Opel Insignia 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe Opel Insignia 2022 , de derde generatie van de Duitse sedan, zal eind 2023 het levenslicht zien. Met deze nieuwe editie brengen we het ontwerp verder.

Opel vond dat de Insignia toekomst had in het D-segment van sedans en dat een model dat al sinds 2008 actief is niet weg mag. Er zullen echter enkele veranderingen nodig zijn om de verkoop van een model te doen herleven dat, net als alle andere sedans, zwaar is getroffen door de SUV-koorts die de markt al iets meer dan een decennium ervaart.

Opel Insignia 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Hoewel de Insignia niet zal worden vervangen door een cross-over, zal hij naast de toekomstige SUV bestaan, die direct boven het modellengamma zal worden gepositioneerd. Dus hoewel het thuis zal leven met de vijand, zal er ruimte zijn voor de komst van de   nieuwe Opel Insignia 2022  , waarvan we al enkele details kennen en  waarvan  we het   ontwerp verwachten in de   nieuwe editie van deze lijnen  .

✓ U kunt ook controleren:

Opel Insignia 2022: we anticiperen op de nieuwe generatie

We weten dat de Insignia 2022 het huidige Grand Sports-formaat zal blijven bieden met een extra grote achterklep en een sportievere, aflopende daklijn. Het formaat, dat vergelijkbaar is met dat van de Peugeot 508 en dat goede resultaten op de markt heeft behaald, wordt aangevuld met de nieuwe “Vizor”-grille van het merk, een ontwerp dat de koplampen integreert en dat we al zien in andere modellen zoals de Opel Mokka.

Opel Insignia 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Voor het passagierscompartiment zullen de Opel-ingenieurs het ‘Pure Panel’-concept uitpersen met een netter dashboard en grotere schermen. Het is gebaseerd op de nieuwste generatie van het EMP2-platform van de PSA Group, dat een groei van enkele millimeters mogelijk maakt en tegelijkertijd de beschikbare ruimte in het passagierscompartiment vergroot. Het in Rüsselsheim gevestigde bedrijf wil de Insignia in 2022 positioneren als een echt topmodel.

Op mechanisch vlak zal de Opel Insignia 2022 worden uitgerust met 1,5 liter viercilinder diesel- en benzinemotoren, aangevuld met twee plug-in hybride versies. Alle motoren zullen worden gekoppeld aan automatische achttrapstransmissies en voorwielaandrijving, met uitzondering van de krachtigere   plug-inhybrideversie   die vierwielaandrijving zal krijgen.