Peugeot 3008 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De huidige tweede generatie Peugeot 3008 arriveerde in 2016 en heeft een aantal wow-factoren die de aandacht trekken in de overvolle compacte klasse. De Peugeot 3008 kenmerkt zich door een opvallend design en een nog indrukwekkender interieur. Hij wordt ook op de weg verfijnd en er wordt ook een reeks efficiënte motoren aangeboden.

Hoewel de snelverkopende SUV van Peugeot in alle opzichten modern is, zal hij halverwege de cyclus worden bijgewerkt voor het modeljaar 2021. Zoals de gelekte afbeeldingen laten zien, heeft de Peugeot 3008 2021 een aanzienlijk herontwerp van de voorkuip en een licht herontworpen achterkant. Volgens de rapporten krijgt de cabine ook verbeterde technische en veiligheidsvoorzieningen.

Qua prestaties keert het model terug met de vertrouwde reeks benzine- en dieselmotoren, maar er zijn ook twee plug-in hybride varianten beschikbaar.

Eerder waren er berichten dat de 3008 de seizoensupdate voor 2020 zou krijgen, maar de gelekte foto’s en details suggereren een aankomst voor het model 2021. Het is ook bekend dat de nieuwe generatie-versie niet ver van de lancering is. De gloednieuwe 3008 zal naar verwachting in 2023 arriveren op basis van de nieuwe basis en met de optie van een volledig elektrische aandrijflijn.

Peugeot 3008 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Peugeot 3008 2021: design

De huidige Peugeot 3008 maakt al een sterke indruk met zijn opvallende uiterlijk, maar uitgelekte beelden laten een nog moderner en scherper design zien van de volgende Peugeot 3008 in 2021 .

De aankomende versie wordt geleverd met het radicaal gewijzigde front-end ontwerp. De opnieuw ontworpen 3008 maakt gebruik van de nieuwste ontwerptaal van het merk die de stijl van de 208- en 508-modellen nabootst. Het model krijgt een nieuwe grotere grille in combinatie met de nieuw ontworpen koplampen. De huidige versie heeft een ingelijste grille die los staat van de koplampen. Bij het volgende model zijn de koplampen echter geïntegreerd in het ontwerp van de grille.

De opnieuw ontworpen LED-koplampen hebben ook opnieuw ontworpen catch-like LED-looplichten. Het voorste gedeelte krijgt ook een herziene voorbumper met vernieuwde luchtroosters.

Het profiel van het model keert terug in dezelfde vorm met nieuwe uitrustingsdetails en een nieuwe aerodynamische fietsstijl.

De achtersteven keert terug zonder duidelijke veranderingen. Het model zal ook nieuwe kleurstalen bevatten, waaronder een tweekleurig schema.

Interieur, uitrusting:

De Peugeot 3008 biedt plaats aan vijf personen in een state-of-the-art cabine en is bovendien voorzien van geavanceerde technische en veiligheidsfuncties.

In tegenstelling tot het exterieur van het model heeft de Peugeot 3008 2021 een beperkt aantal aanpassingen in de cabine. Het nieuwe modeljaar heeft een grotere optie om in het midden weer te geven, zoals vermeld in de rapporten. Een deel van de update zal ook de infotainment- en connectiviteitsfuncties verbeteren. De aanbieding voor het nieuwe modeljaar moet ook nieuwe materiaalmonsters bevatten.

De Peugeot 3008 heeft een aantrekkelijke, op de bestuurder gerichte middenconsole met het hoofddisplay hoog op het dashboard. Er is ook een klein, stevig multifunctioneel stuurwiel met het moderne digitale instrumentenpaneel ervoor.

De 3008 wordt ook aangeboden met hoogwaardige materiaalopties en handige functies. Op de uitrustingslijst zullen ook een aantal actieve veiligheidssystemen beschikbaar zijn.

Peugeot 3008 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Peugeot 3008 2021: aandrijflijnen

De Peugeot 3008 2021 moet vasthouden aan de beproefde en efficiënte PureTech benzine- en BlueHDI dieselmotoren. De compacte SUV van Peugeot zal ook verkrijgbaar zijn met twee plug-in hybride varianten.

Kopers zullen opnieuw kiezen tussen twee PureTech-motoren met turbocompressor. De kleinere 1,2-liter turbo-3-benzinemotor levert 130 pk en 230 Nm koppel. Een krachtigere 1,6 liter turbo 4 benzinemotor ontwikkelt 180 pk.

✓ U kunt ook controleren:

Een paar turbodiesel BlueHDi-units zullen weer te koop zijn. Een 1,5-liter turbodiesel levert 130 pk, terwijl een grotere 2,0-liter BlueHDI-motor 180 pk levert. Peugeot combineert standaard kleinere benzine- en dieselmotoren met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Grotere motoren werken alleen in combinatie met de 8-traps automaat. Voorwielaandrijving is standaard in het assortiment.

De aanstaande Peugeot 3008 biedt ook twee plug-in hybride opties. De plug-in hybride variant met voorwielaandrijving ontwikkelt 222 pk. De versie met vierwielaandrijving is krachtiger met 296 pk.

Peugeot 3008 2021: release, prijs

De vernieuwde Peugeot 3008 2021 zou eind 2020 moeten verschijnen. Peugeot heeft nog niet gesproken over de prijs en specificaties van het model. Verdere details zullen dichter bij het debuut worden aangekondigd. De prijs zou over de hele linie licht moeten stijgen.