Peugeot 308 SW 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Aan het bedrijf werd de nieuwe Peugeot 308 SW 2022 voorgesteld. De nieuwe generatie van de compacte gezinsauto Peugeot is al een realiteit en brengt zeer belangrijke innovaties met zich mee. Praktischer en veiliger dan ooit, maakt hij eindelijk gebruik van elektrificatie met twee belangrijke plug-in hybride varianten.

Het wachten is voorbij. De derde generatie van de Peugeot 308 SW is al een feit en hij is er. Kort nadat we kennis hebben gemaakt met de nieuwe Peugeot 308 met een vijfdeurs hatchback-carrosserie, is het tijd voor het meest praktische en bekende alternatief dat we kunnen vinden. Een model dat zich aanpast aan de nieuwe tijd. Tijden waarin elektrificatie, connectiviteit en automatisering hoofdrolspelers zijn.

In vergelijking met het vorige model zijn de veranderingen talrijk. De 308 SW neemt de nieuwe designtaal van Peugeot over en profiteert van de nieuwste technologische ontwikkelingen van het Franse merk. Het is een setup die de commerciële ontwikkeling zal markeren van een van de meest relevante compacte gezinsauto’s die we in Europa kunnen vinden. Laten we alle sleutels afbreken.

Exterieur design

Op esthetisch vlak zijn de wijzigingen aan het vorige model zeer radicaal. De   n ieuwe generatie van de 308 SW 2022   looks dynamisch, elegant en modern. Doorslaggevend hiervoor is de vormentaal die Peugeot gebruikt in zijn nieuwe modellen en die we al hebben leren kennen in de nieuwe 308. De look is niet verwonderlijk, want hij lijkt op de vijfdeurs.

We moeten al onze aandacht besteden aan de zijkant en de achterkant. De nieuwe 308 SW toont zijn persoonlijkheid aan beide kanten. Het ontwerp van het zijraamkozijn heeft een grotere helling dan het dak. Aan de achterzijde vallen de full LED-lampen op door hun slanke design en horizontale opstelling. Tijdens het productieproces hebben we geprobeerd de luchtstroom te optimaliseren voor een betere aerodynamische penetratie.

Ook voor maatwerk zijn er tal van mogelijkheden. De carrosserie van de nieuwe 308 SW is verkrijgbaar in zeven kleuren: Avatar Blue, Elixir Red, Pearl White, Banquise White, Artense Grey, Platinum Grey en Nera Pearl Black. We hebben ook een selectie van wielontwerpen in de maten van 16 tot 18 inch. En zoals duidelijk is, brengt hij het nieuwe Peugeot-logo met zich mee.

Peugeot 308 SW 2022 interieur

Als we de buitenkant buiten beschouwing laten, zullen we, wanneer we ons naar binnen wagen, omringd worden door een omgeving waar warmte en comfort worden ingeademd. We moeten uitgaan van het uitgangspunt dat de nieuwe 308 SW is gebaseerd op een uitgebreide versie van het EMP2-platform, wat ruimtewinst betekent voor zowel de inzittenden op de achterbank als in de kofferbak. Bovendien, en zoals we later in dit artikel zullen analyseren, maakte het gebruik van deze architectuur het mogelijk om te wedden op elektrificatie.

✓ U kunt ook controleren:

De focus ligt op de nieuwe i-cockpit. We hebben een compact vormgegeven stuur met daarachter een 10-inch digitaal instrument. In de middenconsole bevindt zich een 10-inch touchscreen dat fungeert als ‘zenuwcentrum’ voor de bediening van het nieuwe infotainmentsysteem. Ook is de connectiviteit vergroot, doordat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende digitale onlinediensten, evenals Android Auto en Apple CarPlay.

Ten opzichte van het vorige model is de technologische uitrusting verhoogd, zoals het niet anders kon. Enkele details van deze uitrusting zijn de draadloze oplader voor compatibele mobiele telefoons, USB Type-C-aansluitingen en het nieuwe Drive-Assist 2.0-pakket bestaande uit nieuwe en geavanceerde rijhulpsystemen. Adaptieve cruisecontrol met stop-and-go-functie, rijstrookassistent, halfautomatische rijstrookwisseling, vroegtijdig snelheidsadvies en snelheidsaanpassing in bochten.

Motor gebied

Ook op mechanisch gebied zijn er geen verrassingen. De nieuwe generatie van de 308 SW 2022 zal worden gepresenteerd in samenwerking met een mechanisch aanbod dat het vijfdeursmodel volgt. Er is keuze uit benzine- en dieselmotoren en twee plug-in hybride varianten. Laten we in detail treden.

Het benzinegamma omvat keuze uit twee 1,2-liter driecilinder PureTech-motoren met een vermogen van respectievelijk 110 pk en 130 pk. Als diesel is een 130 pk sterke 1.5 liter BlueHDi-motor leverbaar. Afhankelijk van de gekozen motor vinden we een handgeschakelde zesversnellingsbak of de optie om te kiezen voor een achttraps automaat. Overigens zijn alle motoren voorwielaangedreven.

Voor liefhebbers van elektrificatie en duurzame mobiliteit zijn er twee plug-in hybride varianten geïntroduceerd. Een basic genaamd de Hybrid 180 e-EAT8 en een superieure Hybrid 225 e-EAT8. In het beste geval bereikt de elektrische actieradius 60 kilometer na de WLTP-cyclus. De kern is een 12,4 kWh lithium-ion batterij.

Marktintroductie en productie van de nieuwe Peugeot 308 SW 2022

De eerste exemplaren van de nieuwe 308 SW zullen begin volgend jaar in 2022 aan hun respectievelijke eigenaren worden geleverd. Het productieproces zal plaatsvinden in de faciliteiten die Stellantis heeft in Mulhouse (Frankrijk). Het merk verwacht dat het, afhankelijk van de markt, mogelijk zal zijn om het online koopproces via de website af te ronden. Spanje is een van de landen waar het online kan worden gekocht.

In het Peugeot-programma wordt de nieuwe 308 SW uitgedaagd om een ​​leidende rol te spelen, aangezien hij moet concurreren met belangrijke modellen als de SEAT León Sportstourer en de Ford Focus Sportbreak. Met zijn geëlektrificeerde mechanica positioneert hij zich ook als een aantrekkelijk alternatief voor de beste plug-in hybride SUV’s in het C-segment.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com