Renault Clio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe commerciële strategie die Alpine de komende jaren zal volgen, heeft nu al een marker om te publiceren. Dit is de Renault Clio 2022 Alpine Line. De Rombo bedrijfswagen is uitgerust met specifieke Dieppe kenmerkende details en technische knowhow met een sportievere afstelling. De Renault Clio Alpine Line debuteert eind 2022.

We weten dat de strategie van Alpine de komende jaren dezelfde lijn zal volgen als de speciale versies die CUPRA en Abarth nastreven, sportiever maar gebaseerd op conventionele productiemodellen van Renault. De situatie van het merk Diamant dwingt ons voorlopig afscheid te nemen van onze ontwikkelingen.

Renault Clio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De toekomst van Alpine omvat verschillende lijnen, waarvan er één de sportactiviteiten verandert in een optionele uitrustingsafdeling die meestal het meeste geld oplevert. Personalisatie is een sleutel die wordt uitgebuit. Voor toekomstige modellen heeft Luca de Meo echter al bevestigd dat de te volgen richting is om de modellen in de serie een sportiever uiterlijk te geven, in de stijl van de Peugeot-versies van de GT-lijn.

“Renault Clio 2022” wordt een cafeïnevrije sportserie van Renault-modellen

Wat niet betekent dat we op sommige modellen ook sportievere aspecten in de stijl van CUPRA terug kunnen zien. Met beide opties wordt het verschil met de León zichtbaar op het asfalt, met een meer dynamische setup een andere sleutel tot de León. Dit zijn de kwaliteiten van de nieuwe “Alpine Line”-serie, die de Renault Clio in 2022 debuteert na zijn geplande facelift. Het bedrijf Rombo heeft al een datum gekozen die samenvalt met het 50-jarig jubileum van de Renault 5.

✓ U kunt ook controleren:

Dit doel wordt weerspiegeld in deze nieuwe replica van de toekomstige Renault Clio Alpine Line, met het bedrijfsvoertuig gekleed in de traditionele pastelblauwe Gordini-kleur en speciale contrasterende details. De voorkant zal een agressievere look bieden, waarbij de spiegelkappen en raamomlijstingen   in glanzend zwart worden gehuld  , evenals lichtmetalen wielbevestigingen met een grotere diameter.

Renault Clio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Opvallend zijn ook de blauwe remklauwen, evenals het decoratieve lakwerk met het Alpine-embleem op de voorspatborden dat in de lengte over de zijkraag loopt. Een bijzondere stijl die ook in het interieur een tegenhanger zal vinden met een bijhorende sfeer: stoelen in leder en Alcantara met blauwe details die ook verspreid zijn op het dashboard, aluminium pedalen of lamellen met Alpine-reliëf op de dorpels.