Renault Kadjar 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De ontwikkeling van de tweede generatie van de Renault Kadjar 2022 staat op het punt om zijn laatste spurt te bereiken. De compacte SUV van Renault ondergaat een grote revisie met als duidelijk doel gelijke tred te houden met de Peugeot 3008 en Nissan Qashqai, twee van de benchmarks in de categorie. Ontdek de sleutels van de nieuwe Kadjar terwijl we een voorproefje krijgen van hoe het ontwerp eruit zal zien door middel van replica’s.

Renault is betrokken bij tal van projecten. Onder hen is niets meer en niets minder dan de generatiewisseling van zijn compacte SUV. Binnenkort is de tweede generatie Renault Kadjar een feit. Het ontwikkelingsproces is ver gevorderd en staat al aan de vooravond van de laatste spurt. Het Franse merk is zich bewust van het belang van het C-SUV-segment en heeft daarom besloten om meer op het spel te zetten met zijn model om de benchmarks van de categorie aan te kunnen vallen.

In de afgelopen maanden hebben we verschillende kansen gehad   om dichter bij de ontwikkeling van de  nieuwe Kadjar 2022 te komen door de opvallende waarnemingen van prototypes. Nu het project zijn laatste fase ingaat, is het het ideale moment om alle informatie te verzamelen en de belangrijkste sleutels van de nieuwe generatie te bekijken die al aan de horizon opdoemen.

Renault Kadjar 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een ingrijpende verbouwing voor de Renault Kadjar 2022

De Kadjar ondergaat een complete renovatie. Exterieurontwerp, cabine, motoren, technische uitrusting, enz. Op basis van de nieuwste spionagefoto’s van onze fotografen en de verschillende beschikbare rapporten, zijn de replica’s gemaakt om dit artikel te illustreren en ons in staat te stellen te ontdekken hoe de nieuwe Kadjar eruit zal zien.

Vergeleken met het model dat we nog bij onze dealers kunnen vinden zijn de verschillen opmerkelijk. De Kadjar 2 zal de nieuwe designtaal van Renault aannemen. Een ontwerpfilosofie die zachte vormen achter zich laat om terug te vallen op het tegenovergestelde. Rechte lijnen, hoekige vlakken en kortom zeer onderscheidende kenmerken om uw persoonlijkheid te laten zien.

Renault is vastbesloten om de Peugeot 3008 en Nissan Qashqai frontaal aan te vallen, twee van de geweldige referenties die het leiderschap in het compacte SUV-segment ontkennen. Het is intern bekend met de code “HHN”. Het zal een front presenteren waarin de grill de hoofdrol zal spelen. Een grill die direct aansluit op de lichtgroepen in de vorm van de letter C. De bumper zal grote luchtinlaten vertonen.

Aan de achterzijde zijn de nieuwe achterlichten horizontaal en langwerpig geplaatst om het gevoel van breedte te versterken. De verhoogde gordellijn, gecombineerd met het schuine dak en de vorm van de wielkasten, zijn ook beslissende kenmerken voor een zeer interessant ensemble. De nieuwe Renault Mégane E-Tech Electric, de langverwachte elektrische auto van Renault, heeft een enorme impact gehad op het ontwerpproces.

Nieuw Renault Kadjar interieur

Als we buiten de doos de kans zouden krijgen om in de nieuwe Kadjar te stappen, zouden we ons snel in een technologische omgeving bevinden. Het zal een enorme sprong voorwaarts maken op het gebied van connectiviteit en automatisering en profiteren van de nieuwste ontwikkelingen van de Renault Groep op deze gebieden. Het integreert het nieuwe infotainmentsysteem, dat het gebruik van alle soorten digitale diensten mogelijk maakt. Zowel het digitale instrumentenpaneel als het display van het multimediasysteem vormen één sleutelelement zodat de bestuurder zich omringd voelt door een digitale omgeving.

Een compromisloze gok op elektrificatie

Wat betreft het mechanische deel van de nieuwe Kadjar, zoals we in eerdere releases vermeldden, gaat het voor elektrificatie zonder excuus. Het huidige model is alleen leverbaar met conventionele benzinemotoren. Dit gaat drastisch veranderen. Een van de grote noviteiten is de verschijning van de nieuwe 1,2-liter TCe-motor van Renault. Een blok gepubliceerd in de nieuwe generatie van de Kadjar.

Deze nieuwe motor zal de sleutel zijn tot toekomstige hybrides van Renault. Er zullen geen dieselmotoren zijn. Alles draait om benzine. Er zullen echter 48 volt lichte hybride motoren (MHEV) en hybride varianten voor ons beschikbaar zijn. E-tech technologie zal centraal staan ​​en de nieuw ontwikkelde 1.2 TCe motor zal cruciaal zijn. Een 1,3 liter TCe 12 volt lichte hybride motor wordt ook aangeboden.

De voorwielaandrijving zal de hoofdrol spelen, maar er zal ook plaats zijn voor de 4×4-modellen. Het zal ook mogelijk zijn om te kiezen tussen een handmatige transmissie en een automatische transmissie.

✓ U kunt ook controleren:

De nieuwe Renault Kadjar zal een modelfamilie tot leven brengen

De plannen van Renault voor de nieuwe Kadjar gaan veel verder dan een simpele generatiewisseling. Het doel is om een ​​echte “Kadjar-familie” te creëren. Er komt een langwerpig model, een soort Grand Kadjar die de concurrentie aangaat met de Peugeot 5008, maar ook een SUV-coupévariant om de aandacht te trekken van het publiek dat op zoek is naar een sportiever en dynamischer imago.

Er zijn nog een paar maanden om het debuut van de nieuwe Kadjar te zien. Bovendien zullen we moeten wachten tot volgend jaar 2022 om de eerste exemplaren bij onze dealers te zien. We houden al het nieuws over dit zeer belangrijke project nauwlettend in de gaten. En is dat het C-SUV-segment een groot deel van de autoverkopen in Europa omvat.

Renault Kadjar 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Renault brengt een meer dynamische stijl naar de Renault Kadjar 2022 vs 2021

Om een ​​meer geschikte plaats terug te winnen, moet wie nu de underdog in Frankrijk zal zijn, het van binnen en van buiten beter doen.

De Kadjar 2 zal dan ook zijn huidige stijl blijven ontwikkelen. Zonder een revolutie te zijn, omdat Renault momenteel focust op continuïteit van het ontwerp, zal het gebruik maken van de nieuwste stijlcodes die met name op de Mégane showcar te zien zijn, zowel aan de voorkant met de dagrijverlichting onder de koplampen als daar. met een lichtband die zich over de gehele breedte van het voertuig uitstrekt.

Aan de andere kant zal de Kadjar 2 recht hebben op een interne revolutie die de schermen een prominente plaats zal geven omdat we de eerste beelden van de toekomstige Mégane konden zien en die de vorm zal aannemen die we konden zien voor het Morphoz-concept in 2020 vooral op het niveau van de middenconsole.

Als de huidige Kadjar veel belang hecht aan comfort, aangezien zijn Japanse neef Nissan Qashqai daarentegen rijdt, is hij beduidend minder dynamisch dan de 3008 of de nieuwe Arkana. Ook hier een filosofisch verhaal. En de koper is vaak de chauffeur, je moet je ego vleien om de cheque te laten tekenen.

Ondanks alles blijft de Kadjar, anno 2021, een zeer goed voertuig, waarop we mooie kortingen kunnen krijgen vanwege de momenteel slechte staat en het naderende einde van de levensduur.

Welke versie van Renault Kadjar 2022 kiezen?

Grappige vraag, niet? Niet zo veel in werkelijkheid.

Om plaats te maken voor de Scénic besloot Renault zijn Kadjar slechts op 5 locaties aan te bieden, in tegenstelling tot zijn concurrenten. Met het verdwijnen van de compacte MPV (zoals die van Space), die niet meer lukt, krijgt de Kadjar veel meer te bieden dan de huidige.

5 of 7 plaatsen

De toekomstige SUV zou drie carrosserieën moeten   bieden   , met 5 en 7 zitplaatsen  . Naast de klassieke 5-zits Kadjar vinden we een verlengde versie die 7 echte zitplaatsen biedt, net zoals zijn Franse concurrent al doet.

schokkerig

Naast de twee vorige versies wordt het gamma aangevuld met een nieuwe “Coupé”-versie die rechtstreeks concurreert met … de Arkana, een dynamischer en sportiever voertuig.

Met één voertuig beschikbaar in verschillende uitvoeringen die doorstoten naar de luxeklasse, zal Renault zowel de huidige Kadjar als de Scénic vervangen en mogelijk ook bepaalde klanten van de Koléos laten onderhouden.

Nieuwe hybride motoren, maar geen diesel in de toekomst Renault Kadjar

De huidige Kadjar heeft aan het einde van zijn levensduur geen recht op hybride aandrijvingen. Voor zijn vervanger zal de situatie heel anders zijn, aangezien er een nieuwe generatie E-TECH-motoren zal worden geïntroduceerd.

Alliance eist dat de nieuwe Kadjar technisch altijd gebaseerd zal zijn op dezelfde architectuur als de Nissan Qashqai, namelijk het CMF-platform in zijn C/D-versie (gebruikelijk voor het C-segment), maar dit keer heeft het merk Diamond tijd nodig gehad om het in een echte Renault.

Als de huidige generatie E-TECH gebaseerd is op een origineel 1.6-atmosfeerblok van Nissan, zal de toekomstige generatie een nieuwe motor van Renault gebruiken, een 3-cilinder 1.2-liter (codenaam HR12) aangesloten op een klauwkoppeling (DB45) . Terwijl Renault de hybridetechnologie van Mitsubishi zou overnemen, is de autofabrikant van gedachten veranderd en gaat hij zijn technologie gebruiken. Officieel zou de technologie van Mitsubishi niet voldoen aan toekomstige normen.

Door de kubieke inhoud te verminderen, hoopt Renault verder te winnen in verbruik en dus in CO2-uitstoot. En als bonus wint de motor aan vermogen, aangezien hij wordt aangeboden in 200 pk. en zelfs in 280 pk. in een oplaadbare versie en vierwielaandrijving (vergemakkelijkt de overdracht van vermogen en koppel) dankzij de kracht van een tweede motor op de achterwielen, die deze omzet in vierwielaandrijving.

Merk op dat het ondanks deze prestatie het eerste model zal zijn dat beperkt is tot 180 km / u, een aankondiging van Luca De Meo die veel lawaai maakte, meer dan hij had gedacht te spreken op donderdag de 6e.

Wanneer de 200 pk motor. moet worden aangeboden zodra hij in 2022 op de markt komt, maar je moet tot 2024 wachten voordat de 280 pk-versie beschikbaar is.

Naast deze nieuwe motor zal de Kadjar het 1.3 TCe-blok in 140 en 160 pk-versies aanbieden. uitgerust met een microhybridisatie, met een handmatige of automatische transmissie … Nissan Original CVT. De EDC-transmissie met dubbele koppeling lijkt niet in dit blok te zijn opgenomen.

En het is niet verwonderlijk dat er geen dieselaanbieding gepland is. Niet per se een goede zaak wetende dat er nog duidelijk een publiek is voor dit soort aanbiedingen. Het bewijs daarvan is met de verkoop van 208 diesels, als de Clio het zonder moet doen…

Renault Kadjar 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een productie die in Spanje blijft

Net als de huidige generatie zal ook de toekomstige Kadjar in Spanje worden geproduceerd in de fabriek in Palencia. En dat zal niet alles zijn, want, zoals we al hebben onthuld, is het hele hybride deel ook gepland in Spanje: de versnellingsbak voor het E-ETCH-blok wordt geproduceerd in Sevilla, terwijl de toekomstige E-TECH HR12-motor nu gewijd aan de fabriek in Valladolid.

De toekomstige Kadjar gepland voor 2022

Deze nieuwe Kadjar wordt in het voorjaar van 2022 aan het publiek onthuld, waarschijnlijk te koop tijdens de autoshow – als die plaatsvindt – in de zomer of begin september 2022.