Porsche 718 Cayman GT4 RS 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Er zijn fabrikanten zoals Porsche die inherent non-conformistisch zijn. Ze streven altijd naar uitmuntendheid en in dit geval maximale sportiviteit in hun auto’s. Hier is het moeilijk om verder te verbeteren vanwege emissieregelgeving of huidige trends, maar er is nog steeds hoop voor producten als deze Porsche 718 Cayman GT4 RS 2022 . Het is de topversie van de kleine Duitse coupé die enkele opmerkelijke voordelen biedt.

huipnsbs- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het volstaat om dit nieuwe exemplaar te zien om te beseffen dat we met iets heel ernstigs te maken hebben. Esthetiek ligt ten grondslag aan aerodynamica, dus het verliest de achterruiten die we op andere 718 Caymans zien en krijgt in plaats daarvan luchtinlaten die de luchtstroom verbeteren en de voorinlaten ondersteunen. Hoogtepunten zijn de geoptimaliseerde baspanelen die zijn aangesloten op de achterste diffusor of de multi-setting frontsplitter om tot 25% meer belasting te genereren in de prestatiemodus. Er is ook een nieuwe vaste achtervleugel vergelijkbaar met die van de Porsche 911 GT3.

Waarschijnlijk het meest interessante aan de Porsche 718 Cayman GT4 RS zijn de atmosferische boxermechanica met zes cilinders en een cilinderinhoud van 4,0 liter, ook afgeleid van de 911 GT3. Net als de rest van de RS is hij alleen verkrijgbaar met de zeventraps PDK-automaat met dubbele koppeling. Ondanks het herhalen van het schema van de Cayman GT4, neemt het vermogen toe met 80 pk, waardoor er in totaal 500 pk en 450 Nm koppel overblijft voor dit voorbeeld. Dit maakt het mogelijk om zeer opmerkelijke voordelen te hebben.

lokgyrcw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

We hebben het over een sportwagen die in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 315 km/u haalt. Een deel van de fout is ook het chassis en de lichtheid. Dankzij upgrades zoals CFRP motorkap en vinnen, lichtgewicht glazen achterruit of stoffen deurgrepen; hij blijft op een gewicht van slechts 1.415 kg, dat is 35 kg minder dan de Cayman GT4. Op deze manier wordt een vermogen-gewichtsverhouding van 2,83 kg/pk bereikt.

✓ U kunt ook controleren:

Opvallend is dat hij op de Nürburgring-Nordschleife een tijd van 7:04.511 minuten behaalde, waarmee de tijd van de niet-RS-versie met 23,6 seconden werd verkort. Dit wordt bereikt met het optionele Weissach-pakket, dat bestaat uit verschillende carbonelementen, een uitlaat en een titanium -Rolkooi of 20″ magnesium -Gesmede wielen in plaats van de standaard gesmede aluminium wielen. Kopers van deze auto kunnen ook kiezen voor de Chronograph 718 Cayman GT4 RS, een horloge dat bij het voertuig past.

uworlxbk- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Bestellingen kunnen nu geplaatst worden en leveringen starten vanaf december. De prijs van Porsche 718 Cayman GT4 RS 2022 in Spanje is 163.182 euro .