Renault Megane E-TECH 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Renault heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de nieuwe elektrische auto van het merk, de Renault Megane E. De Elektro Megane zou in 2022 op de markt moeten komen en indruk maken met zijn bereik, prestaties en moderniteit. We hebben foto’s en actuele informatie voor u.

Renault Megane E-TECH 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nu zijn er meer details over de nieuwe elektrische auto gepubliceerd door. De Renault Megane E komt naar verwachting in 2022 op de markt. Lees verder voor meer informatie.

  • Nieuwe foto’s van de komende Renault Megane E
  • Zal Megane E-Tech Electric of Megane E gaan heten.
  • Styling vergelijkbaar met het eVision-concept
  • 217 PK elektromotor bevestigd
  • De 60 kWh accu heeft een bereik van 450 kilometer
  • Geen benzine- of dieselmotoren in de aanbieding
  • 130 kW snellaadfunctie mogelijk
  • Marktintroductie in 2022

Renault heeft eindelijk weer een paar foto’s vrijgegeven van de aanstaande Megane E. De volledige carrosserie doet weinig om de lijnen van deze nieuwe elektrische auto te verbergen. Aangezien er voor het nieuwe model geen conventionele benzine- of dieselmotoren zijn gepland, wordt de Megane E een alternatief voor modellen als de Volkswagen ID.3 en de Citroën e-C4.

Renault Megane E-TECH 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De auto op deze foto’s is geen afgewerkt exemplaar, maar het geeft een goed beeld van hoe de nieuwe Renault Megane E eruit zal zien.

De overeenkomsten tussen het en het eVision-onderzoek zijn duidelijk. De Megane E heeft een smal, doorlopend koplampdesign behouden, terwijl de onderste helft van de voorbumper meer opvallende verticale stijlen heeft. De achterste bogen zijn niet zo uitgebreid als de eVision, en de zijspiegels zien eruit als traditionele eenheden in plaats van de naar achteren gerichte camera’s van het concept.

De achterkant van de nieuwe Megane E heeft veel behouden van wat de eVision zo onderscheidend maakte. Het ontwerp van het lange achterlicht heeft nu een smalle witte streep die over de hele lengte loopt, en de steil aflopende daklijn en het minimale achterruitoppervlak lijken opvallend veel op elkaar.

Batterij en bereik

De Megane E wordt aangeboden met een 60 kWh-accupakket, waarmee hij een actieradius van maximaal 450 kilometer moet kunnen halen. Dit zijn dezelfde cijfers als de eVision, maar verwachten dat er verschillende batterijformaten worden aangeboden zodra de Megane E in de verkoop gaat.

Renault Megane E-TECH 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het concept van de Megane eVision moet ook compatibel zijn met 130 kW-laadpunten, zodat hij in ongeveer 30 minuten van 0 naar 80% kan worden opgeladen. Hoewel er nog niets officieel is aangekondigd, is de kans groot dat de serie Megane E ook met deze snellaadfunctie zal worden aangeboden.

✓ U kunt ook controleren:

Motoren en vermogen

De productieversie van de Megane E wordt geleverd met een 217 pk sterke elektromotor die al het vermogen naar de voorwielen brengt, wat hem een ​​levendig uiterlijk moet geven. Het is mogelijk dat er later krachtigere versies worden geïntroduceerd.

Aangezien de huidige Megane RS- en Trophy-modellen met benzinemotoren elk 296 pk hebben, zou het mooi zijn als er een elektrische versie met dit vermogen zou worden aangeboden.

Renault Megane E-TECH 2022 interieur

Net als het exterieur zal ook het interieur van de aankomende Megane E volledig opnieuw ontworpen worden. De trend in de meeste nieuwe elektrische auto’s is tegenwoordig een minimalistisch design met twee of drie digitale schermen en een minimum aan fysieke knoppen.

Zoals de teaserafbeelding (hierboven) laat zien, is het traditionele analoge instrumentendisplay vervangen door een volledig digitaal display en is er ook een groot touchscreen op het dashboard.

Renault Megane E-TECH 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieur is zo gereduceerd dat er niet eens een fysieke rijkeuzeschakelaar op de middenconsole lijkt te zijn (zelfs de elektrische supermini Renault Zoe heeft er een). Er lijken echter een aantal knoppen aan de onderkant van het touchscreen te zijn die eruitzien als snelkiesknoppen.

Hoe ruim het interieur zal zijn is nog niet bekend, al lijken de afmetingen van de Renault Megane E en de huidige Nitro grotendeels gelijk. Dankzij de vlakkere vloer die mogelijk wordt gemaakt door de elektrische aandrijving, zou het interieur iets meer ruimte moeten bieden.

Renault Megane 2022 prijzen en start verkoop

Renault heeft al bevestigd dat de nieuwe Megane E in 2022 op de markt komt – dat wil zeggen dat de kans bestaat dat de productieklare auto voor eind 2021 wordt gepresenteerd.