Rolls-Royce Ghost 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Rolls-Royce Ghost 2021 wordt algemeen erkend als de carrosseriebouwer van luxe auto’s voor bijzonder rijken, en de Grand Ghost is de toegangspoort tot deze exclusieve wereld. Hoewel de huidige generatie Series II al een tijdje bestaat, verwachten we op basis van recente spionagebeelden dat er binnenkort een gloednieuwe Ghost wordt onthuld. We kunnen zeggen dat de styling van de Ghost meer een evolutie zal zijn dan een dramatisch vertrek. De nieuwste Ghost zal waarschijnlijk niet langer zijn basis delen met de reguliere BMW 7-serie. Verwacht in plaats daarvan dat Rolls de kolossale schaal en weelderige hut van de geest op zijn eigen structuur eronder laat vallen. Totdat verdere details worden vrijgegeven, kunnen we alleen speculeren over toekomstige ontwikkelingen, maar we kunnen wel rapporterendat het huidige model een ongelooflijk luxe vervoermiddel blijft.

Rolls-Royce Ghost 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw in 2021?

Hoewel we aannemen dat het veel op het uitgaande model lijkt – het ontwerp van Rolls-Royce evolueert snel – zal de Ghost in 2021 vanaf de grond af zijn. We verwachten dat de nieuwste en beste Ghost gevuld zal zijn met nog mooiere dates en hogere technologie.

Prijzen en welke te kopen

  •  Sedan: 315.000 euro
  •  Verlengde wielbasis: 350.000 euro

We gokken naar de prijs, maar desondanks zal de instapprijs van de nieuwe Ghost voor bijna alle kopers van nieuwe auto’s nog steeds onbereikbaar zijn. Standaardfuncties, opties en beschikbare verfraaiingen zullen er zeker in overvloed zijn, maar we zullen moeten wachten tot de verkoopdatum van de Ghost nadert voordat details beschikbaar komen.

Motor, transmissie en vermogen

De aankomende Ghost zou een motor hebben die vergelijkbaar is met die onder de motorkap van andere Rolls-Royce-producten, zoals de Phantom met de grootste actieradius en de Cullinan SUV. Beide hebben een 6,7-liter V-12 met dubbele turbocompressor die 563 pk en een koppel tot 664 lb-ft levert, en we verwachten dat de nieuwe Ghost V-12 nog krachtiger zal zijn. De vertrekkende Ghost wordt in beweging gebracht door een 6,6 liter V12-motor met twee turbo’s en heeft een gereguleerde topsnelheid van 250 km / u. De laatste die we hebben getest, bewoog zich met autoriteit in een rechte lijn, maar rolde om de hoek als er agressief werd gereden. We verwachten dat de nieuwe Ghost sportiever zal zijn, hoewel hij nog lang geen sportsedan is.

Rolls-Royce Ghost 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik en echte MPG

De EPA heeft nog geen schatting van het brandstofverbruik voor de nieuwe Ghost vrijgegeven, maar als het 2020-model een optie is, verwachten we niet dat het een brandstofverbruiker is. Zodra we de kans krijgen, zetten we de nieuwe Ghost op onze 200-mijls-test op het brandstofverbruik van de snelweg en werken we dit verhaal bij met resultaten.

Interieur, comfort en lading

Net als de cabine van elke Rolls-Royce, wordt verwacht dat de nieuwe Ghost compromisloos weelderig is, met elk oppervlak, knop, schakelaar en hendel gemaakt van de beste materialen. Om zich te onderscheiden van concurrenten als de Bentley Flying Spur en de Mercedes-Benz S-Klasse, zal Rolls-Royce waarschijnlijk weinig inhouden. Denk aan gestapelde tapijten, fijnkorrelig leer, prachtig bewerkt hout en metalen accenten en een hemelbekleding met kleine ingebouwde LED-lampjes om een ​​sterrenhemel na te bootsen. De beste stoel in huis wordt de achterbank, waar passagiers ongetwijfeld in de watten worden gelegd met nog meer luxe, zoals massagestoelen, entertainment op de achterbank en hectares beenruimte.

✓ U kunt ook controleren:

Infotainment en connectiviteit

Spionagefoto’s van de Ghost 2021 gaven ons helaas geen inzicht, maar we verwachten standaard een groot infotainment touchscreen met navigatie, Apple CarPlay, Android Auto en een ingebouwde wifi-hotspot. In het uitgaande model konden passagiers dankzij een entertainmentsysteem met twee schermen op de achterbank de radio aanpassen, bestemmingen invoeren in het navigatiesysteem en nog veel meer – en dat is wat we verwachten in 2021.

Rolls-Royce Ghost 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Veiligheids- en rijhulpsystemen

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Road Safety Insurance Institute (IIHS) een crashtest zullen uitvoeren bij een rit van dit lage volume, hoge prijs, verwachten we dat Rolls-Royce zijn rijhulpspel zal versterken met de Ghost 2021 . Het uitgaande model bood weinig van dergelijke functies, maar het nieuwe model zou in deze categorie grote sprongen moeten maken. De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn waarschijnlijk:

  •  Automatische noodremfunctie met standaard voetgangersherkenning
  •  Standaard rijstrookvertrekwaarschuwing met rijstrookvertrekwaarschuwing
  •  Beschikbare adaptieve cruisecontrol met semi-autonome rijmodus

Garantie en onderhoudsbescherming

Net als de rest van het Rolls-Royce-assortiment, wordt de nieuwe Ghost 2021 geleverd met een garantie- en onderhoudspakket van vier jaar dat niet verloopt bij een bepaalde kilometerstand.

  •  De beperkte garantie is voor 4 jaar of onbeperkt aantal kilometers
  •  De aandrijflijn is gegarandeerd voor 4 jaar of onbeperkt aantal kilometers
  •  Gratis onderhoud is gedekt voor 4 jaar of onbeperkt aantal kilometers