Porsche Taycan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In het kielzog van de aanhoudend grote vraag naar cross-over voertuigen, heeft het Duitse merk Porsche snel de eerste restyling doorgevoerd van de elektrische sedan van het prestigieuze merk, die in 2022 op de wereldmarkt zal worden gelanceerd onder de naam Porsche Taycan.

In de tweede interpretatie combineert de nieuwigheid in het ontwerp de herkenbare details van de klassieke racestijl met bruikbaarheid en functionaliteit. De doelgroep van een serieuze vierdeurs auto zijn jonge, veelal stadsbestuurders die comfort, veiligheid en naleving van milieunormen in hun privévervoer waarderen.

oabwddhb- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Buiten

Het nieuwe model van de elektrische Taycan van het modeljaar 2022 verschilt optisch nauwelijks van het klassieke merk drie. Op voorraad – uitstekende aerodynamica van de contouren van het lichaam, geavanceerde kenmerken van de salon, technische en elektronische apparatuur, een aantal succesvol geïmplementeerde ontwerp- en lay-outoplossingen.

zrlvtafu- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Op de foto in de meest voordelige frontale projectie demonstreert de nieuwe generatie elektrische auto:

 • steile motorkap en verhoogde voorspatborden;
 • ovale configuratie van de gecombineerde blokken van multifunctionele frontoptiek;
 • verticaal gegroefde diffusors om de voorremschijven te ventileren.

Racestijl domineert het ontwerp van de massieve, gestroomlijnde bumper en het fijn gedecoreerde onderste ventilatiekanaal. De samenstelling van de voorkant wordt gecompleteerd door een compacte bodykit. Ondanks het ontbreken van heldere decoratieve accenten, ziet de nieuwe versie van de elite elektrische auto er zeer presentabel uit.

In een minder helder en expressief profielperspectief verschilt de nieuwe carrosserie van volledige grootte van hetzelfde type sedans met een verlengde motorkap, sportieve lage bodemvrijheid, dynamisch gebosseleerde zijpanelen en volumineuze wielkasten met exclusieve 20-inch wielen.

dwzhgpcy- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In de lay-outkenmerken van de zijpanelen van de nieuwe elektrische auto:

 • in sterkere mate de daklijn aflopend naar de kofferbak, meer kenmerkend voor hatchbacks;
 • gebogen tweedelige beglazing van ramen en frameloze deuren;
 • panoramische spiegel;
 • verticale opstelling van de uitblaasroosters.
cihvlpnr- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het ontwerp van de achterkant van de carrosserie is zonder noemenswaardige veranderingen overgenomen van het 19e model. In aanwezigheid van een grote achterruit, een verlichte brug van compacte speling en remlichten met LED-plaatsing, een klein formaat kofferdeksel en een krachtige kunststof bodykit met een paar mistlampen.

✓ U kunt ook controleren:

De carrosseriestructuur mist elementen van een agressief getrapt terrein, maar het uiterlijk van de Porsche Taycan 2022 instinctief de dynamiek van een groot roofdier dat klaar staat om toe te slaan.

Innerlijk

ahrzcsqh- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het interieur van de conditioneel vijfzits cabine getuigt van hoogwaardige afwerking, moderne uitrusting voor de hoogste eisen, ergonomie en zitcomfort.

 • De bedieningsfunctionaliteit voor het activeren en instellen van de componentopties is toegewezen aan de knoppen van het digitale driewielige instrument en het multifunctionele stuurwiel, evenals aan het aanraakgevoelige touchpad van het 10-inch media-informatiedisplay in de middenconsole.
 • De tunnel, dicht tegen het dashboard aan, is uitgerust met een monochroom 8-inch display voor de klimaatregeling in de cabine en een organizerset aangevuld met premium opties. Onder de armleuning bevindt zich een ruime kamer die werkt in de verwarmings- en koelmodus.
bplppeeu- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Perfect geprofileerde en maximaal veilige pilotenstoelen zijn uitgerust met volledige dwarse lendensteun, verschillende instellingen, verwarmings- en ventilatiesystemen, vibratiemassage op drie niveaus.

De achterbank is opgemaakt voor drie zitplaatsen, in werkelijkheid wordt de smalle middelste zitplaats meer gebruikt als comfortabele armleuning. Lange rijders kunnen zich wat ongemakkelijk voelen door het lage plafond.

Het volume van de voorkoffer is iets meer dan 80 liter, het koffervolume achter is 366. De carrosseriestructuur voorziet niet in een capaciteitsverhoging door de gedeeltelijke installatie van de rugleuning van de bank.

Technische eigenschappen

Wat betreft de verhouding tussen buitenafmetingen van 4963 x 1966 en 1381 mm, behoort de elektrische auto Porsche Taycan 2022 tot de categorie luxe sedans. In de ontwerp- en lay-outeigenschappen van de nieuwe versie:

 • fundamenteel nieuwe “wagen” PBM;
 • Vierwielaangedreven chassis met twee versnellingsbakken en een wielbasis van 2900 mm;
 • Luchtvering met variabele bodemvrijheid 108-150 mm;
 • een set stabilisatorstangen met één en twee hendels, actieve systemen en elektronische assistenten die bijdragen aan de rijveiligheid.
phppixad- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het basismodel van de Prestige sedan wordt aangedreven door twee elektromotoren met een totaal vermogen van 625 pk/850 Nm. De energiebron is een modulaire accu met een energiecapaciteit van 93,4 kWh. De standaard oplaadtijd op het huishoudelijke netwerk is 11 uur, op een merklaadstation is de batterijcapaciteit in slechts 23 minuten voor 80% hersteld.

De testrit bevestigde het tijdsinterval om de eerste honderd van 3,2 s te bereiken, de maximale snelheid is tot 260 km / u, de afstand op een enkele lading is 450-475 km.

opties en prijzen

In een nieuwe incarnatie wordt de nieuwe Porsche Taycan van het modeljaar 2022 aangeboden in basis- en topmodificaties met de S-index, de prijs is 110.000 euro.

wedstrijdmodellen

In het segment van prestigieuze sportsedans, Bentley Continental Flying Spur, BMW M6 Gran Coupé, Mercedes-Benz CLA 45 AMG, Audi en tron Topposities in GT en Jaguar XFR.