Opel Corsa 2022: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Met de laatste generatie van de Opel Corsa 2022 verdween ook het sportieve OPC-label in 2019. Maar fans kunnen hopen op een terugkeer van de hete compact. Het Britse zusterbedrijf Vauxhall heeft een Corsa-e VXR aangekondigd – dus het zou voor Opel niet meer dan logisch zijn om een OPC-tegenhanger te bouwen. AUTO BILD heeft al voorbereidend werk gedaan en de Corsa-e OPC op de computer getekend! (Zo zou OPC opnieuw kunnen beginnen!)

Opel Corsa 2022: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

OPC ook aanwezig in de sportieve Corsa-e

Zelfs met een elektrisch model zou OPC vertrouwen op de merktypische optische kenmerken. Sportievere schorten en dorpels laten de kleine auto er steviger uitzien. De reeds in het basismodel aangegeven luchtinlaten vallen in onze illustratie nog meer op. Een dakrandspoiler en een nieuwe grille-inzet met een centrale stut in de OPC-bedrijfskleur blauw zouden mogelijk zijn. Grotere velgen met hun ontwerp, blauwe remklauwen en OPC-logo’s nemen elke twijfel weg dat dit een sportmodel is. (Zo rijdt de Opel Corsa-e!)

✓ U kunt ook controleren:

Geen pk’s meer in de Corsa OPC

Twijfels kunnen bij fans sluipen als ze naar de prestatiegegevens kijken. In ieder geval zal de Vauxhall Corsa-e VXR net zo krachtig zijn met 136 pk als de basis. Dat zou dan ook bij de OPC het geval moeten zijn. De Corsa-e OPC zou meer over rijplezier dan rijprestaties moeten gaan. Daarom ligt de focus volledig op het optimaliseren van het onderstel, de besturing en de remmen. Dit recept kan goed smaken en de kleine meer pit geven.

Opel Corsa 2022: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

De Power Opel Corsa zou medio 2022 kunnen arriveren

Qua prijs zou de Corsa-e OPC rond de 35.000 euro moeten liggen voordat de milieubonus in mindering wordt gebracht. (Opel Corsa-e met een besparing tot 13.491 euro!) De tegenhanger van de Peugeot 208 PSE zal waarschijnlijk ook in deze regio komen te staan. Als er een Corsa-e OPC komt, is dat waarschijnlijk samen met de Opel-broer, die medio 2022 van start gaat. Het zou dan de laatste fase van uitbreiding zijn voor de grote facelift. Hier kom je sneller bij je OPC: gebruikte Opel Corsa OPC met 13.000 euro garantie!