Porsche Cayenne Coupe 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Elke versie van de prestigieuze auto’s van het merk Porsche is het onderwerp van talrijke discussies en opmerkingen. Het nieuwe model van de cross-over SUV in coupéstijl Porsche Cayenne Coupé 2022 was geen uitzondering.

In de nominatie na de facelift positioneerde de middenklasser in het premiumsegment zich in het modellengamma van het bedrijf als de sportiefste auto met het rijcomfort van een representatieve sedan en volledig offroad-potentieel.

hgqijibn- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het doelprofiel van de cult-noviteit zijn sociaal actieve en financieel zekere bestuurders van verschillende leeftijden die de voorkeur geven aan een sportieve rijstijl. De crossover van de nieuwe generatie onderscheidt zich van zijn beroemde voorgangers in een proportionele combinatie van traditionele merkstijl en originele lay-out- en ontwerpoplossingen.

Buiten

vytfpenl- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Op de foto’s van de reclameposters behield de coupévormige Porsche Cayenne van het modeljaar 2022 zijn typische uiterlijk van de crossover-configuratie alleen tot aan de middenstijlen van de zijruiten. Het achterste segment van de carrosserie wordt meer geassocieerd met het ontwerp van een redelijk high-end sportwagen. De voorkant van de nieuwigheid toont:

 • aerodynamische configuratie van de kap aangevuld met longitudinale reliëfs;
 • druppelvormige LED-blokken of hoogwaardige matrixoptieken;
 • grootmazige roosters van een frameloos radiatorrooster en luchtroosters aan de zijkant;
 • Compact formaat van de ventilatieluchtinlaat geïntegreerd in de iets uitstekende bumper.

Ondanks het ontbreken van heldere decoratieve accenten aan de voorkant, het meest expressieve perspectief, ziet de nieuwe carrosserie van de elite-crossover er zo elegant en representatief mogelijk uit.

dgdtibtf- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Van opzij gezien trekt de legendarische vijfdeurs auto de aandacht met een dynamisch hellend dak, een donkere glans van het frame en de stijlen van de zijruiten, halfovale spiegels en een reeks getrapte koetswerkreliëfs.

De aanwezigheid van echt offroad-potentieel van de nieuwe versie van de prestigieuze cross-over is gemakkelijk te herkennen aan de grote bodemvrijheid en compacte overhangen, evenals aan de offroad-aanbouwdelen en de diameter van de zwarte 18-inch wielen.

pqirqgat- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het meest opvallend is het herontwerp van de achterkant van de carrosserie. In de lijst met updates:

 • een sportieve, zachtere helling van de achterruit;
 • LED-jumper met een interessante configuratie en exclusieve graphics van de LED-achterlichten;
 • expressieve kruisgolfreliëfs op de verticale achterklep;
 • een brede bumper met een platform voor een kentekenplaat en een paar compacte mistlampen.

In de zijuitsparingen van de metalen kunststof bodykit bevinden zich twee uitlaatpijpen van groot kaliber. Er wordt gespeculeerd dat de Porsche Cayenne Coupé uit 2022 alle reden heeft om de Auto van het Jaar-status in zijn categorie te claimen.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Het maximaal comfortabele vierzitter interieur is bekleed met hoogwaardige materialen en uitgerust met geavanceerde technische en elektronische apparatuur. Ontwerpers hebben speciale aandacht besteed aan het uitbreiden van de functionaliteit van componentopties, met name besturingssystemen en verkeersveiligheid.

frsxtdkf- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
 • Het voorpaneel heeft een digitale imitatie van een analoog toestel behouden met drie wijzerplaten, een klassieke lay-out aangevuld met bedieningsknoppen op het reliëfstuurwiel.
 • In de topversie is de diagonaal van het in de console geïnstalleerde multimediadisplay vergroot van 10 naar 12 inch.
 • De helling van de brede en lage tunnel vereenvoudigt de toegang tot de joystick van de automatische transmissie en de standaard organizers. De parallel opklapbare armleuning dient als afdekking voor het volumetrische koelgedeelte.

De comfortabele en ergonomisch geprofileerde stoelen van de eerste rij met lederen bekleding, een uitgebreide lijst met instellingen, zijn uitgerust met verwarmings- en ventilatiecircuits, evenals een vibrerend massagecircuit.

In verschillende aanpassingen van de stoelen op de tweede rij is een set van twee afzonderlijke fauteuils of een driezitsbank met een opklapbare zachte armleuning geïnstalleerd. Het instappen en de wegdienst zijn bijna identiek aan de pilotenstoelen, maar lange passagiers kunnen enig ongemak ervaren door de hoge tunnel en het lage plafond dat naar het achterschip afloopt.

Het ontwerp van de achterbank biedt de mogelijkheid van een snelle transformatie, die nodig is voor een 2,5-voudige toename van het volume van de 600-liter kofferbak. Het reservewiel in de vloernis heeft geen invloed op de capaciteit van de kofferbak.

Technische eigenschappen

De afmetingen van de premium cross-over in de coupéconfiguratie werden aangepast in de proportionele parameters LWH: 4931 x 1983 en 1676 mm. Het model van de nieuwe generatie is gebaseerd op de modulaire trolley MLB Evo.

De wielbasis en de bodemvrijheid van de vierwielaandrijving zijn 2895/210 mm. De bodemvrijheid van de modificatie met luchtvering varieert in het bereik van 190-254 mm.

frweuxvv- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het assortiment omvat onder meer gasaangedreven turbomotoren met een inhoud van 3 en 4 liter, met een vermogen van 300 pk / 450 Nm, 440 pk / 550 Nm en een topmotor met 550 pk / 770 Nm. De motorenreeks is uitgerust met een ZF-serie, achtbands, achttrapsautomaat.

De testrit bevestigde het dynamische startgedrag binnen 6-3,9 s, de topsnelheid van 243-286 km/u en het brandstofverbruik in wisselende rijomstandigheden van 9,2-11,3 liter.

opties en prijzen

De nieuwe Porsche Cayenne Coupé van het modeljaar 2022 zal in drie modificaties op de Russische markten worden geleverd. Rekening houdend met de functionele kenmerken van de componentapparatuur, zal de prijs naar verwachting variëren van 6 tot 12 duizend euro.

concurrenten

Bovenaan de lijst van echte kanshebbers geïdentificeerd door experts: BMW 2-serie, Mitsubishi Pajero , Audi Q8 en de offroad-versie van Lamborghini.