Porsche Macan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De compacte Porsche Macan debuteerde voor het modeljaar 2015 en werd meteen een hit en de bestverkochte auto van het merk. Voor het seizoen 2019 kreeg het model een nieuw interieurontwerp met een verbeterd infotainmentsysteem en subtiele stylingupdates. De verversing halverwege de cyclus bracht ook een krachtigere 3.0 liter turbo 6-motor met zich mee. Porsche onthulde ook zijn intenties met de nieuwe generatie Macan en kondigde in februari 2019 een volledig elektrische versie aan. De geheel nieuwe, elektrische Porsche Macan 2022 zou in 2022 op de markt moeten komen en naast de bijgewerkte modellen met gas- en hybride aandrijvingen bestaan.

De eerste volledig elektrische SUV van het merk zal rijden op een nieuw elektrisch platform dat samen met Audi is ontwikkeld. Het nieuwe platform zal de nieuwste technologieën implementeren, waaronder de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van batterij en opladen. Zoals elke Porsche zal ook het model een briljante prestatie leveren, die wordt ondersteund door het goed gecontroleerde weggedrag. De nieuwe generatie Macan zou ook moeten komen met evolutionaire stylingveranderingen en een opnieuw ontworpen cabine.

Porsche Macan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Er zijn tegenstrijdige berichten over de conventioneel aangedreven versie. Sommige rapporten suggereren dat de benzineversies tegen 2024 naast het gloednieuwe elektrische model in bijgewerkte vorm zullen bestaan. Er zijn ook berichten dat de gloednieuwe, reguliere versie ook zal worden uitgebracht, omdat het merk de verkoop van de conventioneel aangedreven versie niet wil verliezen.

Porsche Macan 2022: Ontwerp

Terwijl de gloednieuwe Porsche Macan 2022 een relatief vertrouwde huid moet hebben, zullen er onderhuids grote veranderingen plaatsvinden. De geëlektrificeerde Macan zal een nieuwe Premium Platform Electric-architectuur gebruiken die samen met Audi is ontwikkeld. De nieuwe basis van het merk is over het algemeen vergelijkbaar met het MEB-platform en maakt opstellingen met achterwiel- en vierwielaandrijving mogelijk. Het is belangrijk dat een nieuw ontwerp moderner en vooruitstrevender is en 800 volt-technologie en een nieuw laadvermogen van 350 kW implementeert. De nieuwe PBM-architectuur omvat ook vierwielbesturing, koppelvectoring en luchtvering.

Visueel gezien zou de gloednieuwe, elektrische Macan een relatief vertrouwde styling moeten hebben. Porsche staat erom bekend de nieuwe generatie modellen evolutionaire stylingupgrades te geven. De volledig elektrische Macan moest een vergelijkbare carrosserievorm behouden met de nieuwste stijlkenmerken van het merk, vergelijkbaar met de nieuwe Taycan. Het model moet worden uitgerust met een grilleloos voorpaneel en nieuwe designkoplampen. De carrosserievorm zou vergelijkbaar moeten zijn, met iets meer uitgesproken wielkasten en herziene achter- en achterstijlen. De achterzijde zal de volledige breedte van de achterlichten weer aanpassen.

✓ U kunt ook controleren:

Wat de conventionele versie betreft, suggereren sommige rapporten dat deze op het bijgewerkte MEB Evo-platform zou moeten komen en met een vergelijkbare styling als de volledig elektrische versie.

Interieur, uitrusting:

Er zijn niet veel details over het interieurontwerp van de volledig elektrische Porsche Macan 2022 . De veranderingen zullen naar verwachting evolutionair zijn. De nieuwe generatie Macan moet komen met iets grotere proporties en voordelen op het gebied van interieurcomfort en laadvermogen.

Het model zal in de verkoop gaan met de premiumfuncties van de basisversie. De instapversie wordt geleverd met gedeeltelijk lederen bekleding, automatische airconditioning met drie zones, WiFi-hotspot, een groot middendisplay en meer. 

Bovenste niveaus zullen meer premiumfuncties bieden en er zal ook een lange lijst met op zichzelf staande opties zijn, zoals adaptieve sportstoelen, adaptieve luchtvering en Burmester-geluidssystemen.

Porsche Macan 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Porsche Macan 2022: prestaties

Porsche heeft al aangekondigd dat de volledig elektrische Porsche Macan 2022 van de nieuwe generatie gebaseerd zal zijn op de Premium Platform Electric-architectuur, die ook de premiumproducten van de VW-bedrijvengroep zal ondersteunen. Het nieuwe platform zal de introductie van de volledig elektrische aandrijflijn mogelijk maken en zal ook worden geleverd met vierwielbesturing, koppelvectoring en luchtvering. Volgens berichten zou de reguliere Macan kunnen overstappen op het MEB Evo-platform.

De volledig elektrische Macan zou een opstelling moeten gebruiken die vergelijkbaar is met die van de Taycan Cross Turismo. Het systeem moet twee elektromotoren bevatten die worden aangedreven door de batterij. Het model zal vierwielaandrijving hebben, met één motor voor de vooras en de tweede voor de achteras. Het bereik moet meer dan 300 mijl zijn. Het model zal een 800 volt architectuur gebruiken.

De Macan op gas zou een vergelijkbaar aanbod aan aandrijvingen moeten hebben als de huidige versie.

Porsche Macan 2022: release, prijs

De Porsche Macan uit 2022 zou ergens in 2022 moeten aankomen. De prijs van de elektrische versie zou ruim boven de huidige basisversie moeten liggen, die begint bij 50.900 euro.