Opel Crossland 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het is drie jaar geleden dat de compacte cross-over Opel Crossland X debuteerde, dus het is tijd voor een geplande update van het model. De restyling bracht de SUV een nieuw “gezicht” van de Vizor, een aangepast interieur, een sportieve GS Line + kuip en een nieuw afgesteld chassis. Tegelijkertijd werd de letter “X” in de naam van de auto afgeschaft, zoals in het geval van Mocha. De verkoop van nieuwe items op de Europese markt start begin 2021, configuraties en prijzen worden later gepubliceerd (de huidige versie kost 18.516 euro). De gemoderniseerde Opel Crossland 2021 komt ook in Rusland aan, maar de exacte data voor het verschijnen van de nieuwe cross-over zijn niet gegeven.

Opel Crossland 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Veranderingen in uiterlijk

De belangrijkste innovatie in carrosseriedesign is de opnieuw ontworpen voorkant. Nu is het opgelost in de Vizor-stijl, die voor het eerst werd gedemonstreerd door de Mocha SUV. In de toekomst zullen ook andere modellen van het merk zo’n “gezicht” krijgen. De filosofie van Vizor is om de koplampen visueel te integreren in een speciaal zwart paneel. De aldus gevormde compositie lijkt op een helmvizier. De grille van de Crossland zit in de bumper, die tijdens het herontwerpproces sterk werd aangepast. In de middelste en verticale nis bevindt zich een trapeziumvormige inzet met mistlampen aan de zijkanten.

De ontwikkeling van de auto is in mindere mate veranderd. Een glanzend zwarte rand met een compact merklogo verscheen tussen de koplampen en de verlichtingseenheden zelf werden donker. Het naamplaatje met de modelnaam is verplaatst van de hoek van de vijfde deur naar het centrale deel. De achterbumper heeft een duidelijkere beschermplaat.

Opel Crossland 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De cross-over, die de restyling heeft overleefd, heeft nieuwe versies van lichtmetalen velgen gekregen, variërend in grootte van 16 tot 17 inch. Welnu, voor fans van sportief design is er een versie van de Crossland GS Line + met een zwart dak, dakrails, speciale decoratieve elementen en speciale wielen met 17 diameters gemaakt.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Er zijn weinig wijzigingen aan het interieur van de SUV. Het aanbod aan afwerkingsschema’s is uitgebreid en de functionaliteit van reguliere mediacenters is verbeterd. Het meest geavanceerde is nog steeds het Navi Pro-complex, dat afbeeldingen weergeeft op een 8-inch touchscreen. De eenvoudigere radio-BT- en multimedia-radiosystemen worden gebruikt in de eerste configuraties. Draadloos opladen en OpelConnect-services zijn opgenomen in de lijst met beschikbare opties voor het model.

Opel Crossland 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum
Opel Crossland 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Ergonomische AGR-stoelen zorgen voor comfortabel zitten op de eerste rij van de nieuwe Opel. Aan de achterkant is een bank geïnstalleerd met aparte stoelen die de hoek van de rugleuning kunnen veranderen en 150 mm langs de cabine kunnen verschuiven. Afhankelijk van de zitpositie varieert de bagageruimte van 410 tot 520 liter. De maximale inhoud met neergeklapte achterbank bedraagt ​​1.255 liter.

Opel Crossland 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Technische gegevens van de Opel Crossland 2021

De Opel Crossover behield het oude PF1-platform als kern, maar de vering en besturing werden verbeterd om het rijcomfort te verbeteren. Ook is het IntelliGrip-systeem toegevoegd, dat de instellingen voor ESP en tractiecontrole verandert. Het biedt vijf bedieningsmodi: normaal, sneeuw, modder, zand en ESP uit.

Het motorbereik van de SUV blijft hetzelfde. Kopers kunnen kiezen uit de volgende aandrijflijnen:

  • Driecilinder “aangezogen” 1,2 liter (83 pk);
  • Twee turbomotoren 1,2 liter (110 en 130 pk);
  • Dieselmotoren 1,5 liter (110 en 120 pk)

Alle motoren voldoen aan de Euro 6d-norm. De basistransmissie is een handgeschakelde zesversnellingsbak. De krachtigste versies – benzine met 130 pk en diesel met 120 pk – worden aangeboden met een 6-band automaat, en in het tweede geval is de automaat standaard ingebouwd.