Polestar 2 2024: Prijzen en kenmerken

De vernieuwde Polestar 2 2024 komt later dit jaar naar de dealers. Het nieuwe model is veel meer dan de gebruikelijke mid-cycle refresh. De Polestar rivaal van de Tesla Model 3 en de BMW i4 accelereert nu sneller, rijdt beter, laadt sneller op en rijdt verder zonder bij te laden.

Polestar 2 2024: Prijzen en kenmerken

Ontwerp

De wijzigingen aan het ontwerp van de Polestar 2 2024 zijn subtiel, maar zeer welkom. De nieuwe elektrische sedan heeft een gesloten radiatorrooster met de naam “SmartZone”. Het verbetert niet alleen de aerodynamica, maar bevat ook een frontcamera en een middenbereikradar zoals bij de Polestar 3. Het optionele Performance Package omvat nieuwe 20-inch gesmede wielen die er slanker en sportiever uitzien dan de andere opties die bij de Polestar 3 werden gebruikt.

Bovendien lijkt het design van de Polestar 2 2024 sterk op dat van het pre-facelift model. De uitlopende wielkasten, de grote bodemvrijheid en de zwarte bodybekleding aan de onderkant van de carrosserie geven de sedan vanuit bepaalde hoeken de stoere look van een crossover. De elegante koplampen zijn voorzien van de kenmerkende Thor’s Hammer LED-achterlichten van de Volvo Groep die doorlopen tot in de grille. De ruiten zijn voorzien van dikke zwarte sierlijsten en een oplopende gordellijn leidt naar een korte maar opvallende achterzijde.

Polestar 2 2024: Prijzen en kenmerken

De achterzijde van de 2024 Polestar 2 is voorzien van LED-achterlichten met een elegant stroomlijneffect en een LED-band over de volledige breedte. De “Adaptive Light Blade”-technologie bestaat uit 288 afzonderlijke LED’s waarvan de helderheid individueel kan worden aangepast aan de omgevingsomstandigheden. De gebeeldhouwde bumper heeft een onderskirt van overwegend zwart kunststof, wat de auto een strakke uitstraling geeft.

Binnen

Terwijl het exterieur van de herziene 2024 Polestar 2 enkele kleine designwijzigingen vertoont, blijft het interieur grotendeels ongewijzigd. Het is nog steeds een schone en overzichtelijke omgeving, gekenmerkt door raffinement en minimalisme. Kopers kunnen kiezen voor zinkkleurig nappaleder, dat volgens Polestar op verantwoorde wijze is geproduceerd met oog voor dierenwelzijn, traceerbaar is en chroomvrij is. Er zijn ook tweekleurige stoffen bekledingen en een puur veganistische versie die naar verluidt vuil- en vochtafstotend is.

Polestar 2 2024: Prijzen en kenmerken

De rest van het interieur bestaat uit decoratief inlegwerk, dat kan bestaan uit zwart essenhout, licht essenhout en “3D-geëtst” materiaal. Ongeacht het decor en de gekozen materialen weerspiegelt het interieur van de 2024 Polestar 2 de geest van het Scandinavische merk, met een vooruitstrevend design en hoogwaardige oppervlakken. Het dashboard en de middenconsole van de 2024 Polestar 2 voelen premium aan, terwijl het 11,2 inch infotainmentscherm en het 12,3 inch display voor de bestuurder eenvoudig te bedienen zijn.

Het interieur van de 2024 Polestar 2 biedt voldoende ruimte voor vijf passagiers, de stoelen zijn comfortabel en bieden goede ondersteuning op lange reizen. Voor lange mensen kan het achterin echter wat krap zijn.

Polestar 2 2024: Prijzen en kenmerken

De nieuwe Polestar 2 wordt geleverd met Google’s Android Automotive OS voor het centrale portretdisplay. Het ondersteunt software-updates via de luchtinterface (OTA) om toekomstige functies en bugfixes toe te voegen, en maakt de bediening van veel taken in het voertuig mogelijk via Google Assistant spraakinvoer. Met de Polestar-app en digitale sleutel kunnen voertuigeigenaren verschillende voertuigsystemen op afstand bedienen en controleren. Ze kunnen de deuren vergrendelen en ontgrendelen, de klimaatregeling aanpassen, de batterijstatus controleren en nog veel meer.

Nieuw in de standaarduitrusting van de 2024 Polestar 2 zijn een draadloze lader voor mobiele telefoons en Driver Awareness-functies. De Long Range Dual Motor-versie is voorzien van het Pilot Pack, een optioneel pakket dat voor € 2.000 extra standaard is op de Long Range Single Motor-versie. Het omvat de volgende veiligheids- en bestuurdersassistentievoorzieningen

  • Pilootassistentie
  • Noodremassistent
  • Waarschuwing en beperking botsingen achteraan
  • Mistlampen met LED-verlichting voor met uitschakelfunctie
  • Adaptieve cruisecontrol

De Long Range met twinmotoren en Performance Pack is bovendien uitgerust met het Pluspakket, dat in de andere twee configuraties 2.200 euro extra kost. Het Pluspakket omvat een warmtepomp, een groot panoramisch schuifdak met reflecterend Polestar-symbool, volledig elektrisch bedienbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel, verwarmbare achterstoelen en ruitenwissers, luchtkwaliteitsregeling voor het interieur, getinte achterruit, subtiele sfeerverlichting, een 600 watt, 13 luidsprekers tellend Harman Kardon-audiosysteem en nog veel meer.

Technische gegevens

Opties

Polestar veranderde de lay-out en oriëntatie van aandrijflijn 2 met een mid-cycle refresh, wat de meeste autofabrikanten zouden hebben gedaan met een complete modelwijziging (generatie). FWD configuraties werden RWD configuraties en AWD configuraties werden van voor naar achter verplaatst. Het resultaat is een nog scherpere en wendbaardere auto,” zegt Joakim Rydholm, hoofd chassisontwikkeling bij Polestar.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

Prestaties, bereik en opladen

De 2024 Polestar 2 Long Range enkele motor heeft een nieuw ontwikkelde permanentmagneetmotor met siliciumcarbide inverter. De motor levert 220 kW (295 pk) en 361 lb-ft koppel, een verbetering van 15 pk of 118 lb-ft ten opzichte van de 2023 Long Range Single Motor. De acceleratie van 0 tot 100 km/u bedraagt 5,9 seconden – een vermindering van 1,1 seconden.

Polestar 2 2024: Prijzen en kenmerken

De nieuwe Long Range variant met enkele motor heeft een nieuw, groter accupakket met een energieopslagcapaciteit van 82 kWh (+4 kWh). Het ondersteunt sneller gelijkstroom opladen met een hogere snelheid van 205 kWh (+50 kWh). De door de EPA goedgekeurde actieradius is 320 mijl (+50 mijl).

De Long Range Dual Motor-versie van de 2024 Polestar 2 heeft een nieuwe inductiemotor op de vooras. De combinatie levert 310 kW (416 pk) en 546 lb-ft, wat 14 pk en 59 lb-ft meer is dan de aandrijflijn van de Long Range Dual Motor-versie van het vorige model. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is met 4,3 seconden 0,2 seconden korter. Om de energie-efficiëntie te verhogen, wordt de voorste motor volledig uitgeschakeld wanneer hij niet nodig is. Dit is niet mogelijk met het vorige model.

Polestar 2 2024: Prijzen en kenmerken

In de topvariant, de Long Range Dual Engine met Performance Pack, produceert de motor 335 kW (449 pk) en 546 lb-ft koppel. Vergeleken met de transmissie van dezelfde variant van het vorige model zijn het totale vermogen en het totale koppel respectievelijk 20 pk en 44 lb-ft hoger. De acceleratietijd van 0 naar 100 km/u is met 0,1 seconde verkort tot 4,1 seconden.

De Polestar 2 2024 Dual Long Range Engine en Dual Long Range Engine met Performance Package varianten maken gebruik van hetzelfde 78 kWh accupakket als het voorgaande model. De maximale gelijkstroomlaadcapaciteit van deze varianten verschilt niet van die van het vorige model en bedraagt 155 kWh. De Dual Long Range Engine-variant biedt een EPA-conforme actieradius van 276 mijl (+16 mijl), terwijl de Dual Long Range Engine met Performance Package-variant een EPA-conforme actieradius van 247 mijl (-13 mijl) biedt.

Uiterlijk/SpecificatieEnkele motor lange afstandTweemotorige lange afstandTweemotorig vermogenspakket voor lange afstand
Transmissie-indelingAchterwielaandrijvingVierwielaandrijvingVierwielaandrijving
Vermogen220 kW (295 pk)310 kW (416 pk)335 kW (449 pk)
Koppel361 lb-ft.546 lb-ft.546 lb-ft.
Acceleratietijd 0-60 mph5,9 sec.4,3 sec.4,1 sec.
Oplaadbare batterij Energieopslagcapaciteit82 kWh78 kWh78 kWh
Schatting EPA. Actieradius320 mijl.276 mijl.247 mijl.
Piek AC netoplaadvermogen11 kW11 kW11 kW
Kortste AC netstroom oplaadtijd (0-100%)8 uur8 uur8 uur
Piek DC-laadsnelheid205 kW155 kW155 kW
Kortste DC laadtijd (10-80%)28 min.34 min.34 min.

Technische gegevens van de 2024 Polestar 2 (Bron: Polestar)

Datum van uitgifte en prijs

De Polestar 2 2024 staat vanaf augustus 2023 bij de dealers voor prijzen vanaf 49.900 euro.

ConfiguratiePolestar 2 2024 Prijs
Enkele motor lange afstand49.900 euro
Lange afstand dubbele motor55.300 euro
Dubbele motor lange afstand met prestatiepakket63.000 euro

Polestar sluit een goedkopere elektrische auto uit

De Model 2 is en blijft het instapmodel van het merk Polestar. Terwijl Tesla van plan is het lagere segment te betreden met een elektrische auto van 25.000 euro om volume te genereren, ziet Polestar zichzelf niet in een dergelijke exercitie met een merk voor de massamarkt. Luxemerken trappen zelden in deze val, om zich jaren later na grote verliezen te realiseren en eruit te stappen. Audi, BMW en Mercedes-Benz zijn van plan om hun aanwezigheid in de lagere segmenten te verminderen en tegelijkertijd hun elektrificatieportfolio uit te breiden.

Polestar 2 2024: Prijzen en kenmerken

“We zijn niet van plan om een model onder de Polestar 2 te lanceren of te ontwikkelen”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Nieuweautos.com zegt

De Polestar 2 van 2024 is aanzienlijk herzien, ook al ziet hij er aan de buitenkant nauwelijks anders uit. Met verbeterde prestaties, actieradius en laadsnelheid is het nieuwe model nog aantrekkelijker geworden in zijn segment, dat momenteel wordt gedomineerd door de Tesla Model 3.

Foto’s & bron: Polestar Duitsland.