Peugeot Rifter 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Doorbreek het gebruiksimago dat de MPV uitstraalt, dit is wat Peugeot wilde bereiken met zijn Rifter 2022 . Nieuw model, nieuwe naam, verbeterde uitrusting. De herkansingsoperatie is aan de gang. Eerste test met de krachtigste dieselmotor, de BlueHDI 130 PS.

Voor degenen die op zoek zijn naar een zeer praktisch voertuig, maar niet per se de middelen hebben om een ​​minibus of SUV aan te schaffen, zijn recreatievoertuigen de ideale oplossing. Deze categorie heeft echter een nogal negatief imago bij sommige automobilisten vanwege de nabijheid van de toeleveringswereld waar ze vandaan komen. Het wordt hoog tijd dat meerdere fabrikanten, waaronder Peugeot in het bijzonder, die reputatie veranderen. Het leeuwenbedrijf had zoals gewoonlijk tevreden kunnen zijn met een tweede generatie, maar het was nodig om de geesten te markeren. Laat de naam Partner achter en hallo Peugeot Rifter 2022. Ook al deelt hij veel onderdelen met zijn neven, de Opel Combo Life en Citroën Berlingo, de Peugeot Rifter deelt een unieke look die veel elementen bevat die het succes van de Lions vandaag uitmaken.

Het radiatorrooster met het logo in het midden is zeer verticaal en de koplampen erven een uitsparing in het schild zoals de 2008 en de dagrijlichten met een specifieke lichtsignatuur. Merk ook op dat de Peugeot Rifter met carrosseriebescherming de flair van een SUV krijgt. De rest blijft vrij klassiek voor de categorie met een kubisch profiel en een achterste gedeelte dat heel dicht bij de huidige partner komt.

✓ U kunt ook controleren:

Externe evoluties zijn niets vergeleken met interne transformaties. Peugeot durfde het aan om zijn i-cockpit in een MPV te installeren en het resultaat was overtuigend. We zijn dan ook verheugd met het kleine, dubbel afgeplatte stuurwiel, het multimediascherm (tot 8 inch) naar de bestuurder gericht, maar ook met het hoge niveau van instrumentatie. Even omkleden, hier geen digitaal paneel maar analoge meters. Het dashboard is eenvoudigweg verheerlijkt met modern design en uitstekende ergonomie. Ten slotte is de enige spijt de kwaliteit van de materialen, die eenvoudig – maar normaal – blijft voor de categorie.

Zoals bij elke zichzelf respecterende MPV spelen praktische zaken een belangrijke rol. Ze zijn niet verwaarloosd en zelfs geoptimaliseerd. De opbergruimte in de passagiersruimte is alomtegenwoordig met een dubbel dashboardkastje – de airbag zit nu in het dak -, een grote opbergruimte in de middenconsole of boven de voorpassagier. Optioneel is het “zenith roof”, bestaande uit een glazen dak en extra bergruimte, mogelijk.

De kofferbak is onverslaanbaar, integendeel met een inhoud van 775 liter onder de plank tot 3000 liter (afzonderlijke achterbank neergeklapt (niet nodig) of zelfs 3500 liter met de rugleuning van de voorpassagiersstoel neergeklapt Peugeot Rifter maakt het goed hiervoor met een achterruit die onafhankelijk van de achterklep opent.

Niet te vergeten de passagiers met twee schuifdeuren die gemakkelijke toegang tot de achterbank bieden met royale knieruimte en kolossale hoofdruimte. Houd er rekening mee dat deze deuren voor het eerst geopende vensters bevatten.

En voor wie altijd meer wil, biedt Peugeot ook een verlengde versie van 35 cm (lengte 4,75 m), die wordt gekenmerkt door zeven zitplaatsen en een laadvolume tot 4000 liter.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com