Renault Megane 2021 Facelift: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

De aankomende nieuwe Renault Megane 2021 maakt deel uit van een vierde generatie met een nieuw design. De veranderingen zijn extreem klein en we kunnen ze klassieke facelifts noemen. Het enige verschil is het uiterlijk van de hybride optie onder het Renault Megane E-Tech-label uit 2021.

Dit model staat al meer dan een kwart eeuw op asfalt en heeft in die tijd meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. De vernieuwing van de huidige generatie komt op het juiste moment omdat het C-segment meerdere nieuwe modellen heeft. Ik bedoel vooral de belangrijkste concurrenten Seat Leon, Volkswage n Golf en Skoda Octavia. De verkoop start in de zomer van 2020.

Renault Megane 2021 Facelift: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Facelift, design, nieuwe kleuren Renault Megane 2021

In eerste instantie zijn er drie nieuwe kleuren beschikbaar: Solar Copper, Baltic Grey en Highland Grey. De lichtmetalen velgen zijn licht vernieuwd en verkrijgbaar in de maten 16 en 18 inch. We zien kleine ontwerpwijzigingen aan de grille en de voorbumper. We moeten de aanwezigheid van LED-technologie in de verlichting benadrukken. Het is een van de basiskenmerken en verbetert het nachtzicht met 30%.

Renault Megane 2021 Facelift: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Renault Megane 2021 interieur

Veranderingen in de cabine zijn onder meer het licht gewijzigde ontwerp van de middenconsole en de airconditioning. De middenconsole heeft een 9,3 inch multimediascherm. Terwijl het gedigitaliseerde dashboard een 10,2-inch scherm heeft in dure pakketten.

Renault Megane 2021 Facelift: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Renault Megane 2021 E-Tech Hybrid

De hybride versie is een combinatie van elektromotoren en 1,6 l 4-cilinder benzine met een totaal vermogen van 160 paarden. De batterij heeft een capaciteit van 9,8 kWh, wat voldoende is voor 50 km, hoewel tests in de stad ook 65 km aantonen. De topsnelheid is begrensd op 135 km / u.

✓ U kunt ook controleren:

Diesel en benzine

Naast de hybride aandrijflijn zijn er ook benzinemotoren verkrijgbaar. Het is een 1,3 liter TCe-motor met een vermogen van 115, 140 en 160 paarden. In deze editie moet de nieuwigheid 1.0 l TCe zijn met 120 paarden. De diesellijn bestaat uit 1,5 l Blue dCi met 95 en 115 paarden. Ongeacht het type brandstof, de transmissie gebeurt via een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps automaat.

De krachtigste versies zijn de Renault Megane 2021 RS met 300 paarden en een koppel van 420 N / m. Dit model laat een toename zien van 20 paarden en 30 N / m koppel. Dit is alleen mogelijk met de EDC automatische dubbele koppeling, terwijl de selectie van de handgeschakelde versnellingsbak “slechts” 400 N / m koppel betekent.

Renault Megane 2021 Facelift: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Release datum en prijs Renault Megane 2021

Er zullen waarschijnlijk geen speciale aanbiedingen zijn. De editie van dit jaar zal in de zomer van 2020 tegen een vergelijkbare prijs in de tentoonstellingszalen worden gepubliceerd.