende hulpmiddelen voor de bestuurder, zoals frontassistent, anticiperende cruisecontrol, zijassistent, file-assistent, enz.

Skoda Kodiaq RS 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Motoropties voor Skoda Kodiaq RS 2021

De nieuwste Skoda Kodiaq RS 2021 kan worden aangeboden met enkele aandrijflijnvarianten. Hoogstwaarschijnlijk gebruikt de fabrikant een 2.0-liter TDI, die ook te vinden is onder de modellen Tiguan en Passat. Interessant is dat deze motor beschikbaar is met twee turboladers in plaats van slechts één. Volgens de informatie die we hebben ontvangen, kan deze motor 237 pk en 297 lb-ft koppel produceren. Zoals u kunt zien, is dit niet indrukwekkend, aangezien high-performance modellen in dezelfde categorie veel meer bieden.

De volgende mogelijkheid is dat de fabrikant een nieuwe PHEV-variant gebruikt. Als de meest recente informatie beschikbaar is, wordt de Kodiaq RS uitgerust met 1,4 liter TSI-benzine met 156 pk. Dit model zal ook een elektromotor van 115 pk en een batterij van 13 kWh gebruiken. Zoals bij veel SUV’s tegenwoordig, verwachten we standaard een automatische zesversnellingsbak.

Skoda Kodiaq RS 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De gloednieuwe Skoda Kodiaq RS 2021 is onlangs bespioneerd en we kunnen wat verfrissingen zien in vergelijking met de reguliere. Over het algemeen ziet de RS er groter en sportiever uit. Volgens het laatste nieuws begint het komende model bij 65.000 euro.

Daarnaast wordt dit model de komende maanden geïntroduceerd. De verkoop start uiteraard aan het einde van het jaar. Meer details over de aankomende Skoda Kodiaq RS 2021 zullen beschikbaar zijn na de eerste evenementenshow.