Renault Captur PHEV 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Volgens een Frans webrapport wordt de gefacelifte Renault Captur naar verwachting eind 2023 onthuld. Hoewel het meestal een facelift is (nieuwe cosmetica), kan het interieur veranderen om gelijke tred te houden met de huidige technologieën, waaronder 5G. Naast de PHEV zal er volgens het rapport ook een mild hybrid beschikbaar zijn.

abfdlhux- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

droogte

Renderingen van de toekomstige Captur op Auto Moto tonen veranderingen aan de voor- en achterkant, terwijl de zijkanten veranderingen aan de velgen vertonen. Aan de voorkant toont de render een nieuwe set koplampen en opnieuw ontworpen DRL’s, die een vloeiende S-vorm vormen die overgaat in de bumper. De grille is ook slanker en is voorzien van LED-strips op geselecteerde intervallen, die een stippellijn vormen naar het logo, dat zelf verlicht is.

De bumper is opgefrist met een grote luchtdam en zijopeningen. Ook de achterbumper is aangepast zodat deze er meer geschikt uitziet voor off-road gebruik. De achterlichten lijken nog steeds op het huidige model, maar zijn verbonden door een streep met een verlicht Renault-logo in het midden.

zrpzvgal- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Innerlijk

Volgens het rapport zullen er binnenin kleine veranderingen plaatsvinden, vooral omdat Renault zijn cockpit al heeft gemoderniseerd. Het infotainmentscherm kan echter meer connectiviteitsfuncties bevatten en mogelijk 5G-connectiviteit introduceren. Renault zou ook meer autonome functies in de mix kunnen gooien om de veiligheidsclassificatie voor de Captur te verbeteren.

✓ U kunt ook controleren:

Renault Captur PHEV

Auto-Moto zegt niet veel over de specs van de 2023 Captur. Ze suggereren echter dat Renault de benzinemotoren zou kunnen upgraden naar milde hybrides met 12V- of 48V-systemen.

De Renault Captur E-Tech PHEV wordt aangedreven door een 1,6-liter benzinemotor aangevuld met twee elektromotoren. Het gecombineerde motorvermogen bedraagt ​​118 kW/160 pk. De verbrandingsmotor kan 144 Nm koppel leveren, terwijl de elektromotoren 205 Nm leveren. De PHEV krijgt een 9,8 kWh-batterij, waardoor de Captur een volledig elektrische actieradius heeft van maximaal 50 km. Volgens het persbericht van Renault kan dit worden gebruikt voor de meeste woon-werkverkeer in de stad als het regelmatig wordt opgeladen. Daarover gesproken, Renault levert klanten een thuiswallbox die de auto in drie uur van 0 naar 100 procent kan opladen.

ridgtpyv- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Prijs & lancering

De herontworpen Renault Captur PHEV zal naar verwachting niet voor eind 2023 worden onthuld en volgens het rapport van Automoto kan een volledige lancering worden verwacht begin 2024, met een lancering in het VK in 2024. Het rapport suggereert ook dat de extra functies en lichte inflatie de prijs van de Captur zouden kunnen opdrijven. In het VK lanceerde Renault in juni 2021 de Captur Iconic E-Tech Hybrid 145 Auto-variant voor £ 24.500. De PHEV is verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Iconic, S Edition en RS Line.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com