Opel Mokka 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De Opel Mokka 2021 Crossover wordt al jaren niet meer verkocht in Rusland, maar heeft een vrij sterke positie in zijn segment op de Europese markt. Tot voor kort verkocht de SUV jaarlijks meer dan 100.000 exemplaren en pas in 2019 daalde de verkoop tot 80.000 auto’s. De geplande generatiewijziging, die is gepland voor 2020-2021, zou de slechte trend moeten keren. De bijgewerkte auto werd uitgebracht op 24 juni en bestellingen zullen in de late zomer worden geaccepteerd. De nieuwigheid zal in het voorjaar van 2021 verschijnen bij dealers in Europa.

Opel Mokka 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Verandering van platform- en carrosserieontwerp

De huidige update heeft geleid tot een aanzienlijke verandering in de afmetingen en het uiterlijk van het model. En dat allemaal omdat de cross-over uiteindelijk werd omgezet van de algemene basis van GM naar de uitrusting van de PSA-groep. De nieuwe Opel Mokka werd gebouwd op het CMP-platform en kreeg compleet andere koetswerkverhoudingen. De lengte van de SUV werd verminderd tot 125 mm (tot 4150 mm), hoewel de wielbasis werd vergroot met 2 mm (tot 2557 mm). Dat betekent dat de overhangen veel kleiner zijn: de voorkant – met 61 mm, de achterkant – met 66 mm. Tegelijkertijd nam de breedte van de auto toe met 10 mm (tot 1787 mm).

Tegelijk met het aanpassen van de afmetingen werd het exterieurdesign radicaal herzien. De ontwikkelaars hebben de nieuwe Opel Vizor-filosofie op het model getest en de voorkant van het lichaam gestileerd met een vizierhelm. Deze perceptie wordt mogelijk gemaakt door koplampen, die zijn gecombineerd in een unit en een grille. De optiek is standaard LED en matrixmodules met 14 individueel aangestuurde segmenten zijn beschikbaar tegen een extra vergoeding.

Opel Mokka 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Een andere crossover-buitenkant wordt gekenmerkt door schone oppervlakken en vloeiende overgangen. De zijwanden van het lichaam zijn bijvoorbeeld bevrijd van reliëfdruk, maar zijn tegelijkertijd tevreden met hun opgeblazen vormen. Het voer is opvallend ingelijst – de nette lichten bestaan ​​hier naast de achterklep en de bumper, die perfect passen bij het algehele concept. Velgen tot 18 inch worden ook aangepast aan de foto.

Opel Mokka 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur ontwerp

Het interieur van de nieuwe Opel Mokka 2021 ontmoet een zeer interessante lay-out van het voorpaneel en een zeer uitgebreid pakket voor het segment. Het geluid wordt bepaald door een enkele digitale cockpit Pure Panel, die de schermen van een virtuele apparaatcombinatie en het belangrijkste mediacenter combineert. Het eerste scherm heeft een formaat van 12 inch en het tweede, dat gemakkelijk is voor de bestuurder, heeft zeven (Multimedia Navi) of tien (Multimedia Navi Pro) inch. Beide versies van het multimediasysteem zijn uitgerust met Apple CarPlay / Android auto-interfaces, spraakbesturing en toegang tot OpelConnect-services. Het aantal fysieke knoppen op de console en in de centrale tunnel is geminimaliseerd, maar de belangrijkste functies worden gedupliceerd door sneltoetsen.

Opel Mokka 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het nieuwe model heeft elektrische en verwarmde voorstoelen (de bestuurder heeft ook massage), draadloos opladen van smartphones en een achteruitkijkcamera met een kijkhoek van 180 graden. Elektronische assistenten worden vertegenwoordigd door een adaptieve cruisecontrol en een beveiligingssysteem in het midden van de rijstrook. Als afwerkingsmaterialen zijn alcantara en echt leer verkrijgbaar.

✓ U kunt ook controleren:

De bagageruimte van de crossover is vrijwel ongewijzigd. Met vijf passagiers wordt tot 350 liter vracht achterin geplaatst (het was 356 liter).

Specificaties Opel Mokka 2021

Het gebruik van het nieuwe CMP-platform, dat zich voornamelijk op elektrische auto’s richt, heeft de stijfheid van het mokka-lichaam met 30% verhoogd. Tegelijkertijd nam het leeggewicht af met 120 kg. De SUV kreeg alleen een voorwielaangedreven transmissie en een semi-onafhankelijke achterwielophanging.

Opel Mokka-motoren van de tweede generatie werden geleend van de zustermodellen Peugeot 2008 en DS 3 Crossback. De elektrische modificatie is uitgerust met een 136 pk motor (260 Nm) en een accucapaciteit van 50 kW * h. Voor deze versie is een actieradius van 322 km (WLTP-cyclus) en een maximumsnelheid van 150 km / h gespecificeerd. Het duurt een half uur om de batterij op te laden vanaf een station van 100 kilowatt. Met een standaard oplader met een vermogen van 11 kW sluit je een- en driefasige huishoudnetwerken aan. De batterij heeft een garantie van 8 jaar.

Opel Mokka 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum & prijs

Het model van de 2 Opel Mokka 2021 . Generatie is alleen gepresenteerd in een puur elektrische modificatie van de Mokka-e met een 136 pk motor. De prijs zal ongeveer 35.000 euro bedragen

Foto Opel Mokka 2021 (tweede generatie)