Nissan Xterra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Als je op zoek bent naar een SUV met een opvallende look, dan is de aanstaande Nissan Xterra 2022 het overwegen waard. Volgens veel geruchten maakt de populaire SUV volgend jaar een comeback. Er zijn enkele renders beschikbaar en de nieuwste Xterra heeft een mooi en compact ontwerp gevolgd door een comfortabele en technische cabine.

Over het algemeen is dit model gebaseerd op de Nissan Frontier-pick-up en deelt het veel aanwijzingen. In tegenstelling tot de vorige generatie zal de nieuwe vierdeurs SUV met twee rijen echter enkele mechanische veranderingen ondergaan. Naar verluidt zal hij worden aangedreven door een nieuwe 3,8-liter V-6-motor die naar verluidt ongeveer 310 pk zal produceren met een automatische transmissie met negen versnellingen.

Nissan Xterra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Xterra 2022-ontwerp

Het exterieur van de nieuwe Nissan Xterra 2022 oogt aantrekkelijk en modern, althans aan de voorzijde. In feite heeft de aankomende SUV dezelfde ontwerptaal als de nieuwste Nissan Frontier-pick-up. Het wordt geleverd met een gedurfde body, een futuristisch gezicht en heel veel technologie om dit model hot te maken. We houden ook van zijn kenmerkende radiatorrooster en een nieuwe gebeitelde motorkap.

Op dit moment hebben we geen idee of de Nissan Xterra op hetzelfde platform rolt als de Frontier-pick-up. Het algehele ontwerp is echter beter dan voorheen en het heeft dezelfde Boulder Grey Pearl als op de pick-up. Andere Frontier-kleuren die kunnen worden overgedragen, zijn Glacier White, Gun Metallic, Super Black, Red Alert, Cardinal Red Metallic TriCoat, Deep Blue Pearl en Baja Storm.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Indoor geruchten

De nieuwe Nissan Xterra 2022 zal hoogstwaarschijnlijk over dezelfde technologie beschikken als de beroemde Frontier. Dat gezegd hebbende, mogen we een zeer ruime cabine verwachten en op zijn minst enkele van de zachte afwerkingen. We hopen ook dat het basismodel standaard een 8,0-inch touchscreen zal gebruiken, maar er moet ook een 9,0-inch display beschikbaar zijn.

De standaard connectiviteit moet de integratie van Apple CarPlay en Android Auto omvatten, evenals meerdere oplaadpunten. Maar over het algemeen varieert alles afhankelijk van het uitrustingsniveau. En kopers hebben hoogstwaarschijnlijk de mogelijkheid om meer extra functies van bovenaf te kiezen.

Nissan Xterra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Xterra 2022 aandrijflijn

Toen de vorige generatie Xterra werd geïntroduceerd, werd deze aangedreven door een krachtige 4,0 liter V-6-motor. Het nieuwe model zal die motor echter aftappen en de nieuwe krijgen. Volgens het laatste nieuws zal dezelfde motor die de Frontier-pick-up aandrijft, de nieuwste Xterra aandrijven.

Deze motor bestaat uit een 3,8 liter V-6-eenheid die 310 pk en een koppel van 281 lb-ft produceert. Bovendien zou hij een nieuwe negentraps automatische transmissie gebruiken die speciaal voor deze SUV is ontworpen. Onder het Frontier-model levert dezelfde motor EPA brandstofverbruik in de stad/snelweg: 18/24 mpg (RWD), 17/23 mpg (AWD).

Nissan Xterra 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum, prijs

De rendering Nissan Xterra 2022 heeft alles in huis om de SUV weer in het spel te brengen. Dit model ziet er aantrekkelijk uit en heeft een zeer comfortabele cabine. We zouden een nieuwe Xterra verwelkomen, en concurrentie zoals Jeep Wrangler en Ford Bronco zou eindelijk een echte rivaal kunnen krijgen.

Volgens een beroemd automagazine komt de nieuwe Nissan Xterra ergens volgend jaar op de markt, vanaf minder dan 30.000 euro.