Renault Captur 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In onze review van de nieuwe Renault Captur 2022 vind je de uitrusting en prijzen van de auto, technische gegevens, een foto van de crossover en een video van de proefrit, evenals een kleine glimp van het uiterlijk van het model.

Eind maart 2016 presenteerde de Franse fabrikant een Russische versie van de Renault Captur crossover. Een vergelijkbaar model met andere technische uitrusting wordt op andere markten verkocht onder de naam Captur. Onze versie onderscheidt zich ervan door een grotere carrosserie en een grotere bodemvrijheid.

Renault Captur 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het voertuig is speciaal ontworpen voor de Russische bedrijfsomstandigheden op basis van de Duster Crossover. Russische Renault-ingenieurs waren betrokken bij de ontwikkeling van de auto en dat is aan veel kleine details te voelen en te zien.

Functies en prijzen

Renault Captur is in Rusland verkrijgbaar in vier configuraties: Life, Drive, Intense en Style.

Hoe hoog zijn de kosten? Volgens de officiële dealerwebsite varieert de prijs van de nieuwe Renault Captur 2022 van 18.325 euro tot 35.575 euro.

Renault Captur 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische specificaties

Hieronder staan ​​de belangrijkste technische kenmerken van de Renault Kaptur / Renault Captur 2022 in de nieuwe carrosserie voor de Russische markt.

In de tabel staan ​​de belangrijkste parameters: buitenafmetingen, brandstofverbruik (benzine), bodemvrijheid, gewicht, koffer- en tankinhoud, motoren, transmissies, aandrijftype, rijprestaties, etc.

Lichaam

anatomiekruising
voertuigklasse:compacte crossover
lengte / breedte / hoogte, mm4333 / 1813 / 1613
wielbasis, mm2673
Bodemvrijheid (bodemvrijheid), mm205
laadruimtevolume, l387 / 1200
Leeg gewicht kg1262 — 1405
Inhoud brandstoftank, l52

motor en versnellingen

type motorbenzinebenzine
volume, ik1.61.6
prestaties, HP114114
Koppel, Nm156156
Type versnellingsbakmechanicavariator
aantal versnellingen5
drijfveervoorkantvoorkant
Acceleratie 0-100 km/u, s12.512.9
Topsnelheid, km/u171166
brandstofverbruik, l  
– Stad9.38.6
– de afstand6.36.0
– gemengd7.46.9
brandstoftype9595
type motorbenzine 
volume, ik1.3 
prestaties, HP150 
Koppel, Nm250 
Type versnellingsbakvariator 
aantal versnellingen 
drijfveerVolledig 
Acceleratie 0-100 km/u, s10.1 
Topsnelheid, km/u188 
brandstofverbruik, l  
– Stad8.9 
– de afstand6.1 
– gemengd7.1 
brandstoftype95 

De nieuwe compacte crossover Renault Captur 2022 is gebaseerd op het opnieuw ontworpen B0-platform, dat Global Access wordt genoemd. Het vijfdeurs, vijfzittermodel heeft de volgende afmetingen: lengte – 4.333 mm, breedte – 1.813, hoogte – 1.613, wielbasis – 2.673 en een indrukwekkende bodemvrijheid – 205-210 millimeter (afhankelijk van de motor).

De bagageruimte bedraagt ​​standaard 387 liter of 1200 liter met neergeklapte achterbank. Het voertuig heeft een leeggewicht van 1.262 kg tot 1.405 kg (afhankelijk van de motor).

Vooraan heeft de Renault Captur een onafhankelijke wielophanging met McPherson-veren, terwijl er achter twee varianten zijn: de 1,6-liter versie heeft een semi-afhankelijke wielophanging, terwijl de versie met de 2,0-liter motor een onafhankelijke wielophanging met meerdere hendels heeft. . De remmen zijn ook motorafhankelijk – geventileerde schijfremmen in beide versies en trommel- of schijfremmen in respectievelijk de 1,6-liter en 2,0-liter versies. De eerste heeft 215/65 R16 wielen en de tweede 215/60 R17.

✓ U kunt ook controleren:

Het model zal worden aangeboden aan klanten met twee benzinemotoren: een 1,6-liter 16-kleppenmotor met 114 pk en 156 Nm, en een 2,0-liter viercilindermotor met 16 kleppen met 143 pk en 195 Nm.

Er zijn vier transmissies beschikbaar: handgeschakelde 5-versnellingsbak en 6-versnellingsbak, 4-traps automaat en variomatic. Het voertuig is verkrijgbaar met zowel voorwielaandrijving als vierwielaandrijving.

buitenkant

Het is gebaseerd op de Clio en heeft enkele zwakke punten die zijn verholpen door over te schakelen naar de Duster-architectuur en tegelijkertijd de grootte en wielbasis te vergroten. Een speciale vermelding verdient natuurlijk het two-tone lakwerk, dat waarschijnlijk voor het eerst in deze prijsklasse wordt aangeboden.

Renault Captur 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het schuine dak, de driedubbele beglazing en het dynamische reliëf van de zijkant springen meteen in het oog. Terwijl de Duster van opzij een bijna klassiek SUV-silhouet heeft, lijkt de Renault Kaptur / Captur meer op een compacte minivan met een uitgesproken offroad-component.

De staart van alle modellen doet denken aan de Pokemon-stijl. Hoewel de Duster in dit trio er mannelijker uitziet van achteren, is hij niet zo jeugdig. Vanaf dit uitkijkpunt valt meteen de verlengde dakspoiler op, de chromen accenten die glinsteren in de zon en de zilveren onderafdichting die over de bumper uitsteekt.

Tot slot zou ik willen toevoegen dat de nieuwe Renault Captur 2022 er erg jeugdig en erg Europees uitziet.

auto interieur

Een kijkje in de nieuwe Renault Capture onthult dat het geen Duster meer is.

Renault Captur 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het voorpaneel heeft hier een heel andere, meer kwalitatieve, doordachte en ergonomische lay-out. De stoelen in de Captur zijn veel comfortabeler, ook al staan ​​ze niet op het punt van perfectie.

Het instrumentenpaneel lijkt op een periscoop met een digitale snelheidsmeter, wat de vraag oproept waarom er geen koelvloeistoftemperatuurmeter is. Het multimediasysteem is het gebruikelijke Media Nav, dat weinig kracht biedt en een contrastarm scherm met een glanzende afwerking laat zien.

De drempels zijn afgedekt met deuren, waardoor je gemakkelijk naar binnen kunt zonder vieze voeten. De situatie op de achterste rij is min of meer normaal – twee personen kunnen comfortabel zitten (afhankelijk van de hoogte van het voertuig natuurlijk), maar een derde persoon kan krap zijn.

Zeker in vergelijking met Duster is de sprong qua interieurdesign enorm, maar de prijs van de Renault Captur is niet veel duurder en het verschil dekt blijkbaar deze veranderingen. Dit is tenslotte een compacte en goedkope cross-over met het bijbehorende materiaalniveau. We hebben hetzelfde goedkope eiken plastic dat velen kennen van Logan, Sandero en Duster.