Renault KWID 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De Renault KWID 2022 Climber is een van de goedkope auto’s van Renault die de strijd aangaat in het instapsegment dat steeds populairder wordt omdat het niet alleen wordt gedomineerd door Japanse merken. Renault wil als Europees merk met de Renault Kwid Climber 2022 graag in betaalbare auto’s stappen .

Renault KWID 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Qua design heeft de Renault KWID Climber een machostijl met strakke carrosserielijnen. De stijl is meer geschikt voor een SUV, maar met een klein formaat zoals een stadsauto. De prijs is ook zeer betaalbaar, slechts 8.214 euro, dus deze auto is perfect voor degenen onder u die op zoek zijn naar een stijlvolle auto voor een betaalbare prijs.

Met prijzen die niet hoger zijn dan 8.214 euro, kunt u een auto van een Europees merk krijgen. Deze Renault Kwid 2022 Climber wordt daadwerkelijk geproduceerd in India. Bovendien is Kwid ook geen nieuw item, aangezien het in oktober 2016 werd gelanceerd maar niet goed werd ontvangen.

Qua interieur was de cabine zo opgelucht dat er plaats was voor vijf personen inclusief de chauffeur. De afmetingen van de Renault Kwid 2022 Climber hebben een lengte van 3.679 mm, een breedte van 1.579 mm, een hoogte van 1.478 mm met een wielbasis of een as van 2.422 mm.

Renault KWID Climber 2022 exterieur

Het exterieurdesign van de Renault Kwid Climber 2022 oogt zeer gespierd, sterke SUV-impressie maar een kleine uitvoering. Deze auto heeft een bodemvrijheid van maar liefst 180 mm, hoog genoeg voor een stadsauto. Aangezien dit geen echte SUV is, is hij meer ideaal om door smalle wegen en rotsachtig terrein te rijden.

Deze mobiliteit in het hele land wordt ook ondersteund door de aanzienlijke veervrijheid. De Renault Kwid 2022 Climber is ook betrouwbaar in stedelijke gebieden die vaak onder water staan. Het dek of de vloer is evenwijdig aan de helft van de band, dus het is redelijk veilig om door een plas te rijden die slechts de hoogte van het trottoir is.

✓ U kunt ook controleren:

Het ontwerp van de Renault Kwid Climber 2022 oogt ook moderner met een onmiskenbare uitstraling van Europese auto’s in de Razor Edge-grille met chroomaccentuering. Daarnaast dragen onderscheidende spatborden bij aan de onstuimige indruk. Vanwege de voldoende grote ruimte kan de Kwid-velg met een diameter van 13 inch worden vergroot tot 15 inch om het er mannelijker uit te laten zien.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Renault KWID Climber 2022 interieur

Met iets grotere carrosserieafmetingen in vergelijking met andere goedkope auto’s, maakt het de cabine ruimer. Het ontwerp van de cabine en de uitrusting zijn ook modern en niet ouderwets, zelfs niet eenvoudig.

Renault KWID 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een digitaal instrumentenpaneel voor de snelheidsmeter met een digitale kilometerteller wordt op het dashboard aan de bestuurder gepresenteerd. Helaas is de informatie over de Indiase versie van de Renault Kwid Climber 2022 snelheidsmeter ook beperkt.

Het instrumentenpaneel geeft alleen richtingaanwijzers, waarschuwingslampjes voor veiligheidsgordels, mistlampen en grootlicht weer. Ik herinnerde me eigenlijk dat het ontwerp van de snelheidsmeter vergelijkbaar was met de nieuwste in de autosport.

Het bijzondere aan de figuur van de Renault Kwid Climber 2022 is de 2DIN headunit met touchscreen. Deze hoofdunit heeft moderne aansluitmogelijkheden, waaronder bluetooth, USB-poort en AUX.

Deze head-unit ondersteunt ook de achteruitrijcamera-functie, die in de Renault Kwid Climber is geïntegreerd. Zeer interessante, goedkope auto’s maken al gebruik van de standaard achteruitkijkcamerafunctie.

Renault KWID 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De achterbank is ook best goed, het ontwerp is zoiets als een sedan, dus met een opklapbaar handsteunmodel. Ook het comfort wordt weer vergroot, want op de achterbank zit al een 12V-aansluiting om de telefoon op te laden. Het plaatmateriaal ziet er normaal uit, maar oogt de aansprekende stijl van de stoel met op kleur afgestemde accenten.

Renault KWID 2022 klimmotor

Renault Kwid Climber 2022 is uitgerust met een 1.0 SCe-gecodeerde benzinemotor met een cilinderinhoud van 999 cc. Deze motor levert een maximum vermogen van 68 pk bij 5.500 tpm en een maximumkoppel van 91 Nm bij 4.250 tpm. Het vermogen dat door de motor wordt gegenereerd, wordt vervolgens door 2 transmissiesystemen geleid, een handgeschakelde Synchomesh-transmissie met 5-trapstrap en een automatische AMT-transmissie (Automated Manual Transmission).

Qua motorvermogen heeft de Renault Kwid Climber alles verloren in vergelijking met stadsauto’s of andere goedkope auto’s. Op dit moment werd de goedkope auto met een 1,0-liter motor verlaten en overgestapt op een 1,2-liter motor. Natuurlijk is deze middelmatige machine een beetje ongemakkelijk op lange reizen.

Het is natuurlijk best geschikt om in de stad te rijden, omdat het door zijn kleine formaat tussen files door kan schuiven. Het is veilig voor lange reizen zonder hoge snelheden, maar het kan trillingen veroorzaken die voelbaar zijn als het wordt gedwongen om met een constante snelheid van meer dan 100 km / u te rijden.