Range Rover Evoque 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een van de beroemde Britse SUV’s, de Range Rover Evoque 2022 , zal luxueuzer dan ooit aankomen. Verschillende media melden dat de testmuilezel van het nieuwe model gespot is op de openbare weg in Engeland. Volgens de eerste spyshots zal de aankomende SUV veel verbeteringen brengen. Misschien wel het meest opwindende nieuws is dat de Range Rover Evoque een veel langere wielbasis zal krijgen in vergelijking met de vorige versie.

Het lijkt erop dat de Evoque dezelfde moderne vorm behoudt, mooi verbonden door de zijlijn langs de carrosserie. Daarnaast wordt hij ook aangeboden met dezelfde twee motoren als zijn voorganger. Dat betekent dat we weer een krachtige 2,0-liter in-line 4 turbomotor en een 2,0-liter in-line 4 mild hybrid-systeem met een turbolader moeten zien.

Range Rover Evoque 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Range Rover Evoque 2022 exterieur upgrades

Ondanks de zware kuip is het gemakkelijk te zien dat de volgende Range Rover Evoque in 2022 er groter uitziet. De extra lengte van de wielbasis van de auto opent een ruimere cabine. Afgezien van de toename in lengte, lijkt de nieuwe Range Rover Evoque op het vorige model.

Over het algemeen deelt het bijna alle aanwijzingen. Ondanks alle camouflagepanelen merkten we een paar aanpassingen aan de bumpers, slankere koplampen en grote luchtinlaten aan de voorkant. Ondanks deze kleine upgrades heeft de Range Rover Evoque met verlengde wielbasis dezelfde steil aflopende daklijn als de reguliere versie.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur details

De belangrijkste verandering ten opzichte van de reguliere Evoque is een ruimere cabine dankzij een langere wielbasis. De nieuwe SUV met verlengde wielbasis krijgt achterin aanzienlijk meer beenruimte. De zitopstelling blijft echter hetzelfde als in het vorige model.

Deze SUV biedt genoeg ruimte voor zeven inzittenden in de vorm van drie rijen stoelen. Het interieur van de Range Rover Evoque is nog niet op camera vastgelegd, maar zou moderner zijn dan voorheen. Zoals we hebben gehoord, zal de nieuwe SUV een zeer luxe cabine en meer infotainment hebben.

Range Rover Evoque 2022 motor opties

De motor van de Range Rover Evoque 2022 varieert afhankelijk van de gekozen uitrustingsvariant . Zo hebben uitrustingen als de S, SE of First Edition Evoque een 2,0-liter motor met 246 pk. Deze grinder is gekoppeld aan een 9-traps automatische transmissie die is gekoppeld aan vierwielaandrijving.

Een veel milieuvriendelijkere keuze is echter het R-Dynamic-model, dat gebruik maakt van een hybride systeem. De systeemconfiguratie omvat een 48-volt mild-hybride-upgrade met dezelfde geladen 2,0-liter en een hybride starter-generatorsysteem. Na wat vroege tests kan de standaardmotor in ongeveer zeven seconden naar 60 mph gaan, terwijl de hybride in 6,3 seconden naar 60 mph kan gaan.

Range Rover Evoque 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum, prijs

Volgens verschillende mediaberichten zal de komende Range Rover Evoque 2022 hoogstwaarschijnlijk later in het jaar arriveren. De testmuilezel werd een paar dagen geleden in zware camouflage bespioneerd. Over het algemeen is dit duidelijk een carryover-model met een langere wielbasis. Wil je deze SUV kopen, dan moet je voor het instapmodel net geen 50.000 euro budgetteren.

De R-Dynamic-modellen kosten tussen de 47.595 euro en 56.795 euro, terwijl de First Edition begint bij 57.845 euro.