Porsche Cayenne Turbo 2024: prijs, functies en wijzigingen

Porsche vernieuwt het Cayenne-gamma met een volledig nieuwe Turbo E-Hybrid variant. Vanaf nu is de Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid 2024 de nieuwe Cayenne die de line-up aanvoert, hoewel hij meer belooft van wat Porsche-fans zo leuk vinden aan het merk. Als je nog steeds twijfelt aan de afkomst van de Porsche Cayenne sportwagen, kijk dan eens naar de Cayenne Turbo GT, de gezinsauto die het ronderecord voor een productie-SUV op de Nürburgring Nordschleife brak met een tijd van 7:38,925.

Porsche Cayenne Turbo 2024: prijs, functies en wijzigingen

Ter vergelijking: de Lamborghini Gallardo Superleggera LP570-4 en de Nissan GT-R rijden de ronde in ongeveer dezelfde tijd, maar geen van beide heeft vier deuren, vijf zitplaatsen en een bagageruimte zoals de Cayenne. De nieuwe Cayenne Turbo E-Hybrid zal waarschijnlijk geen snelheidsrecords breken, maar hij heeft wel het potentieel om de krachtigste Cayenne te worden sinds de eerste generatie, de eerste SUV van Porsche die in 2002 op de markt kwam.

Wat is er nieuw?

De Cayenne Turbo heet nu de Turbo E-Hybrid en maakt deel uit van de derde generatie Cayenne, die in 2023 een update krijgt. Onder de motorkap ligt een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbo die 591 pk levert, aangevuld met een krachtige elektromotor die nog eens 174 pk levert. met een totaal vermogen van 729 pk en 700 lb-ft. Qua koppel is dit de krachtigste Cayenne uit de Porsche-fabriek, maar daar houden de prestaties niet op.

Porsche Cayenne Turbo 2024: prijs, functies en wijzigingen

Verborgen onder de achterbank zit een krachtigere 25,9 kWh batterij met een geïntegreerde 11 kW lader, die volgens Porsche “de laadtijd kan verkorten tot minder dan 2,5 uur met een geschikte wallbox of lader”, ondanks de grotere batterijcapaciteit. Porsche heeft de actieradius van de volledig elektrische auto nog niet bekendgemaakt, maar de grotere accu maakt een actieradius van ongeveer 30 mijl emissievrij rijden mogelijk.


Hoe snel is?

De Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid 2024 accelereert naar 100 km/u in 3,5 seconden en bereikt een topsnelheid van 183 km/u. Hij is bijna net zo snel als de recordbrekende Cayenne Turbo GT, die in 3,1 seconden naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid heeft van 186 mph.


Krachtige apparatuur

De Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid is standaard uitgerust met adaptieve luchtvering, met een vernieuwde tweekamer- en tweekleppenarchitectuur die afzonderlijke instellingen voor rebound en compressie mogelijk maakt. Porsche belooft een verbeterd comfort en rijgedrag op de weg, evenals minder dip en duik tijdens sportief rijden.

Porsche Cayenne Turbo 2024: prijs, functies en wijzigingen
Porsche Cayenne Turbo 2024: prijs, functies en wijzigingen

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) levert ook een bijdrage en verdeelt de juiste hoeveelheid koppel over elk wiel voor betere grip in de bochten. Achterwielbesturing en Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) zijn optioneel.


Opvallende stijl en uitrusting

De 2024 Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid deelt stylingkenmerken met de bijgewerkte Cayenne van de derde generatie. hij heeft echter unieke kenmerken, zoals het kenmerkende exterieur van de Turbo met prominentere luchtinlaten en glanzend zwarte luchtdeflectoren, in carrosseriekleur gespoten wielkasten, rode remklauwen en vier uitlaatuiteinden van geborsteld aluminium.

Porsche Cayenne Turbo 2024: prijs, functies en wijzigingen
Porsche Cayenne Turbo 2024: prijs, functies en wijzigingen

De aluminium afwerking wordt voortgezet op het dashboard en de portieren, terwijl de hemelbekleding is bekleed met Race-Tex stof. Andere standaard voorzieningen zijn HD Matrix LED-koplampen, een 15 watt draadloos oplaadstation, een digitaal instrumentenpaneel, een 12,3-inch infotainmentscherm met touchscreen en 18-voudig verstelbare stoelen in luxe koeienhuid, om er maar een paar te noemen.

Porsche Cayenne Turbo 2024: prijs, functies en wijzigingen

Aanbevolen verkoopprijs

De Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid 2024 staat medio 2024 bij de dealers. De basisprijs is 148.550 euro (Cayenne SUV) en 153.050 euro (Cayenne Coupé).

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen