Porsche Panamera 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aan het begin van het derde decennium van de 21e eeuw voeren de ingenieurs van het Duitse merk Porsche een systematische restyling uit van alle populaire modellen. Als onderdeel van dit programma, het vlaggenschip van het bedrijf, de Porsche Panamera 2022 , bijna klaar voor productie aan de lopende band. De heldere en agressieve auto ondergaat momenteel de laatste tests en zal zeer binnenkort fans van het merk kunnen verrassen met een brutaal ontwerp, een zeer comfortabel en rijk interieur en verbeterde kenmerken van het motorcompartiment. Ondanks de licht gestegen kosten zal de auto zeker zijn koper vinden die op wil vallen in de stroom en een auto van echt hoge kwaliteit wil besturen.

tisyctax- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Buiten

Zelfs de foto’s geven een indruk van de heldere, originele en brutale uitstraling van de noviteit. De auto onderscheidt zich door gestroomlijnde lijnen, stijlvolle verlichting en interessante luchtinlaatsystemen, waarin de geest van het merk gemakkelijk en onmerkbaar voelbaar is.

Het voorste deel van de nieuwe carrosserie heeft de grootste veranderingen ondergaan. Het is nog steeds laag, maar de lengte en breedte zijn nog steeds indrukwekkend. Onder het scherp aflopende, gebogen glas bevindt zich een enorme motorkap met een langsreliëf dat langzaam afloopt naar de weg. Enorme druppelvormige koplampen met hoogwaardige LED-vulling maken het uiterlijk compleet, en de bodykit net daaronder bevat een “gewichtloos” luchtinlaatsysteem, meerdere aerodynamische inzetstukken, een kentekenplaatplatform en een stijlvolle, enigszins uitstekende “lip”. aan de onderkant.

qcotahsn- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het profiel van Porsche Panamera 2022 is slechts weinig veranderd. Onder het enorme gestroomlijnde dak schuilde een nogal bescheiden raamfiguur met dunne zwarte bies en kleine pilaren. Enorme afgeronde spiegels, deurgrepen ingebed in de carrosserie, evenals agressieve rockerpanelen en enorme ronde wielkasten die plaats bieden aan 20-21-inch wielen met een licht bijgewerkt patroon passen goed in de gestroomlijnde reliëfcontouren.

Aan de achterzijde oogt het nieuwe model zeer sportief dankzij de zeer smalle achterzijde met een massieve spoiler die een licht hellend raam verbergt in een chromen frame. Hieronder, boven het Porsche Panamera-opschrift, bevindt zich een rij LED-remlichten, die zich aan de randen uitstrekken tot stijlvolle “bloemblaadjes” van de achterste “Dimensions”. Het grootste deel van de kofferklep bevat een duidelijk zichtbaar reliëf, inclusief reliëf voor de kentekenplaat. En de bodykit, die niet in grote afmetingen verschilt, bevat veel vloeiende overgangen, waarin miststrips, parkeersensoren en een diffuser met vier verchroomde ronde uitlaatspruitstukken die paarsgewijs zijn verbonden, zijn verborgen.

hyjxoajz- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Innerlijk

Binnen in de nieuwe Porsche Panamera 2022 alles ziet er “ceremonieel nobel” uit: chique afwerkingsmaterialen, waaronder hoogwaardig leer, alcantara, gepolijste aluminium inzetstukken en plastic dat prettig aanvoelt, een overvloed aan rijassistenten in verschillende wegomstandigheden, evenals een verbeterd entertainmentcomplex.

✓ U kunt ook controleren:

controle- en beheersorganen

Aangezien de generatiewisseling van het model nog moet komen, zijn de meeste nieuwe bedieningselementen al getest op andere modellen van het merk. Een groot, comfortabel autostuur met een merk, rond midden en veel knoppen op de zijspaken is geleend van de Taycan elektrische auto, en het dashboard met een stijlvolle toerenteller, snelheidsmeter en boordcomputer is van de vorige Panamera-generatie. In het midden van de console, onder de merkchronometer, is een licht herontworpen multimediadisplay aangebracht en direct daaronder begint een hoge, brede middentunnel.

de zei element omvat deflectors van het ventilatiesysteem, een technisch paneel met een stijlvolle versnellingshendel en meerdere aanraakgevoelige touchpads. In een kleine uitsparing van de tunnel, onder de gordijnen, vind je een organizer en bekerhouder, en het eindigt allemaal met een armleuning, waarin een gekoeld handschoenenkastje is ondergebracht.

gutcdyqg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

stoelen en kofferbak

Hoewel de auto volgens het paspoort een vijfzitter is, zal hij comfortabeler zijn voor vier bestuurders – ongeacht geslacht en lichaamstype. Elke fauteuil is bekleed met zacht leer, bevat een vaste vulstof met een “geheugen”-functie en heeft een zeer comfortabele vorm. De voorste rij krijgt sportieve lendensteun, verwarming, massage en ventilatie.

De passagiers op de tweede rij hebben toegang tot autonome klimaatregeling, een chique armsteun en multimediamonitoren achterin de voorstoelen.

Zelfs voor een liftback is de bagageruimte behoorlijk indrukwekkend: bijna 500 liter in opgeborgen en 1300 liter met de tweede rij neergeklapt.

dtrjnwvi- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Technische eigenschappen

De nieuwe MSB “Trolley” maakt het gebruik van verschillende soorten motoren mogelijk, waaronder een hybride motor, voor 560 “paarden” in meer dan 5 meter lange Porsche Panamera 2022. Benzineversies van auto’s hebben krachtcentrales met een volume van 2,9-4 liter met een terugkeer van 330 tot 630 krachten. De aandrijving kan achter of vol zijn, maar de transmissie is een onbetwiste achttraps “automaat”.

U hoeft niet eens een proefrit te maken om te begrijpen dat de auto zeer snel kan accelereren, terwijl u zich er comfortabel in kunt verplaatsen, ongeacht de verkeersomstandigheden. Betalen voor comfort – hoog brandstofverbruik en frequent onderhoud.

ihebvnnj- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

opties en prijzen

In de Oude Wereld wordt de auto aangeboden in ten minste drie uitrustingsniveaus, die elk kunnen worden geüpgraded door extra uitrusting aan te schaffen. De prijs van de eerste versie is 100.000 roebel, voor de meest geavanceerde versie heb je meer dan 160.000 roebel nodig.

verkoop lancering

In Europese landen start de verkoop van nieuwe artikelen tegen het einde van de zomer van 2022, maar er is nog geen sprake van een releasedatum in Rusland.

wedstrijdmodellen

De auto heeft niet zoveel klasgenoten, het is vooral deze Audi A8 en Kia Quoris.