Porsche Cayenne 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het is officieel. De nieuwe Porsche Cayenne 2022 komt dit jaar naar de dealers. Hoogstwaarschijnlijk komt deze SUV in het laatste kwartaal van 2021 op de markt. Vanaf 2022MY verwachten we alleen nog kleine updates. Cayenne staat bekend om zijn hoge niveau van luxe en zijn sportieve uitstraling. Het ziet er erg aantrekkelijk en herkenbaar uit, terwijl het interieur van zeer hoge kwaliteit is en vol zit met hightech voorzieningen.

Dingen onder de motorkap blijven intact. Om deze reden zal de Cayenne SUV blijven rijden met zijn huidige motoroptie. Er zijn nieuwe spionagebeelden beschikbaar, dus we weten iets meer over dit nieuwe model. De Cayenne GTS coupé-variant is nog steeds op de weg.

Porsche Cayenne 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Cayenne 2022 facelift

Net als het huidige model zal de nieuwe Porsche Cayenne in 2022 op de markt komen met kleine uiterlijke upgrades. De Cayenne oogt modern, aantrekkelijk en sportief. Er zullen echter wel wat veranderingen plaatsvinden. Allereerst zal het nieuwe model een strakker design hebben. Bovendien zijn de lichaamsplooien iets meer uitgesproken en is de standaard lager. De wielbasis zal niet veranderen, maar deze SUV zou een beetje groter kunnen worden.

19-inch wielen zijn weer standaard, maar we verwachten een gloednieuwe verfbeurt voor het exterieur. 22-inch wielen zijn standaard op de hoogste uitrustingsniveaus en de bovenste uitrusting biedt ook betere banden. De Cayenne is een sportieve SUV, maar wie meer sportiviteit wil, is het beste gediend met de GTS-variant. Dit model heeft een lagere rijhoogte, unieke 21 inch RS Spyder wielen en nog veel meer.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur

Het interieur van de Porsche Cayenne 2022 blijft voor luxe zorgen. De cabine is ruim en het ontwerp is echt indrukwekkend. Het interieur zit boordevol geavanceerde technologie en een 12,3-inch infotainment-touchscreen is standaard. Zoals altijd biedt Cayenne een analoge centrale toerenteller en een paar 7-inch digitale displays.

Het nieuwe model behoudt zijn huidige cabinedesign, maar we verwachten meer standaardvoorzieningen. Dit omvat nieuwe veiligheidshulpmiddelen en nog veel meer. Cayenne is een model dat standaard keyless entry, startknop en een geluidssysteem met 10 luidsprekers biedt.

Porsche Cayenne 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Cayenne S, GTS en Turbo specificaties

Porsche gaat de dingen onder de motorkap niet veranderen. Dit is echter helemaal niet slecht. De Porsche Cayenne 2022 biedt tal van verschillende diensten. Om te beginnen is een 3.0 liter turbo V6-motor met 355 pk en 322 lb-ft koppel de standaardmotor. De Cayenne S-variant biedt een 2,9-liter twin-turbo V6 met 434 pk. Het GTS-model biedt een 4,0-liter twin-turbo V8 met 453 pk.

Dezelfde V8 drijft de Cayenne Turbo-versie aan, maar het turbomodel biedt 541 pk en 568 lb-ft koppel. Ten slotte biedt Porsche ook een e-hybride setup aan. Deze hybride prestatie combineert een standaard 3,0-liter V6-motor met een elektromotor. Samen maken ze 455 pk. Als je het combineert met een krachtigere twin-turbo V8, krijg je een verbazingwekkende 670 paarden. Alle modellen gebruiken dezelfde 8-traps automatische transmissie.

Porsche Cayenne 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum
Porsche Cayenne 2022 prijs, releasedatum

De basisconfiguratie begint weer bij zo’n 67.000 euro. De prijs van de Porsche Cayenne 2022 kan echter oplopen tot 165.000 euro. Uiteraard als je kiest voor de Turbo S E-Hybrid variant. De updates zijn klein, dus het is volkomen logisch dat de prijs niet zou moeten veranderen. De verkoop start in de tweede helft van 2021.