Skoda Kodiaq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Vier jaar zijn verstreken sinds Skoda’s grootste cross-over werd gelanceerd. Het is dus tijd voor wat veranderingen. Het Tsjechische bedrijf werkt al aan updates en het testmodel is op straat gespot. We staan ​​op het punt om een ​​typische facelift te ondergaan die een herziene styling zal inhouden, maar innovaties zijn ook mogelijk in andere aspecten. We hebben het natuurlijk over het interieur en het motorenaanbod.

Skoda Kodiaq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Onthoud echter dat de meeste dingen hetzelfde zullen blijven. De mechanica blijft in ieder geval onaangeroerd, terwijl zelfs de stylingveranderingen vrij subtiel moeten blijven. Aan de andere kant kunnen we voor bepaalde markten enkele herzieningen van het motorengamma zien.

Skoda Kodiaq 2022 facelift

De Skoda Kodiaq 2022 zal met verschillende veranderingen komen, en deze esthetiek zal de belangrijkste zijn. Het testmodel is al gespot en is precies gecamoufleerd waar je het zou verwachten. We hebben het natuurlijk over de voor- en achterkant. Aan de voorkant verwachten we veranderingen op gebieden als de grille en bumper. Als u bekend bent met Skoda-modellen, weet u heel goed dat de ontwerpers tijdens de productiecycli geen grote veranderingen doorvoeren. Daarom moeten veranderingen op deze gebieden redelijk subtiel worden gehouden.

Hetzelfde geldt voor het andere uiteinde. Natuurlijk zullen er enkele revisies zijn, vooral op de achterklep, waar we nieuwe “Skoda”-letters verwachten. Daarnaast hebben we revisies kunnen maken op gebieden als een achterbumper, achterlichten, etc. Tot slot rekenen we op typische mid-cycle updates zoals nieuwe kleuropties, nieuwe wielen en dergelijke.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Het is onwaarschijnlijk dat er zoveel veranderingen in het interieur zijn. Eenvoudig, het huidige model heeft al een behoorlijk mooie cabine vol hoogwaardige materialen en een nogal conservatieve esthetiek die altijd mooi veroudert. Dus het beste dat we konden zien, waren nieuwe kleurenschema’s, evenals enkele nieuwe materialen en bekleding in bepaalde gebieden. Iets anders dat we verwachten is het nieuwste infotainmentsysteem van het bedrijf met een groter touchscreen en de nieuwste software.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Skoda Kodiaq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de andere kant blijft de gehele cabine-indeling hetzelfde. Met een wielbasis van bijna 110 inch komt de Kodiaq aardig in de buurt van het middensegment. Geen wonder dus dat alle varianten drie rijen hebben. Natuurlijk is de derde rij niet zo ruim als sommige van de grotere 7-zitters, maar het is goed om te weten dat de stoelen verschuifbaar zijn, wat qua flexibiliteit erg positief is.

Skoda Kodiaq 2022 motoren

Als het gaat om de aandrijflijn, blijven de meeste dingen hetzelfde. De Skoda Kodiaq 2022 gaat verder met een breed scala aan motoren, waaronder verschillende benzine- en dieselopties . De werkelijke actieradius hangt af van de markt, maar u kunt rekenen op bekende 1.4 en 2.0 liter TSI-motoren met een vermogensbereik tussen 125 en 220 pk. Natuurlijk zijn er ook bekende TDI-motoren van 150 tot 240 pk.

Voor de Skoda Kodiaq Facelift 2022 verwachten we een nieuwe plug-in hybride versie in de aanbieding. Sommige bronnen suggereren ook dat het best presterende vRS-dieselmodel van de Australische markt moet worden verwijderd en vervangen door iets dat op benzine werkt.

Skoda Kodiaq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Skoda Kodiaq 2022 releasedatum en prijs

De exacte startdatum van de Skoda Kodiaq 2022 is nog een raadsel. We zijn er echter vrij zeker van dat het veel eerder dan normaal zal aankomen, misschien al volgende zomer. Als het op prijs aankomt, begint het huidige model in het VK bij ongeveer £ 26.000 en ook in dat opzicht verwachten we geen grote veranderingen.