Peugeot 5008 2024: Interieur, motor en modificaties

De Peugeot 5008, het vlaggenschip van het merk, valt momenteel op in de line-up van de autofabrikant omdat het het enige SUV-model is dat zonder hybride aandrijflijnen wordt verkocht. 

Met de aanstaande derde generatie van de 5008 hoopt het Franse merk echter niet alleen dit zere punt aan te pakken, maar ook een elektrische Peugeot 5008 op de markt te brengen.

Peugeot 5008 2024: Interieur, motor en modificaties

Wat we weten over

Volgens een rapport op Largus.fr heeft de volgende generatie 5008 de codenaam P74 en wordt er gezegd dat hij wordt geleverd met 5- en 7-zits opties (de zevenzitter is in wezen een optie die twee stoelen achter de tweede rij toevoegt, de algehele afmetingen van het voertuig ongewijzigd).

Voormalig Peugeot-designbaas Gilles Vidal (nu designdirecteur bij Renault) vertelde AutoExpress dat de derde generatie van de 5008 zich zal concentreren op het praktische, door te kiezen voor een vierkant ontwerp dat er nog steeds “geweldig” uitziet. 

Peugeot 5008 2024: Interieur, motor en modificaties

aangezien de 5008 ook wordt verkocht in China, waar ruimte op de achterbank een prioriteit is, kunnen de achterstoelen van de variant met vijf zitplaatsen naar achteren worden verplaatst om de beenruimte achterin te optimaliseren, zelfs als dit een vermindering van het koffervolume betekent.


Elektrisch platform & varianten

De P74 5008 zal vanaf 2023 overgaan op het STLA Medium-platform (eVMP-platform) dat door Stellantis is aangekondigd voor voertuigen in het C- en D-segment. Producten op STLA Medium, die zullen worden uitgebreid van andere merken in de groep naar het premium submerk DS en opvolgers van Alfa Romeo’s Giulia en Stelvio, zullen een bereik bereiken van 440 mijl (700 km) met batterijcapaciteiten variërend van 87 kWh tot 104 kWh.

Instapmodellen zouden een enkele motor hebben en Peugeot zou twee motoren kunnen gebruiken voor zijn topklasse GT-reeks van de 5008, die momenteel afhankelijk is van visuele onderscheidingen (GT-badges, zwart dak, chromen bekleding, dubbel uitlaateffect ) en grotere lichtmetalen velgen) om op te vallen. De 5008 GT Electric zou specificaties hebben die overeenkomen met de “GT”-badge met een opstelling met twee motoren.

Peugeot 5008 2024: Interieur, motor en modificaties

Aangezien de Stellantis Group van plan is een gemeenschappelijke microprocessor en omvormer te ontwikkelen voor alle STLA-platforms (STLA Small, Medium en Large) die kunnen werken op 400 V en 800 V en tot 350 kW kunnen leveren, moet de 5008 Electric AWD nauw aansluiten bij de specificaties van zijn Zuid-Koreaanse en Chinese rivalen.


gaat verder met ICE

In lijn met haar strategie om een ​​EV en een hybride variant aan te bieden (de laatste voor klanten die niet bereid zijn om alleen voor EV te gaan), zal Stellantis Group ervoor zorgen dat de P74 5008 beschikbaar is in ten minste twee hybride opties, aldus Largus. vr.

Een 1,6-liter variant biedt kopers het uitgebreide comfort van een PHEV, en in een lager prijssegment positioneert Peugeot een 5008 mild hybrid met een 1,2 liter PureTech-motor. peugeot stopt echter met de verkoop van de 5008 met dieselmotor.


Productie en lancering

Peugeot heeft aangekondigd dat de fabriek van Stellantis Sochaux in Frankrijk de volgende generatie 3008 en 5008 zal produceren, waarvan de productie naar verwachting in 2024 zal beginnen. De groep investeert 200 miljoen EUR (GBP 167 miljoen) in het upgraden van de productielijn voor de overgang naar STLA Medium.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen