Skoda Karoq 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Bijna onopgemerkt, met minimale camouflage, achtervolgden ze de nieuwe Skoda Karoq Facelift 2022 . De compacte SUV van het Tsjechische bedrijf is op enkele spionagefoto’s verschenen naast de nieuwe Fabia. Een facelift die het nieuwe beeld voor- en achterkant laat zien en die eind dit jaar als model voor 2022 verschijnt.

De ontwikkeling van de Skoda Karoq Facelift 2022 rolde gecamoufleerd uit voor bijna een jaar testen. De compacte SUV van het Tsjechische merk zagen we voor het laatst op een testdag in de Oostenrijkse Alpen. In die tijd droeg het middenklassemodel van Skoda de karakteristieke zwart-witte camouflage die het nieuw ontworpen uiterlijk verborg. Maar deze nieuwe spionagefoto’s zijn de meest onthullende tot nu toe.

Skoda Karoq 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Met een presentatie gepland voor de tweede helft van het jaar, heeft de Karoq een minimale camouflage die een dunnere en meer driedimensionale grille verbergt, zoals te zien op de Kodiaq en Enyaq iV, en dunnere koplampen die nu meer in de grille zijn geïntegreerd. , tegelijkertijd zijn de tweede koplampen bewaard gebleven, zij het nu iets groter. De grote luchtinlaat die van het ene uiteinde van de bumper naar het andere over de vloer loopt, is ook opnieuw ontworpen.

De vernieuwde Skoda Karoq facelift komt aan het einde van het jaar

De Karoq 2022 zal worden uitgerust met LED-koplampen en een nieuwe lichtsignatuur, waardoor de optie van Matrix LED-koplampen blijft bestaan. Vanaf de achterkant behouden de piloten de gloeiende “C”-vormige stijl, maar de koplampen zijn bijgewerkt. Een subtiele facelift die er een modernere draai aan geeft en een van de belangrijkste modellen van het merk is. Binnenin zullen er ook nieuwe functies zijn die, naast de nieuwe “Laura” -assistent, een nieuw infotainmentsysteem met een touchscreen met een hogere resolutie zullen benadrukken.

✓ U kunt ook controleren:

Skoda Karoq 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het merk zal ook Apple CarPlay en Android Auto aanbieden, evenals een arsenaal aan bestuurdersveiligheidsassistenten. De verbeteringen worden afgerond met nieuwe materialen die prettiger aanvoelen en nieuwe combinaties van stoffering en kleuren die de kwaliteit en het comfort aan boord verhogen.

Skoda Karoq 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De Skoda Karoq Facelift, die eind dit jaar op de markt komt, zal ook een herzien mechanisch aanbod hebben dat vrijwel alle motoren zal behouden die zijn geoptimaliseerd voor maximale efficiëntie. De benzinemotor, de 1.0 TSI met 110 pk, de 1.5 TSI met 150 pk en de 2.0 TSI met 190 pk, terwijl de 2.0 TDI zijn 150 pk, maar ook 115 pk zal blijven aanbieden. Naast de 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling DSG, zal de serie op de sterkste ook opties voor voor- en vierwielaandrijving hebben.