Opel Astra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Opel Astra uit 2022 is een van de eerste modellen die de geëvolueerde ontwerpfilosofie van het merk overneemt, die ook zal worden gedeeld met toekomstige Opel-modellen. Voor het eerst krijgt het Opel Astra-model van de zesde generatie een plug-in hybride aandrijflijn in twee fasen. Het zit op de nieuwste versie van het EMP2-multi-energieplatform, waarvan wordt beweerd dat het 14 procent meer torsiestijfheid heeft dan de vorige iteratie.

ijxilxjw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Een nieuwe Blitz is geboren met de geheel nieuwe Opel Astra! De nieuwe Astra betreedt een nieuw tijdperk met een sensationeel design en toonaangevende technologie met nieuwe hybride aandrijvingen. De Astra toont de hoogste precisie in de aandacht voor detail. Bij Opel zijn we ervan overtuigd dat de volgende generatie Astra gezegend is met de juiste ingrediënten om een ​​bestseller te worden en nieuwe kopers naar het merk te trekken.

Michael Lohscheller, CEO, Opel

Opel Astra 2022 exterieur

Het gezicht van Opel Astra 2022 is de nieuwste interpretatie van het Opel Vizor-voorschortconcept, dat voor het eerst te zien was op de nieuwe Mokka en aanwezig zal zijn en verder zal worden ontwikkeld in alle toekomstige Opel-modellen.

orgpfpad- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De auto is voorzien van slanke IntelliLux LED-koplampen, waaronder twee LED-projectoren en omgekeerde L-vormige dagrijlichten – iets wat ook te zien is op de eenmalige Manta GSe elektrische mod. De nieuwe Astra wordt geleverd met het typeplaatje dat centraal op de scherpgerande achterklep is geplaatst.

Andere hoogtepunten van de nieuwe Astra zijn onder meer verduisterde achteruitkijkspiegels, omlijstingen van de koplampen en een A-stijl, waarvan de laatste hem een ​​zwevend dakeffect geeft.

Innerlijk

Binnenin zal de nieuwe Opel Astra beschikken over het Pure Panel van de volgende generatie digitale cockpit, ontworpen in lijn met de Opel Vizor en als eerste beschikbaar op de Mokka.

De digitale cockpit van het Pure Panel is voorzien van twee 10-inch breedbeeldschermen die informatie weergeven in een horizontaal thema. Terwijl het scherm achter het stuur functioneert als een volledig digitale instrumentenconsole, fungeert het tweede scherm dat naar de bestuurder is gericht als het centrale infotainmentsysteem, dat standaard wordt geleverd met draadloze Apple Carplay en Android Auto.

ygppuqkt- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Onder dit scherm bevinden zich pianotoetsen-achtige bedieningselementen voor andere functies, waaronder automatische klimaatregeling. Het nieuwe stuur is een driespaaks wiel met pianolakaccenten.

De cabine is ook uitgerust met nieuwe sportieve AGR-stoelen, die 12 mm lager zijn geplaatst dan de stoelen van het vorige model. Deze stoelen bieden een breed scala aan optionele instellingen en zijn ook verkrijgbaar met ventilatie (voor de voorkant), massage (voor de bestuurder) en verwarming (zowel voor als achter), evenals bekledingsopties in nappaleder en alcantara.

✓ U kunt ook controleren:

specificaties:

De nieuwe Astra als plug-in hybride is verkrijgbaar in twee prestatieniveaus en in zijn krachtigste versie met een totaal vermogen tot 225 pk. In de hybride varianten is standaard een 8-traps automaat leverbaar.

Opel gaf geen details over de aandrijflijnen, maar had gemeld dat de plug-in hybride variant van de nieuwe Astra een VXR-badge zou krijgen (als een Vauxhall-model) en in de high-performance 296 pk (220,7 kW) vierwielaangedreven versie . Deze versie zou de Opel Astra OPC 2022 in Europa. Volgens Autocar UK zou ook een standaard voorwielaangedreven model worden aangeboden om kopers met een lager budget aan te spreken.

lbxwdfve- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Wat afmetingen betreft, is de nieuwe Opel Astra met 4 mm in lengte en 13 mm in wielbasis gegroeid, waardoor het een grotere auto is dan het vorige model.

Opel Astra 2022 Dimensies
lengte 4.374 mm
breed 1.860 mm
wielbasis 2.675 mm
kofferbak 422 liter

veiligheid

De nieuwe Opel Astra is uitgerust met een nieuwe reeks geautomatiseerde rijhulpsystemen die gebruik maken van vier bodycams, vijf radarsensoren en twee ultrasone sensoren. Al deze camera’s en sensoren werken synchroon met de e-Horizon-connectiviteit in Intelli-Drive 2.0, waardoor het bereik van deze camera’s en sensoren wordt vergroot.

De rijhulpsystemen die in de nieuwe Opel Astra beschikbaar zijn, zijn dwarsverkeerswaarschuwing achter, actieve rijstrookgeleiding, dodehoekdetectie met een groot bereik, adaptieve cruisecontrol met stop-and-go-functie, head-up display.

Opel Astra 2022 ontwikkeling

Prototype voertuigen van de nieuwe Opel Astra werden naar Zweeds Lapland in de poolcirkel gebracht, waar de prestaties van het voertuig, inclusief het HVAC-systeem, werden gemeten in extreme klimatologische omstandigheden met temperaturen tot -30 graden Celsius.

Bovendien werd het voertuig in het testcentrum van Dudenhofen gereden en op de openbare weg in het Rijn-Maingebied gevalideerd en uiteindelijk getest in het EMC-laboratorium van Opel in Rüsselsheim. Terwijl tests in de poolcirkel het opwarmgedrag van de Astra in enkele van de koudste omstandigheden ter wereld bepaalden, waren tests in het centrum van Dudenhofen gericht op het comfort en de veiligheid van het voertuig.

ukajqynk- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Productie & lancering

Momenteel wordt de nieuwe Opel Astra alleen gepresenteerd als vijfdeurs hatchback. Opel zal in de herfst beginnen met het aannemen van bestellingen voor de nieuwe Astra en de leveringen zijn gepland voor begin 2022.

De nieuwe Astra is ontworpen en gebouwd in Rüsselsheim, Duitsland en zal dit jaar in productie gaan in de fabriek in Rüsselsheim. De auto wordt geleverd met de Renault Mégane en de VW Golf concurreren.

Veelgestelde vragen over de Opel Astra 2022

Wanneer wordt de nieuwe Opel Astra Hybrid gelanceerd?

De boeking van de nieuwe Astra begint in de herfst van 2021 en de leveringen beginnen begin 2022.

Wat zijn de belangrijkste concurrenten van de Opel Astra Hybrid?

De nieuwe Astra Hybrid zal het opnemen tegen auto’s als de VW Golf eHybrid en Renault Megane Hybrid.

Wat is het maximale vermogen van de Opel Astra Hybrid?

De nieuwe Astra Hybrid wordt aangeboden in twee vermogensniveaus, met een maximumvermogen van 225 pk.