Porsche Cayenne Turbo 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het licht gecamoufleerde prototype van de Porsche Cayenne Turbo 2022 werd twee dagen geleden betrapt tijdens het testen. Overigens zijn de veranderingen aan het bespioneerde model duidelijk zichtbaar, vooral op de voor- en achterschorten. Daarnaast heeft hij een herzien radiatorrooster en grotere koelkanalen voor de motor en de voorremmen. Bovendien introduceert de Duitse autofabrikant een comfortabelere cabine met nieuwe technologie.

De Cayenne Turbo zal echter nog steeds dezelfde 4,0-liter twin-turbo V-8 gebruiken die enkele wijzigingen zal ondergaan. Naast deze motor biedt de fabrikant ook een krachtigere Turbo S E-Hybrid met 670 pk aan.

Porsche Cayenne Turbo 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Porsche Cayenne Turbo 2022 Ontwerp

De krachtigere Porsche Cayenne Turbo 2022 wordt geleverd met een bijgewerkte voorschort met een herziene splitter en grotere koelkanalen. Over het algemeen zijn de designlijnen identiek aan de bestaande coupé, maar met hier en daar wat wijzigingen. Net als voorheen zal de nieuwe ook verkrijgbaar zijn met een koolstofvezel dak en een grotere actieve achterspoiler voor meer downforce.

Porsche claimt dat de achterspoiler betere turbulentie vermindert, wat leidt tot meer snelheid. Het zijprofiel is ook agressiever en de fabrikant gebruikt standaard 22 inch Neodyme-wielen in de afmetingen 285/35R-22 voor en 315/30R-22 achter. Aan de achterkant heeft de Porsche Cayenne overal hetzelfde achterlicht en ook een paar nieuwe titanium sportuitlaatsystemen.

✓ U kunt ook controleren:

Panamera’s invloed van binnen

Het interieur van de Porsche Cayenne Turbo 2022 blijft luxueus en veel van de veranderingen zijn doorgevoerd in de derde generatie. Als je naar binnen stapt, zie je duidelijk de invloed van de Panamera. Net als het standaardmodel mogen we verwachten dat de nieuwe coupé hetzelfde 12,3-inch touchscreen, navigatie, Apple CarPlay, 10-luidsprekers / 150 watt audiosysteem en keyless entry met drukknopstart zal hebben.

Daarnaast heeft de Turbo in tegenstelling tot het basismodel enkele extra functies zoals lederen stoelen, verwarmde en geventileerde voorstoelen, 18-voudig adaptieve sportstoelen, een panoramisch schuifdak en een Burmester audiosysteem met 21 speakers / 1.455 watt.

Porsche Cayenne Turbo 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Motorspecificaties Porsche Cayenne Turbo 2022

De motoren van de Porsche Cayenne Turbo 2022 zijn soepel en uiterst flexibel, bieden veel koppel en een geweldige grunt bij lage toerentallen. Het basismodel haalt zijn kracht uit de 4,0-liter V-8, die 90 pk extra levert ten opzichte van het vorige model. Het huidige model levert 541 pk met dezelfde motor, terwijl het nieuwe 631 pk levert. In totaal zijn dat 40 pony’s meer dan de Audi RS Q8 en 28 pk meer dan de BMW X6 M Competition.

Het krachtigste model Cayenne, de Turbo S E-Hybrid, combineert een V-8-motor met een elektromotor en een batterij van 17,9 kWh. Gecombineerd levert de Turbo S E-Hybrid 670 pk. Beide turbomodellen maken gebruik van een conventionele ZF achttraps automatische transmissie met koppelomvormer, die het schakelen snel en soepel overneemt.

Porsche Cayenne Turbo 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum, prijs

Porsche heeft nog veel meer details onthuld over de aanstaande Cayenne Turbo 2022 . Volgens de beschikbare informatie wordt de bijgewerkte variant echter in juni gelanceerd en zou de verkoop binnenkort moeten beginnen.

Helaas is er op dit moment geen informatie over hoeveel het nieuwe model zou kunnen kosten. Het huidige model begint bij 127.550 euro, terwijl de Cayenne Turbo S E-Hybrid 163.200 euro kost.