Peugeot 4008 2021: technische specificaties, prijs, publicatiedatum

Peugeot zal haar groeiende crossover SUV-assortiment in 2020 blijven uitbreiden. Het nieuw uit te brengen model is een stijlvolle Peugeot 4008 2021 . Geïnspireerd door het snelle succes van SUV’s in coupéstijl van toonaangevende merken, zal Peugeot een meer stijlvol model toevoegen aan zijn reeks sportievere high-riding modellen.

Het nieuwe model moet een coupéachtige afgeleide zijn van de succesvolle Peugeot 3008 en, zoals vermeld in de rapporten, op de markt worden gebracht onder de nomenclatuur 4008. De sportievere SUV van Peugeot deelt de onderbouwing en het rijgedrag met de 3008 en hetzelfde geldt voor het design in de cabine. Het model moet een reeks aandrijflijnopties bieden, waaronder diesel- en plug-in hybride varianten. Het zal ook de nieuwste technische en beveiligingsfuncties van het merk bevatten.

Peugeot 4008 2021: technische specificaties, prijs, publicatiedatum

Peugeot 4008 2021: design

Zoals de rapporten laten zien, zal Peugeot de nieuwe Peugeot 4008 2021 niet helemaal opnieuw bouwen. Het zal het nieuwste modulaire EMP2-platform van PSA gebruiken, dat de basis vormt van de 3008- en 5008-modellen. Het moderne ontwerpplatform maakt gebruik van hoogwaardig staal vermengd met aluminium, magnesiumlegering en composietmaterialen om een ​​lichte maar stijve en duurzame structuur te verkrijgen. Het maakt het ook mogelijk om moderne technologie- en aandrijflijnoplossingen te implementeren. Met de nieuwe 4008 moet het platform verder worden geoptimaliseerd om een ​​aantrekkelijkere aandrijving te bereiken. Het nieuwe model krijgt hiervoor een unieke ophanging. 

Vanuit designperspectief zal de nieuwe Peugeot 4008 2021 SUV gebaseerd zijn op het ontwerp van de 3008 en 5008 modellen met een meer curvy en stijlvol design. Het model krijgt ook een aantal unieke stijlelementen. De voorkant moet het kenmerkende maar agressievere grilleontwerp van het merk hebben. Er komen ook hoekige koplampen met bladvormige LED-accenten. Een sportieve voorbumper en voorgevormde motorkap ronden het design van de voorzijde af.

✓ U kunt ook controleren:

Het profiel wordt waargenomen met een gedefinieerde tekenlijn, schuine daklijn en verminderd glasoppervlak.

Het achterste deel moet de stijlvolle achterlichten over de volledige breedte combineren met de gevormde achterklep en de sportieve achterbumper. Het model zal ook verkrijgbaar zijn met een aantrekkelijk wielontwerp.

Binnenuitrusting, uitrusting:

Peugeot zal het wiel niet opnieuw uitvinden als het gaat om het ontwerp van de cabine, zoals de rapporten beweren. De coupéachtige Peugeot 4008 2021 zal hetzelfde interieurdesign gebruiken als de 3008, maar zal een paar sportieve accenten toevoegen. Het model zal een lagere rijpositie innemen en zal worden uitgerust met sportievere stoelen.

Het innovatieve cockpitontwerp van het merk met een hoog geplaatst hoofddisplay, een instrumentenpaneel en een sportstuur wordt ook gebruikt.

De Peugeot 4008 2021 moet ondanks de snel aflopende daklijn fatsoenlijk comfort bieden voor vijf stoelen. Het model combineert een innovatief i-cockpit-ontwerp met hoogwaardige materialen en aantrekkelijke decoratieve inzetstukken. De 4008 zal ook moderne veiligheidsuitrusting uitrusten, die beschikbaar zal zijn vanaf de basisversie. Elke variant krijgt automatisch noodremmen, terwijl systemen zoals adaptieve cruisecontrol, rijstrookwaarschuwing en dodehoekdetectie als optioneel pakket moeten worden aangeboden.

Peugeot 4008 2021: technische specificaties, prijs, publicatiedatum

Peugeot 4008 2021: aandrijflijnen

Net als het huidige 3008-model moet de aankomende Peugeot 4008 2021 te koop worden aangeboden met een reeks aandrijfopties.

Het model moet de Pure Tech driecilinder benzinemotor met turbocompressor gebruiken. Het dieselprogramma moet 1.6-liter en 2.0-liter BlueHDI-units bevatten. Een extra optie zou een 1.6 liter THP-motor moeten zijn die afkomstig is van de DS 7 Crossback.

Het model slaat ook de geëlektrificeerde aandrijvingen niet over. Er moeten twee plug-inopstellingen worden aangeboden. Met een vermogen van ongeveer 240 pk wordt een 1,6-liter THP-motor gecombineerd met de afzonderlijke elektromotor aan de voorkant. Dezelfde 1.6-liter THP-motor, maar gemengd met twee elektromotoren met ongeveer 300 pk en vierwielaandrijving, wordt de tweede PHEV-opstelling.

De 4008 zal ook vertrouwen op de geoptimaliseerde platform- en chassisconfiguratie om een ​​responsievere aandrijving te garanderen.

Peugeot 4008 2021: publicatie, prijs

De nieuwe Peugeot 4008 in coupé-stijl 2021 zal in 2020 in de winkels liggen , maar het is nog niet duidelijk of de aanhoudende pandemie het debuut van het model na 2020 zou opdrijven. Peugeot heeft hierover geen opmerkingen gemaakt. De prijs is ook een mysterie. De prijsklasse in het VK zou laag moeten zijn tot midden 28.000 euro.

De stijlvolle Peugeot 4008 2021 in coupéstijl is een alternatief voor vergelijkbare modellen van de Duitse premiummerken.