Nissan Z 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Liefhebbers van de legendarische sportwagen hebben beslist niet al te veel geduld voor de opvolger van de 370Z. De huidige generatie bestaat veel te lang en Nissan heeft absoluut updates nodig om competitief te blijven. Op dit punt lijkt de Japanse fabrikant eindelijk begonnen met de ontwikkeling van het nieuwe model. Het gerucht gaat dat het in 2021 wordt onthuld. Voor de gelegenheid noemen we het de Nissan Z 2021 .

Op dit moment zijn er geen details over de Nissan Z 2021 beschikbaar. We kunnen op dit punt alleen maar speculeren. Het gerucht gaat dat we niet alleen een nieuw ontwerp zullen zien, maar ook veranderingen in grootte. Uiteraard wordt er een nieuwe motor verwacht.

Nissan Z 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp Nissan Z 2021

Als het gaat om de basisontwerpkenmerken, lijdt het geen twijfel dat de Nissan Z in 2021 dezelfde filosofie zal volgen . In de praktijk betekent dit een lichte en wendbare sportwagen met een achterwielaandrijving. Volgens rapporten zou de grootte kunnen veranderen. Om precies te zijn, er is een kans om de Nissan Z 2021 met kleinere afmetingen te zien. Of het nu kleiner is of niet, we vertrouwen op een volledig nieuwe esthetiek.

✓ U kunt ook controleren:

De huidige generatie bestaat te lang. Het werd gelanceerd in 2009 en lijkt in veel opzichten verouderd te zijn, vooral als het gaat om esthetiek. Uiteraard wordt het nieuwe model aangepast aan de nieuwste designtaal van het merk. We rekenen op de nieuwste versie van de nieuwe designtaal van het merk. Op dit moment weten we niet of het nieuwe model ook in twee carrosserievarianten zal worden aangeboden, aangezien de roadster is stopgezet.

Nissan Z 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Innerlijk

Het is natuurlijk veel te vroeg om op dit aspect in detail te treden. We kunnen alleen maar aannemen dat de algehele indeling hetzelfde blijft, wat betekent dat u kunt vertrouwen op een typische 2-persoons cabineconfiguratie. Het ding aan de Nissan Z 2021 is dat we behoorlijk hoge verwachtingen hebben van de interieurkwaliteit. Het huidige model is in dit opzicht niet bijzonder goed. Bovendien bieden de meeste concurrenten hutten van veel hogere kwaliteit met hoogwaardige materialen. Aan de andere kant is de huidige 370Z grotendeels gebaseerd op harde kunststoffen. We verwachten dan ook dat de nieuwe Nissan Z er in 2021 zal zijneen veel beter ontwerp met een aantrekkelijker dashboardontwerp, fijnere materialen en verbeteringen op andere aspecten. Natuurlijk worden er ook veel nieuwe technische snufjes verwacht.

Nissan 400Z 2021

Volgens de meeste rapporten komt de nieuwe generatie in 2021 als de Nissan 400Z . In het verleden had het aantal altijd betrekking op de motorgrootte. Daarom zou je aannemen dat het nieuwe model een 4,0 liter motor heeft. Mogelijk zien we op dit moment echter een uitzondering. Sommige bronnen suggereren dat de “400” eigenlijk het aantal pk’s zal zijn. De 2021 Nissan Z zal naar verwachting worden uitgerust met een 3,0-liter V6-motor met turbocompressor die ongeveer 400 pk ontwikkelt. Het is dezelfde motor die u kunt vinden in modellen als de Infiniti Q50 en Q60. Het enige probleem met deze naamgevingsrichtlijn is hoe de Nismo-versie wordt genoemd, aangezien deze aanzienlijk krachtiger zou moeten zijn. Wees voorzichtig met deze geruchten.

Nissan Z 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Z 2021 releasedatum en prijs

De nieuwe auto Z 2021 bevindt zich nog in de beginfase van de ontwikkeling, dus het is moeilijk om over details te praten, zoals de lanceringsdatum en de prijs. Veel rapporten suggereren echter dat het nieuwe model al in 2021 zou kunnen arriveren. Wat de prijs betreft, het huidige model begint bij ongeveer 30.000 euro, maar na het herontwerp kunnen er enkele wijzigingen zijn.