SEAT Arona 2021: specificaties, prijs, releasedatum

SEAT Arona 2021 , dit wordt de update die de Spaanse B-SUV SEAT Arona voor het volgende jaar 2021 ontvangt. Een facelift waarmee deze generatie (de eerste) de rest van het commerciële leven dat je voor je hebt onder ogen kunt zien. Esthetisch zullen er belangrijke veranderingen plaatsvinden, net als op technologisch gebied. We bevorderen uw ontwerp van de vernieuwde SEAT B-SUV met een herstel.

De SEAT Arona kwam medio 2017 op het podium. In zeer korte tijd positioneerde deze SUV zich in het B-segment als een van de meest relevante modellen in het SEAT-gamma. Bekijk de verkoopcijfers om te zien dat de kleinste en goedkoopste SUV van de Spaanse fabrikant een echte “centrale pijler” is geworden.

SEAT Arona 2021: specificaties, prijs, releasedatum

In 2019 was de Arona het op twee na best verkochte SEAT-model ter wereld. Hij behaalde 123.700 records, veel meer dan zijn “oudere broer”, de SEAT Ateca. Het gat met het op een na beste model van Martorell’s bedrijf, de Ibiza, was minder dan 2.000 exemplaren. De commerciële reis in deze drie jaar is vol succes.

Ondanks die onverslaanbare verkopen die hem in staat hebben gesteld zich te positioneren als een van de meest populaire B-SUV’s in Europa, is dit het moment voor SEAT om aan de slag te gaan met de ontwikkeling en update van de Arona. Na de laatste introductie in de nieuwe Ateca-scene, zijn alle ogen nu gericht op het SEAT SUV-gamma op de Arona. Omdat het het model is dat moet worden bijgewerkt vanwege tijdgebrek.

De ontwikkeling van de nieuwe SEAT Arona 2021 is al aan de gang. Hoewel er vandaag geen prototype is gespot, betekent dit niet dat het bedrijf al bij dit project betrokken is. We moeten niet vergeten dat SEAT een van de automerken is die het meest alles vermijden wat de evoluerende voertuigen fotograferen. Daarom doen ze ’s nachts veel tests op straat om nieuwsgierige blikken te vermijden.

SEAT Arona 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dankzij de informatie waartoe we toegang hadden, wilden onze ontwerpers de recreatie maken die in dit artikel wordt geleid. Een foto die ons vertelt hoe het ontwerp van de nieuwe SEAT Arona eruit zal zien in 2021 . Hoewel de update een “facelift” zal zijn, zullen er zeer relevante esthetische veranderingen zijn die in tegenspraak zijn met de gebruikelijke trend van een facelift a priori.

✓ U kunt ook controleren:

Vaak brengen fabrikanten met upgrades tijdens de cyclus kleine wijzigingen aan de koplampen, bumpers en grille aan. Bij SEAT willen ze echter nog een stap verder gaan met de Arona. De ontwerpinnovaties concentreren zich op de voorkant. De optische groepen en de grill worden vernieuwd. De mistlampen worden verplaatst, krijgen enige bekendheid en proberen tot op zekere hoogte het ontwerp na te bootsen dat de CUPRA Formentor in dit opzicht volgt. Het onderste deel van het front vertoont overeenkomsten met de nieuwe Ateca.

SEAT Arona 2021 interieur

SEAT Arona 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Als we de buitenkant opzij zetten en de kans krijgen om in de nieuwe Arona te stappen, is de waarheid dat we a priori een cabine zullen vinden die erg lijkt op het model dat momenteel beschikbaar is. De technologische uitrusting is echter speciaal versterkt met een nieuw infotainmentsysteem. Overigens worden de personalisatiemogelijkheden voor zowel het exterieur als het interieur uitgebreid met de introductie van nieuwe kleuren voor de carrosserie, wielen en bekleding.

SEAT Arona 2021-motor

We komen bij nog een van de belangrijkste punten. Het eerste dat we in gedachten moeten houden, is dat we momenteel kunnen aannemen dat SEAT geen plannen heeft om de Arona te elektrificeren. Met andere woorden, het zal in dit opzicht hetzelfde lot ondergaan als de Ateca. De mechanische toevoer zal continu zijn en benzine zal de belangrijkste brandstof zijn.

We mogen niet vergeten dat de SEAT Arona Diesel binnenkort niet meer verkrijgbaar zal zijn. De reden is niets meer dan het verdwijnen van de 1,6 liter TDI-motor van Volkswagen uit de markt. De Arona zal daarom alleen leverbaar zijn met benzinemotoren. De TGI-versie, die is aangepast aan het gebruik van gecomprimeerd aardgas (CNG), wordt nog steeds aangeboden om een ​​mobiliteitsoptie aan te bieden die het ECO-ecolabel van de DGT (Directoraat-generaal Transport) draagt.

Alle versies zullen voorwielaandrijving hebben en afhankelijk van de gekozen motor vinden we een handgeschakelde versnellingsbak of een DSG automatische versnellingsbak met dubbele koppeling.

Wanneer wordt het gelanceerd? De lancering van de nieuwe SEAT Arona staat gepland voor de volgende. Zowel de intrede in de scene als de opening van het orderboek staan ​​gepland voor medio 2021. Dit markeert de vier jaar van commercialisering van het huidige model. De productie wordt voortgezet in de SEAT-fabriek in Martorell. Om de tweede generatie van de Arona te zien, zullen we moeten wachten tot 2025. Dan zal de ontwikkeling van een elektrische versie voorspelbaar plaatsvinden.