Peugeot 108 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Net als de geheel nieuwe Volkswagen Up is de Peugeot 108 active 2022 een van de drie modellen die op hetzelfde fundament zijn gebaseerd. De Peugeot 108 Active 2022 deelt de meeste componenten met de geheel nieuwe Toyota Aygo en Citroën C1 2022.

Van buitenaf controleerde Peugeot alle belangrijke vakjes: goedkoop in aanschaf, zuinig in gebruik, kleine afmetingen en een brutaal uiterlijk. Dit nieuwste model voegt ook functies toe zoals infotainmentsystemen met touchscreen, airconditioning en automatische koplampen en ruitenwissers.

De oudere generatie Peugeot 108 Active is altijd een van de opvallende stadsauto’s. Een kleine driecilinder motor die in ieder geval klaar is voor gebruik in de stad, wendbare en betrouwbare rijprestaties biedt en prettige trillingen kan genereren, hard werken is geen probleem voor deze Peugeot 108 2022 Active. Hetzelfde geldt echter niet voor snelwegsnelheden, waarbij het geluid van de nieuwe Peugeot 108-motor direct hoorbaar is als een constant en irritant gebrul. Peugeot probeerde dit in het nieuwe model Peugeot 108 Active te ondervangen en dat is de VW Up gelukt.

Voor deze kleine auto zijn verschillende uitrustingsopties beschikbaar om het elektrisch bediende, naar achteren opklapbare stoffen dak te verstellen, wat de indruk geeft van een cabrioletoptie. Dit is de optie die ingebouwd zit in de Peugeot 108 2022 Top Allure.

De nieuwe Peugeot 108 2022 is een enorme verbetering ten opzichte van de auto’s die hij vervangt dankzij een verbeterd veiligheidssysteem en nog lagere bedrijfskosten. Het is dus beter en leuker, zeker als je kiest voor het lange opvouwbare stoffen dak, waarmee je de auto effectief omtovert tot een cabrio voor een betaalbare prijs.

✓ U kunt ook controleren:

Al het goede nieuws leek te zijn verdwenen met de aanwezigheid van een ruim interieur in de vorm van de Hyundai i10 en Volkswagen Up. Beide voertuigen zijn leuker om te rijden, bieden meer stabiliteit en voelen praktischer aan. Sommige voordelen zijn moeilijk te negeren in deze klasse.

Peugeot 108 2022 exterieur

De Peugeot 108 2022 Active is een van de kleinste verkochte auto’s en dat toont aan dat er op de achterbank niet genoeg ruimte is voor volwassenen en weinig bagageruimte, maar dat er in ieder geval een ruime voorstoel is voor de bestuurder.

De afmetingen van de Peugeot 108 2022 zijn perfect om door drukke stadsstraten te rijden, hij heeft kleine draaicirkels en lichtregelfuncties die het manoeuvreren bij lage snelheden vergemakkelijken.

De nieuwe Peugeot 108 Active revitaliseert het uiterlijk en verandert direct van de oude versie van de auto. Er is open metaal in carrosseriekleur gespoten dat is vervangen door kunststof panelen op de deuren, waardoor de auto een volwassener en moderner uiterlijk heeft gekregen.

Peugeot 108 2022 interieur

Aan de binnenzijde heeft de nieuwe VW Up in alle nieuwe modellen een relatief ruim interieur. Terwijl de Peugeot 108 active een complete revisie was van een oude auto in 2022 en bleek deze auto qua interieur niet erg indrukwekkend te zijn. Binnenin voelt de cabine nog ruim aan aan de zijkant van de bestuurdersstoel, maar volwassenen voelen zich krap op de achterbank en zes poten kunnen het comfort vergeten als iemand voorin even lang is.

Vooral bij schaarse aanbiedingen en kleine deurtjes is er hoofdruimte, waardoor de toegang tot de achterzijde ook niet eenvoudig is. De Peugeot 108 2022 active heeft ook een achterruit die plakt om de indruk van claustrofobie te versterken.

Peugeot 108 2022 opslag en vracht

De opbergruimte in het interieur is niet zo goed als in de nieuwe Volkswagen Up, Skoda Citigo of SEAT Mii, aangezien zowel de prullenbak als het dashboardkastje groter zijn dan bij de nieuwe Peugeot 108. Maar aan de positieve kant, als je kiest de Peugeot 2022 108 Allure, opvouwbaar stoffen dak is beschikbaar voor lange passen zonder problemen.

Met een inhoud van 196 liter heeft de nieuwe Peugeot 108 2022 een kofferinhoud die 57 liter groter is dan de oude auto, maar dat is nog niet genoeg om de 251 liter kofferbak op de Volkswagen Up of de 252 liter kofferbak bij te houden. kunnen vanaf de nieuwe Hyundai i10.

Peugeot 108 2022 motor

Peugeot 108 2022 Active biedt vanaf het oude model nu nog maar twee selecteerbare benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1,0 liter. Terwijl de 108 Peugeot Active-versie een nieuwe 1.2 liter motor heeft. Dat laatste is de moeite waard als je de Peugeot 108 Active wilt gebruiken voor lange ritten.

Met een vermogen van 81 pk betekent dit dat 14 pk krachtiger is dan een kleinere motor. Deze bescheiden klim is voldoende om een ​​auto relatief snel van 0-100 mph te krijgen in een tijd van 14,3 seconden tot 11,0 seconden. Een extra koppel van 14 lb-ft wordt ook aangeboden, waardoor de auto comfortabeler wordt.

Lage bedrijfskosten zijn de competentie van de machine in deze Peugeot 108 2022 en stellen in dit opzicht niet teleur. Het 1.0-liter motormodel kan 69 mpg en 95 g/km CO2-uitstoot produceren. Besteed £ 350 meer aan een standaard Active-model en u kunt ook een motorstop / start krijgen die het brandstofverbruik verhoogt tot 74,5 mpg en de CO2-uitstoot met 6 g / km vermindert.

Het kiezen van een 1,2 liter motor met een grotere cilinderinhoud zal de bedrijfskosten bijna niet verlagen. Een zeer respectabele brandstofbesparing van 65,8 mpg. Een premie van 1.251 pond voor een auto met een onvolledige 1,0-liter motor is het enige waar sommige mensen van kunnen schrikken.

Peugeot 108 2022 rijervaring

Toch heeft de Peugeot 108 2022 Active een hoog bijtpunt voor de koppeling, die bij lage snelheden kan schokken. Deze beperkingen worden niet geholpen door de ronkende driecilindermotor, die vaak aanvoelt alsof hij vastzit.

Afgezien van zijn tekortkomingen, is de Peugeot 108 2022 een aangenaam voertuig in de binnenstraten, omdat hij zich door krappe ruimtes wurmt en in verkeersgaten bijt. De nieuwe geteste Peugeot 108 Allure was ook uitgerust met een achteruitrijcamera, waardoor hij gemakkelijk naar een krappe parkeerplaats kon worden gesleept.

Vergeleken met het oude model, doet de ophanging van de nieuwe Peugeot 108 active ook goed werk om de heuvel op te ruimen, hoewel deze enigszins veerkrachtig kan zijn vanwege een reeks golvingen.

Het komt erop neer dat als u door de stad rijdt, de nieuwste generatie Peugeot 108 nooit een probleem zal zijn. Maar de zwakke punten worden duidelijk tijdens het rijden op de autobahn, waar het misschien een beetje te luid is. Dit probleem werd gedeeltelijk opgelost in de nieuwste generatie Peugeot 108 2022 Active en andere trucs, maar het kon nog steeds niet concurreren met de geheel nieuwe Volkswagen Up of Hyundai i10 2022 als het gaat om interieurontwerp. Als u van plan bent veel op de snelweg te rijden, raden we u aan om een ​​krachtiger motormodel van 1,2 liter te gebruiken.

Peugeot 108 2022 restyling

Rijden in een nieuwe Peugeot 108 2022 ten opzichte van de oude auto was meteen duidelijk. Er is open metaal in carrosseriekleur gespoten dat is vervangen door kunststof panelen op de deuren, waardoor de auto een volwassener en moderner uiterlijk heeft gekregen.

Peugeot zal als fabrikant alles er jeugdig laten uitzien, zoals het optionele felgekleurde plastic rond de luchtinlaten. Er is een zeven inch touchscreen infotainmentsysteem. Toch is de kwaliteit van het plastic nog altijd inferieur aan de kwaliteit van de VW Up en Hyundai i10.

Er is een stoffen dakschil beschikbaar in alle Access-uitrustingsniveaus, behalve de instapversie, en het interieur is gevuld met licht. Dit is een goede eigenschap voor budgetauto’s, maar het heeft zwakke punten en met een dak onder het infotainmentscherm kan het moeilijk zijn om te lezen in direct zonlicht. Vervelende fluittonen zijn snel te horen.

Peugeot 108 2022 infotainment

Alleen de topklasse Peugeot 108 2022 Allure wordt standaard geleverd met een navigatiesysteem, maar het nieuwe model Peugeot 108 2022 Active krijgt een infotainmentscherm met Mirrorlink.

Dat betekent dat hij functionaliteit heeft voor Android-telefoonapplicaties, voor zaken als satellietnavigatie en muziekstreaming, hij is ook compatibel met het 7-inch scherm van Peugeot. Helaas geldt dit niet voor Apple-gebruikers.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com