Opel Astra OPC 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Moeten de gelederen van compacte atleten vrezen voor een nieuwe editie van de Opel Astra OPC 2022 ? De reactivering van de krachtige Rüsselsheimer is vrij realistisch – mogelijk ook als een GSi. Voor een prijs is het echter te vroeg.

Opel Astra-fans kijken sinds 2018 naar OPC in de buis: met de stopzetting van de 280 pk sterke driedeursauto nam het in Rüsselsheim gevestigde bedrijf afscheid van het compacte sportgilde – zelfs een Astra GSi werd niet opnieuw uitgegeven.

Opel Astra OPC 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De Astra generatie K vertrouwt sinds 2019 uitsluitend op maximaal 145 pk driecilinder. Vanaf 2021 mag je eindelijk weer dromen van meer vermogen: de recent geïntroduceerde Astra L maakt gebruik van het EMP-2 platform van de PSA Group, de extra elektrische energie. De toekomstige plug-in hybride modellen laten op indrukwekkende wijze zien hoe dit eruit gaat zien. Tot 225 pk op de vooras zijn al aangekondigd. Met een extra elektromotor op de achteras zou de Astra OPC zelfs een 300 pk sterke vierwielaandrijving worden, vergelijkbaar met de Grandland 4Hybrid. En wat een SUV van bijna 1,9 ton in 6,1 seconden naar 100 km/u accelereert, zou ook heel goed moeten werken in een lichtere en gestroomlijnde compacte auto.

De Peugeot 508 PSE, die het huidige einde markeert van de EMP-2 vlaggenmast met 360 pk, laat zien dat er nog meer mogelijk is op het platform. Zelfs als de hybridetechnologie efficiëntievoordelen belooft en puur elektrisch rijden mogelijk maakt, is de aanpak met de PSE compleet anders.

✓ U kunt ook controleren:

Hij is de atleet van de 508 families en laat dit optisch zien. Een aanpak die ook zou moeten werken voor de Opel Astra OPC (2022) of GSi. De aanpak bij PSE is heel anders: hij is de atleet van de 508 families en dat zie je ook terug in zijn looks. Een aanpak die ook zou moeten werken voor de Opel Astra OPC (2022) of GSi. De aanpak met de PSE is heel anders: hij is de atleet van de 508 families en laat dit visueel zien. Een aanpak die ook zou moeten werken voor de Opel Astra OPC (2022) of GSi.

Opel Astra OPC 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Opel Astra OPC 2022 prijs

Laten we even specifiek teruggaan naar de potentiële techniek van de Opel Astra OPC (2022) of Astra GSi: De basis is een 1,6-liter turbo viercilinder die 180 pk levert en op zich weinig emotie uitstraalt. De smaak komt van de elektromotoren, die zich direct op de betreffende as bevinden en de systeemprestaties verhogen.

Ook al vertrouwt PSA in de hybride modellen op een achttrapsautomaat: schakelpeddels aan het stuur pikken ook ambitieuze chauffeurs op. Zelfs de Astra met zijn Vizor-grill is een echte blikvanger. Gecombineerd met een grotere luchtinlaat, spoilermechanisme en grotere velgen, ziet het er voor het denkbeeldige oog erg coherent uit. Hopelijk herkent Opel de tekenen des tijds en laat vanaf 2022 een van de legendarische acroniemen herleven met de Opel Astra OPC of GSi. Tegen welke prijs? Helaas is het nog te vroeg om deze vraag te beantwoorden.