Polestar 5 2024: Interieur, motor en modificaties

De Polestar Precept-studie staat gepland voor 2024 als Polestar 5 in serieproductie gaan. De Volvo-dochter begeleidt de ombouw van de studie naar de productieauto met een YouTube-serie. Dit is wat we weten over het bereik en de potentiële prijs van de volledig elektrische Grand Tourer.

Iedereen die de Polestar-studie net zo spannend vond als wij, kan nu beginnen met sparen: zoals algemeen directeur Thomas Ingenlath bevestigt, gaat de volledig elektrische Gran Tourer in serieproductie. Kan het productiemodel, dat de naam Polestar 5 draagt ​​en in 2024 op de markt komt, het gewaagde ontwerp behouden? Het antwoord wordt gegeven door de nieuwe YouTube-serie van de Volvo-dochter “Precept: From Concept to Car”, waarin het merk de ombouw van de Precept-studie naar een productiemodel begeleidt.

chuqipkb- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

De ontwerpers willen vasthouden aan het ontwerp, dat visueel afwijkt van de bekende modellen 1 en 2. Ze zijn nog steeds sterk gebaseerd op het design van het moedermerk Volvo. De lichtsignatuur “Thor’s Hammer” is opnieuw geïnterpreteerd in de Precept en is in tweeën gedeeld. Het bijzondere: er is geen gestileerde radiatorgrille – hier is ruimte voor een bar met sensoren en camera’s, die Polestar “SmartZone” noemt.

In tegenstelling tot de trend om dergelijke technologie onzichtbaar te maken, labelt Polestar zelfs de afzonderlijke elementen. Bijzonder opvallend is de voorkap met geïntegreerde vleugel, die de wind bijzonder efficiënt om de auto moet sturen. Camera’s die de buitenspiegels vervangen, verbeteren ook de uitgekiende aerodynamica. Op het glazen dak van de Polestar Precept (2024) bevindt zich een zogenaamde Lidar-pod (Light Detection and Ranging), die de assistentiesystemen voorziet van nauwkeurige omgevingsgegevens – bijvoorbeeld voor autonoom rijden. Polestar labelt zelfs de afzonderlijke elementen.

Bijzonder opvallend is de voorkap met geïntegreerde vleugel, die de wind bijzonder efficiënt om de auto moet sturen. Camera’s die de buitenspiegels vervangen, verbeteren ook de uitgekiende aerodynamica.

hndzpwsd- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

Polestar 5 gaat in 2024 in massaproductie

De binnenruimte van de Polestar 5 (2024) moet ondanks het elegante silhouet en de grote batterij in de bodem – dankzij de wielbasis van 3,1 meter – royaal zijn. Ook het interieur van de bijbehorende studie kenmerkt zich door veel elementen gemaakt van hergebruikte materialen. De stoelen zijn in 3D gemaakt van gerecyclede PET-flessen, terwijl de bekleding en hoofdsteunen zijn gemaakt van gerecycled kurkvinyl. voor de tapijten worden gerecyclede visnetten gebruikt, terwijl de binnenpanelen en rugleuningen zijn gemaakt van Bcomp’s vlascomposietmateriaal.

kfnpwxgl- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

Dit laatste zou een gewichtsbesparing tot 50 procent opleveren in vergelijking met conventionele materialen. De cockpit wordt gedomineerd door twee schermen die met elkaar zijn verbonden door een lichtgevend frame. De instrumenten worden weergegeven op een 12,5-inch display. Het nieuwe infotainmentsysteem van het merk, ontwikkeld in nauwe samenwerking met Google, wordt bediend via het centrale 15-inch touchscreen van de Polestar Precept (2024). Spannend: dankzij eye-tracking-technologie kunnen de schermen ook in één oogopslag worden bediend.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen