Peugeot e-1008 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Peugeot’s nieuwe kleine SUV, genaamd “Peugeot 1008”, is in ontwikkeling voor Brazilië. Het zou echter de EV-variant zijn, die eenvoudig en betrouwbaar is en naar verwachting de “Peugeot e-1008” zal heten die de Europese markten zal bereiken voor het instapsegment. Het ontwerp van de e-1008 is in volle gang, maar de richting is naar verwachting bepaald.

czxqznoq- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Boxy-ontwerp

Met de codenaam “Peugeot P44” zouden de Peugeot 1008 en de elektrische versie van de Peugeot e-1008 een vierkant ontwerp hebben met traditionele SUV-proporties en een grotere bodemvrijheid voor een ruige look en een maximaal interieurvolume. Het ontwerp suggereert dat het de hoorns zal vergrendelen met de Jeep 516 en zijn volledig elektrische variant. Carlos Tavares, CEO van Stellantis, heeft Matthias Hossann, de nieuwe designdirecteur van Peugeot, gevraagd om de ontwerpen te herzien die zijn gemaakt tijdens het tijdperk van zijn voorganger Gilles Vidal, zeggen bronnen. Vidal is nu Vice President of Design voor het merk Renault. Met een lengte van 4,15 meter zal de e-1008 beduidend kleiner zijn dan de e-2008.

e-CMP-platform

De Peugeot e-1008 zal het e-CMP-platform delen met de Peugeot e-2008. Om echter betaalbaar te zijn voor een grotere groep autokopers, zal de e-1008 een compacte batterij en een minder krachtige motor gebruiken en platformaanpassingen ondergaan om de spotprijs te bereiken. Ter referentie: de e-2008 maakt gebruik van een 50 kWh-batterijpakket dat een bereik van 310 km/193 mijl (WLTP) mogelijk maakt en een voormotor die 100 kW (136 pk) vermogen en 260 Nm koppel produceert. Het doelbereik (WLTP) voor de e-1008 zou ongeveer 250 km/155 mijl kunnen zijn.

ynjibndb- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Het P44-project maakt deel uit van het wereldwijde programma “slimme auto’s” en zou een zakelijke neef kunnen zijn van de Citroën e-CC21, die naar verwachting in 2022 wordt gelanceerd. We zullen weten wat we kunnen verwachten wanneer de kleine elektrische SUV van Citroën de dekking verbreekt. Een rapport van Noticias suggereert dat de Peugeot 1008 boven de Citroën CC21 zou komen te staan, die naar verwachting de Citroën C3 Sporty gaat heten. Dit was te verwachten gezien de relatief luxe positionering van Peugeot onder Stellantis.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

Publicatiedatum

De Peugeot e-1008 is ongeveer vier jaar verwijderd van zijn eerste verschijning in productievorm. Een conceptversie zou tegen 2023 kunnen worden gepresenteerd. Verwacht de e-1008 in een autodelen-aangepaste versie voor gedeelde stedelijke mobiliteit, een cargo utility-versie voor last-mile leveringen en een passagiersmodel voor persoonlijke mobiliteit. Functies moeten een intuïtief multimediasysteem, connected car-mogelijkheden, DC-snelladen, kortere draaicirkel en lage totale eigendomskosten omvatten.

Volgens het rapport zal de Peugeot 1008 voor Brazilië lokaal in Porto Real worden geproduceerd en de Peugeot e-1008 voor Europa in Trnava, Slowakije. De introductie van de elektrische variant op de wereldmarkt zou afhangen van de infrastructuur en het overheidsbeleid voor elektrische voertuigen.

Stellantis-strategie voor elektrische voertuigen

vvcidtjg- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Stellantis is van plan om dit decennium de meeste modellen in Europa te elektrificeren met plug-in hybride of batterij-elektrische aandrijflijnen. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om in 2025 meer dan 96% van zijn modellen in een PHEV- en/of BEV-variant aan te bieden. Tegen die tijd zal meer dan 75% van de modellen beschikbaar zijn als BEV’s. Tegen 2030 wil het bedrijf dit aantal optrekken tot 100%.

Peugeot wil tegen 2030 overschakelen op 100% elektrische voertuigen in Europa

Peugeot-topman Linda Jackson heeft in een interview bevestigd dat alle nieuwe Peugeot-modellen op de Europese markt tegen 2030 elektrisch zullen zijn. Jackson vermeldde echter ook dat Peugeot nog auto’s met traditionele aandrijflijnen voor de internationale markt moet aanbieden. Elk merk onder de paraplu van Stellantis is van plan om in de nabije toekomst volledig elektrisch te gaan, en merken als DS, Alfa Romeo en Opel zullen vanaf 2026, 2027 en 2028 volledig elektrische auto’s produceren. De platforms van de STLA-serie (Small, Medium, Large en Frame) zullen deze radicale verandering ondersteunen.

Peugeot is van plan om de elektrische versie van de 308 hatchback in 2023 te lanceren, en de volgende generatie 3008 crossover, die in Frankrijk zal worden geproduceerd, zal ook een elektromotor hebben. Tegen 2024 zullen alle Peugeot-lanceringen geëlektrificeerd zijn.