Peugeot 508 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een van de huidige sedans, de  Peugeot 508 2022  , is opgedoken met nieuwe features en foto’s van de 2022-serie. Een vernieuwd aanbod dat zowel interessante als opvallende nieuwigheden presenteert. Er worden nieuwe uitrustingsvarianten ingebouwd, de uitrusting wordt verbeterd en de prijzen worden aangepast. Peugeot handhaaft een divers aanbod aan motoren, waarbij de plug-in hybride versie blijft opvallen.

Het merk Peugeot is vastbesloten dat hun populaire   sedan zich   kan verheugen op het nieuwe jaar dat aan de horizon opdoemt. De   serie van de Peugeot 508 2022   is er al en vertegenwoordigt een vernieuwing of herstructurering van het vorige aanbod. Dit  model, strijdend in het  D-segment , is erin geslaagd zichzelf opnieuw uit te vinden in de nieuwe tijden die lopen met de generatiewissel in 2018.

Peugeot 508 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De Peugeot 508 heeft, net als andere modellen van het leeuwenbedrijf, nu een nieuwe structuur van het assortiment, vereenvoudigd en met een gevarieerd mechanisch bereik, zoals we in dit artikel zullen zien.

Peugeot 508 2022 uitrusting

Bent u geïnteresseerd in de populaire Franse limousine? Het eerste om op te merken is dat er twee carrosserievarianten zijn. We hebben de traditionele limousine body en een praktischer en/of bekend alternatief is de Peugeot 508 SW. Ongeacht de gekozen variant vinden we hetzelfde aantal uitvoeringen.

Dit zijn de uitrustingsniveaus waaruit de   serie 508 2022 bestaat  : Active, Active Pack, Allure, Allure Pack, GT en GT Pack. Opgemerkt moet worden dat halverwege tussen de Active Pack-afwerking en de Allure een afwerking is die speciaal is ontworpen voor bedrijven en zelfstandigen. Dit is de Business Line-versie. Het wordt aangeboden voor beide carrosserieën en heeft een zeer interessante uitrusting-prijsverhouding.

Peugeot 508 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De Active-afwerking, hoewel deze een toegangsversie tot het assortiment heeft, heeft een oplosmiddelafwerking, vooral op beveiligingsniveau. Het heeft een parkeerhulp achter, een elektrische parkeerrem met hellingshulp, een Active Safety Brake, een botsingswaarschuwing, een waarschuwing tegen onbedoeld verlaten van de rijstrook en een automatisch grootlicht.

✓ U kunt ook controleren:

Een niveau hoger is het Active Pack Finish, dat de eerdere uitrusting met de parkeerhulp vooraan, de Visiopark 180º achteruitrijcamera en handsfree toegang completeert en het systeem start. De Allure-afwerking, de tussenversie, verbetert de eerdere uitrusting met automatische grootlichtassistent, actieve dodehoekbewaking, aandachtsherkenning en herkenning van snelheidslimieten, 17 inch lichtmetalen velgen, led-binnenverlichting, verzonken achterruit en MiTEP Imila-bekleding.

Peugeot 508 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Om deze uitrusting verder te verbeteren, kunt u kiezen voor de Allure Pack-afwerking, met onder meer adaptieve cruisecontrol met stop & go-functie, Lane Departure Warning en ergonomische EGR-voorstoelen. De GT-bekleding verschijnt direct boven deze afwerking. De standaarduitrusting omvat full-led-koplampen, full-led 3D-achterlichten met ARS-functie, 18 inch lichtmetalen velgen, een speciale chromen grille, aluminium pedalen en een geperforeerd nappa stuur met chromen details. En dan komen we bij de GT Pack-afwerking, de meest complete en exclusieve versie van de 508-reeks. Hij is voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen, heeft een interieur in zebrawood, heeft Alcantara bekleding en de AGR voorstoelen zijn verwarmd. Het beschikt ook over ultramoderne gestuurde ophanging.

Peugeot 508 2022 motoren

Peugeot heeft zeer belangrijke aanpassingen gedaan aan het mechanische aanbod. Ga gewoon naar de 508 of 508 SW configurator. Het eerste dat opvalt is dat er geen handgeschakelde versnellingsbak is, althans voorlopig. Alle motoren zijn aangesloten op een EAT8 achttraps automatische transmissie.

Benzine opties zijn de meerderheid. Het toegangsblok is PureTech 130. Een stap verder hebben we de PureTech 180-motor als tussenoptie en het PureTech 225-blok als een krachtiger alternatief. De enige dieselmonteur is een BlueHDi 130.

De plug-in hybride variant is nog wel beschikbaar. De Peugeot 508 Hybrid blijft in de portefeuille. Met een elektrische autonomie van meer dan 40 kilometer draagt ​​hij het milieulabel 0 emissies van de DGT (Algemene Directie Transport) met alle voordelen van dien.