Porsche Cayenne GTS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe Porsche Cayenne GTS 2021 is een krachtige SUV die tal van updates zal introduceren. Als reguliere Cayenne en Cayenne Coupe niet agressief genoeg voor je zijn, is dit model een echte business. Porsche kondigde aan dat het twee varianten zou uitbrengen voor de Cayenne-reeks, Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé. De zeer sportieve SUV ziet er aantrekkelijker en agressiever uit dan het basismodel.

Volgens nieuws zal de fabrikant de verouderde V6-motor vervangen door de machtige 4-liter twin-turbo V8-aandrijflijn. Naast het uitstekende exterieurdesign, zal de cabine van deze SUV heel anders zijn dan de reguliere. In principe kunnen we meer standaardtechnologieën en meer veiligheid verwachten.

Porsche Cayenne GTS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Porsche Cayenne GTS 2021-styling

De nieuwe Porsche Cayenne GTS 2021 is momenteel de best uitziende SUV op de markt. Alle GTS-modellen bevatten de coupé-versie, die verschilt van de reguliere. Ten eerste hebben we dat de fabrikant veel zwartgeblakerde elementen heeft gebruikt, van de LED-koplampen tot de raambekleding.

De aankomende Porsche Cayenne GTS 2021 bevat ook herziene uitlaatpijpen die luider zijn dan voorheen en dezelfde LED-achterlichtvorm hebben als het Macan-model. Daarnaast wordt het design standaard geleverd met donker getinte verlichting en satijnzwarte 21 inch wielen.

Porsche Cayenne GTS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De cabine ziet er sportief uit

Van binnen oogt de nieuwste Porsche Cayenne GTS 2021 luxueus en modern. Net als het reguliere model biedt de nieuwe GTS veel ruimte. De indeling blijft hetzelfde en dit model met twee rijen stoelen biedt plaats aan vijf passagiers. Hoogwaardige materialen zoals Alcantara® op de hemelbekleding, de stoelmiddens, de armsteunen van de middenconsole en de deuren bevestigen dat dit geen gewone SUV is. Binnen voelt alles sportief aan. Comfort en ondersteuning zijn gegarandeerd en de GTS wordt geleverd met achtvoudig verstelbare sportstoelen.

✓ U kunt ook controleren:

GTS-logo’s zijn overal in de cabine te zien, b.v. B. op voorportieren, dorpels, toerentellers en hoofdsteunen. Vergeleken met het turbomodel zijn de belangrijkste verschillen in de GTS stof en zwart leer, evenals het in Alcantara gewikkelde stuur.

Porsche Cayenne GTS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Hoe snel is een Porsche Cayenne GTS 2021?

Onder de motorkap zal de Porsche Cayenne GTS 2021 gebruik maken van een krachtige 4-liter twin-turbo V8-aandrijflijn. In tegenstelling tot het vorige model, dat is uitgerust met een V6-motor en 434 paarden produceert, heeft het nieuwe model 454 pk en een koppel van 457 lb-ft. Volgens de informatie die we hebben ontvangen, zal het aankomende model met deze motor in 4,5 seconden van 0 naar 62 kunnen lopen.

Interessant is dat de nieuwe Porsche Cayenne GTS een snelheid van 168 MPH bereikt. De andere grote verandering omvat een nieuw chassis dat de rit verlaagt en Porsche Torque Vectoring Plus. Daarnaast is de GTS standaard uitgerust met een achttraps Tiptronic S-automaat en Porsche Traction Management met vierwielaandrijving.

Porsche Cayenne GTS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Hoeveel kost een Porsche Cayenne GTS 2021?

De nieuwe Porsche Cayenne GTS 2021 oogt agressief en uniek. Aan de andere kant kondigt Porsche aan dat de Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé-modellen naar verwachting in de herfst bij de Amerikaanse dealers zullen aankomen. De vanafprijs voor de Cayenne GTS 2021 is 107.300 euro, terwijl de GTS Coupé 110.500 euro kost. Beide prijzen zijn exclusief een bezorging van EUR 1.350,-.