Opel Grandland 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe Opel Grandland 2022 werd aan het bedrijf voorgesteld. De succesvolle compacte SUV van Opel ondergaat een ingrijpende facelift die gepaard gaat met esthetische, technologische innovaties en zelfs een verandering in de modelnaam. De “X”-markering verdwijnt om te harmoniseren met de rest van de SUV’s van het bedrijf. Plug-in hybride varianten blijven in het programma.

Na een enorme hoeveelheid spionagefoto’s en zelfs officiële previews is het wachten voorbij. De nieuwe Opel Grandland 2022 maakte zijn debuut in de samenleving. De belangrijke en populaire SUV met compacte afmetingen, die deel uitmaakt van het Opel-gamma, ondergaat een facelift. Een tussentijdse update waarmee deze generatie de rest van hun zakelijke leven voor zich kan doen.

Opel Grandland 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Deze “facelift” brengt niet alleen esthetische en technologische innovaties met zich mee, maar ook een naamsverandering. En is dat de Grandland X zal worden omgedoopt tot Grandland. De letter X verdwijnt uit de handelsnaam om in lijn te zijn met de rest van de SUV’s van het Blitz-bedrijf.

Opel Grandland 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het ontwerp Opel Grandland 2022

Hoe is de Opel SUV veranderd? De waarheid is dat een snelle blik op de foto’s die dit artikel illustreren voldoende is om de belangrijkste esthetische veranderingen te ontdekken die het exterieur heeft ondergaan. De veranderingen zijn gericht op de voorkant. De Grandland volgt Opels nieuwe designfilosofie. Een taal die het voorvizier omvat. Gloednieuwe grill- en lichtclusters met IntelliLux LED-pixeltechnologie vormen één visueel element.

Opel Grandland 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het rust ook de bijbehorende led-verlichting uit voor overdag rijden, die een nieuwe en karakteristieke lichtsignatuur trekt. Ook de voorbumper is opnieuw ontworpen en de mistlampen zijn verplaatst. Er zijn ook veranderingen aan de achterkant, zij het kleine. We moeten letten op de achterlichten, bumpers en de achterklep zelf, waarop de modelnaam net onder het Opel-embleem is toegevoegd.

✓ U kunt ook controleren:

Als het op maatwerk aankomt, is de nieuwe Grandland goed bediend. Bepaalde buitenelementen kunnen glanzend zwart of zilverkleurig worden geverfd. Daarnaast kun je kiezen voor een two-tone configuratie voor de body.

Opel Grandland 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Opel Grandland 2022 interieur

Buiten de doos, wanneer we teruggaan naar Grandland, zullen we worden omringd door een technologische en moderne omgeving. De grote nieuwigheid in deze sectie is het uiterlijk van het Opel Pure Panel-systeem, dat bestaat uit twee gebogen schermen die tot één enkel element zijn samengevoegd. Dit maakt het mogelijk om een ​​meer digitale stand te creëren. Een van de schermen doet dienst als digitaal instrumentenpaneel, terwijl het andere wordt gebruikt voor het infotainmentsysteem. Het Multimedia Navi Pro-systeem biedt een hoog connectiviteitsniveau voor toegang tot de digitale onlinediensten van OpelConnect.

Het centrale touchscreen tot 10 inch is licht uitgelijnd met de bestuurder om je ogen niet zoveel mogelijk van de weg af te houden. De digitale 12-inch instrumentatie toont onder meer het beeld dat is opgenomen door het nieuwe nachtzichtapparaat. Nachtzicht maakt het mogelijk om mensen en dieren tot 100 meter voor de Grandland te zien.

Opel Grandland 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een van de bepalende sleutels van deze opstelling is de technologische uitrusting. Naast de bekende Night Vision camera heeft Opel nog andere innovaties gepresenteerd. De lijst met rijhulpsystemen is uitgebreid met Highway Integration Assist, die beschikbaar is voor modellen met automatische transmissie. De adaptieve cruisecontrol wordt gecombineerd met de Lane Keeping-functie.

Verdere highlights zijn de draadloze oplader voor compatibele mobiele telefoons, de AGR-gecertificeerde voorstoelen, lederen bekleding, verwarming en ventilatie en de elektrisch te openen en te sluiten achterklep met handsfree-functie.

Opel Grandland 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

motor

Het motorengamma blijft behouden in de plug-in hybride varianten. Een van de pijlers waarop het aanbod van het vertrekkende model is gebaseerd. Opel ging niet in op veel mechanische details, maar de samenstelling zal hetzelfde blijven. Dat wil zeggen, aan de hierboven genoemde elektrische motoren moeten we de verschillende benzine- en dieselmotoren toevoegen.

Opel Grandland 2022 prijs

Wanneer komt het bij de dealers aan? Opel heeft bevestigd dat de levering van de nieuwe Grandland komend najaar zal beginnen. De overige details over het assortiment worden binnen enkele weken bekendgemaakt. Uitvoering, uitrusting en prijzen. De serieproductie vindt plaats in Eisenach (Duitsland).