Polestar 3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het nieuwe model van het Zweedse premium elektrische automerk Polestar wordt een SUV en gaat Polestar 3 heten. Nu heeft de fabrikant een nieuwe teaser-afbeelding vrijgegeven. Ontdek wat we nog meer weten over de elektrische SUV in ons artikel.

wzvykqjd- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De Polestar 3 markeert ook het debuut van een nieuwe generatie elektrische auto-architectuur van de Volvo Car Group. Voor het eerst is deze volledig ontworpen voor elektrificatie. De elektrische SUV van de Zweedse fabrikant moet ook modern, innovatief en – zoals gebruikelijk van Volvo – zeer veilig zijn. Lees verder voor meer informatie.

  • Nieuwe teaserafbeelding vrijgegeven
  • Wordt een elektrische SUV
  • Productie bevestigd in de VS
  • Marktintroductie 2022
  • Misschien binnenkort onthuld
  • Het duurt nog even voordat we de Polestar 3 op straat zien.

Polestar 3 2022 prijzen en lancering

De New 3 is nog ver verwijderd van de start van de verkoop, maar afgaande op het nieuwe teaserbeeld zou het idee van de elektrische SUV niet al te ver weg moeten zijn. De wereldwijde productie begint in 2022 in de VS.

Over de prijzen kunnen we alleen maar speculeren. Aangezien Polestar tot de Volvo Group behoort, proberen we ons te oriënteren op de Volvo-modellen. De XC40 Recharge is verkrijgbaar als grote SUV en de C40 Opladen als een crossover. We verwachten dat het een groter model wordt, vergelijkbaar met de XC40, die begint bij €57.900. De Polestar 3 valt zeker ergens in die prijsklasse.

uvevcbvv- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Specificaties en exterieurdesign

Naast een nieuw voertuigtype introduceert de Polestar 3 ook een nieuwe elektrische voertuigarchitectuur. Dit platform is volledig ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Er is nog niet veel bekend over de specificaties, maar de Polestar 3 zal zeer aerodynamisch zijn en beschikken over de nieuwste connectiviteitsfuncties. Deze functies zouden gebaseerd zijn op Google’s native Android Automotive OS-infotainmentsysteem.

✓ U kunt ook controleren:

Natuurlijk mogen veiligheidsvoorzieningen niet ontbreken in een auto van de Volvo Group. Er moeten ook autonome rijfuncties zijn.

Zoals de teaserafbeelding laat zien, kun je helaas niet veel zien. Je ziet alleen dat de nieuwe elektrische SUV behoorlijk groot en sportief zal zijn. We mogen er ook vanuit gaan dat er duidelijke lijnen komen en een elegant, ingetogen design in de stijl van de Zweedse fabrikant.

yjgysvqw- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Polestar 3 2022 motoren en actieradius

Voor welke motoren zijn er? Polestar 3 2022 zal worden gegeven is nog niet bekend. de Volvo XC40 Recharge Pure Electric heeft een dubbele motor, er is vierwielaandrijving en een vermogen van 408 pk. Het bereik is 416 kilometer. Deze gegevens kunnen worden gebruikt als richtlijn voor Polestar 3-specificaties. Op officiële verklaringen zullen we nog even moeten wachten.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos