Range Rover Velar 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Jaguar Land Rover lanceerde de compacte Range Rover Velar 2021 voor het modeljaar 2018 om te concurreren met enkele van de meest iconische namen in de branche, zoals de Audi Q5, de Porsche Macan en de Mercedes GLC-klasse. De Range Rover Velar kreeg extra functies in de basisversie en werd geleverd met het geherstructureerde uitrustingsniveau voor het modeljaar 2020. De 2020-versie dumpte ook een dieselmotoroptie, maar introduceerde een nieuwe V-8-eenheid met supercharger. Vanuit het perspectief van vandaag zou de volgende Range Rover Velar in 2021 geen significante visuele of interne verbeteringen moeten hebben. Het nieuwe modeljaar zou echter nieuwe speciale versies moeten brengen.

JLR heeft nog geen details vrijgegeven over de volgende Range Rover Velar. We kregen ook geen kans om een ​​gecamoufleerd prototype op straat te zien, wat zou betekenen dat de bijgewerkte versie voor het seizoen 2021 komt. De kans is dus groot dat de volgende Velar komt met een beperkt aantal aanpassingen met een mogelijke introductie van het PHEV-model en nieuwe Special Edition-versies. Zoals de zaken er vandaag voorstaan, zou de medium bijgewerkte versie op de markt moeten komen voor modeljaar 2022.

Range Rover Velar 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Range Rover Velar 2021: design

De Range Rover Velar 2021 arriveerde met de nieuwe designtaal van het merk, zowel van binnen als van buiten. Het model maakt gebruik van het Jaguar Land Rover D7a-platform en deelt veel componenten met de Jaguar F-Pace, XE en XF. Het model rijdt op de 113,1-inch wielbasis en meet 189,1 inch van bumper tot bumper.

De volgende Range Rover Velar 2021 moet hetzelfde exterieurdesign behouden, maar er moeten nieuwe Special Edition-versies verschijnen met de unieke uitrustingsdetails en wielstijlen.

Het geweten van de Velar onderstreept sportiviteit en offroad-talent. Het model heeft vloeiende lijnen en een uitgebalanceerde vorm. De Velar maakt gebruik van moderne LED-koplampen in elke versie met daartussen het nieuwe generatie grille-ontwerp.

Ook het profiel is strak met intrekbare deurklinken en een scherpe daklijn. Ook de achterkant is strak met horizontale achterlichten en een mooi geïntegreerde achterbumper.

✓ U kunt ook controleren:

Het model is uitgerust met standaard 19-inch wielen, terwijl de hogere klassen grotere wielen en specifieke uitrustingsdetails krijgen. Het nieuwe modeljaar zou nieuwe speciale versies moeten brengen met aantrekkelijke decoratieve inzetstukken, specifiek lakwerk en velgen.

Binnen:

De cabine van de Range Rover Velar 2021 is ook voorzien van het ontwerp van de nieuwe generatie van het merk, en er zouden voor het nieuwe modeljaar geen noemenswaardige verbeteringen moeten zijn. De nieuwe Special Edition-versies hebben eersteklas bekleding en uitrustingsdetails.

Elke velar wordt geleverd met hoogwaardige materialen en een opstelling met meerdere schermen. Het model heeft een uitstekende zitpositie en comfortabele stoelen voor vijf personen. De Velar biedt ongeveer 34 kubieke voet vracht achter de achterbank. 

Uitrusting:

De basis Velar is voorzien van 19 inch wielen, een schuifdak, verwarmde spiegels, LED koplampen, etc. Het instapmodel omvat ook gewatteerde lederen bekleding, ondersteuning voor Apple Car Play en Android Auto, navigatie, 11 luidsprekers en dodehoekbewaking, enz.

Het model biedt optionele functies en pakketten, waaronder rijhulpsystemen met systemen als adaptieve cruisecontrol, surroundview-camera’s, rijstrookassistent, enz.

De hogere klassen krijgen verwarmde en geventileerde stoelen, een massagefunctie, stoelgeheugenverstelling, verbeterd leer, eersteklas geluidssysteem en nog veel meer.

De SVAutobiography Dynamic Edition-versie combineert prestaties en luxe kenmerken zoals sportief gekalibreerde luchtvering, verbeterde remmen, enz.

Range Rover Velar 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Range Rover Velar 2021: prestaties

De Range Rover Velar uit 2021 zou terugkeren met de Ingenium-viercilindermotoren van de JLR en V-6- en V-8-motoren met supercharger. Elk model heeft standaard een 8-traps automatische transmissie en vierwielaandrijving.

De basisprestaties worden geleverd door een 2,0-liter viercilindermotor met turbocompressor die 247 pk en 269 lb-ft koppel ontwikkelt. Het volgende vermogensniveau is een 3,0-liter V6 met supercharger die 340 pk en 332 lb-ft koppel ontwikkelt. Een krachtigere V-6-motor met supercharger ontwikkelt 380 pk en 332 lb-ft koppel. Het hoogste vermogen wordt gegenereerd door een 5,0-liter V8-motor met supercharger. Deze eenheid produceert 550 pk en 502 lb-ft koppel.

De volgende Range Rover Velar zou de plug-inhybride-versie kunnen krijgen met een opstelling die vergelijkbaar is met de Evoque PHEV.

Range Rover Velar 2021: release, prijs

De Range Rover Velar 2021 zou aan het einde van het jaar moeten arriveren. Dichter bij aankomst worden nauwkeurigere details weergegeven. De Velar zou opnieuw moeten beginnen bij ongeveer 57.000 euro. Met extra functies zal de prijs snel stijgen en ruim 90.000 euro in de topversie.