Renault Arkana 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Renault heeft bevestigd dat het een aantal nieuwe en herziene SUV’s zal uitbrengen, waaronder Renault Arkana 2021 en Capture. De nieuwe Renault Arkana 2021 zou eindelijk in Europa verkrijgbaar kunnen zijn en zou de beroemde kortstondige Kadjar moeten vervangen.

Net als voorheen zit deze compacte SUV tussen de kleinere Captur en de grotere Koleos. Van wat we hebben gehoord, zal de nieuwe generatie aantrekkelijker worden en we kunnen een licht herziene versie verwachten in de eerste helft van volgend jaar.

Renault Arkana 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Renault Arkana 2021 exterieur styling

De aankomende Renault Arkana 2021 is een stijlvolle en moderne SUV die veel van de designkenmerken van het huidige SUV-assortiment van Renault bevat. Dit model is voorzien van slanke LED-koplampen en een bekende grille die Kadjar ook draagt. Over het algemeen beweert de fabrikant dat Arkana het volgende vlaggenschip van deze fabrikant is. Het ziet er in feite een stuk beter uit dan Capture en Kadjar.

Het aantrekkelijke thema van de ontwerptaal zet zich op de achtergrond voort. Renault gebruikte een kentekenplaat gemonteerd op de bumper, een nieuwe hoge kofferdeksel en een volledige LED-lichtstrip. Het zijprofiel maakt het uiterlijk van deze SUV compleet met elegante 19-inch lichtmetalen velgen en verchroomde exterieurdetails.

Renault Arkana 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine-eigenschappen

De cabine van de Renault Arkana 2021 ziet er verfrist en uniek uit. Renault heeft geweldig werk geleverd met de interieuropstellingen en bood maximaal comfort aan alle passagiers. Over het algemeen is de indeling uitstekend en deze compacte SUV met twee rijen stoelen biedt plaats aan vijf inzittenden. Zoals de meeste SUV’s van vandaag, zal de nieuwste Arkana veel nieuwe technici bevatten.

✓ U kunt ook controleren:

Wanneer u in deze SUV stapt, zult u veel hoogwaardige materialen opmerken. Dash is schoon en Renault heeft een nieuw 9,3-inch infotainment-touchscreen dat standaard zowel Apple CarPlay als Android Auto ondersteunt, een Bose-geluidssysteem, aangepaste sfeerverlichting, een panoramisch zonnedak en een nieuw 360 graden Camera. Klanten kunnen ook een verscheidenheid aan optionele voorzieningen en veel beveiligingstechnici verwachten.

Renault Arkana 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Renault Arkana 2021 Drivetrain Specificaties

De komende Renault Arkana 2021 is gebaseerd op het robuuste Dacia Duster-platform, dat verkrijgbaar is met voor- of vierwielaandrijving. Dit model was uitgerust met een keuze uit twee motoren. De eerste die het nieuwe model aandrijft, is een kleine 1,3-liter dieselmotor die ongeveer 148 paarden kan ontwikkelen.

De volgende motor komt uit het Dacia Duster-model en bestaat uit een 1.6 liter benzinemotor die 115 paarden maakt. Volgens Renault wordt het nieuwe model standaard geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak. Er zijn twee opties en kopers kunnen kiezen tussen CVT- of 7-speed DCT-transmissies (transmissies met dubbele koppeling).

Renault Arkana 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

De aankomende Arkana 2021 is een SUV met vijf zitplaatsen die voldoende ruimte biedt voor alle inzittenden. Bovendien ziet deze SUV er uniek en zeer opvallend uit.

Ten slotte hoorden we dat de nieuwe generatie in Europa beschikbaar zal zijn en het populaire Kadjar-model zal vervangen. Volgens de laatste verklaring van Renault zal de komende Arkana in het eerste kwartaal van volgend jaar beschikbaar zijn voor een prijs vanaf 20.000 euro.