Nissan Xterra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Nissan Xterra 2021 is een kleinere Nissan Terra SUV. Xterra is ook kleiner dan de Amerikaanse versie van Nissan Pathfinder. De Xterra wordt momenteel verkocht in China, maar Nissan is van plan deze stijlvolle SUV in het Duits te gaan leveren

Chinese en Noord-Amerikaanse versies variëren in prestaties. Dit betekent dat de twee modellen verschillende motoren gebruiken. Xterra is een middelgrote SUV die vijf jaar geleden werd afgeprijsd. Nu staat het nieuwe generatie model voor de deur en kunnen we tal van innovaties verwachten.

Nissan Xterra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp van het exterieur

De naderende Nissan Xterra uit 2021 zal op hetzelfde platform rijden als de Frontier Pickup. Dezelfde architectuur is beschikbaar in Renault Alaskan en Nissan Navara. De designtaal van Nissan is gemakkelijk te herkennen en Xterra zal niet anders zijn. Toch worden de meeste aanwijzingen aan de buitenkant gedeeld met de grotere Tera SUV. Volgens rapporten zal de nieuwe Nissan Rogue zelfs een aanzienlijke impact hebben op het ontwerp van de gloednieuwe Xterra. Het productiemodel zal om een ​​aantal redenen interessant zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Xterra 2021 wordt immers het model van de volgende generatie. Dat gezegd hebbende, kunnen we talloze wijzigingen en verbeteringen verwachten ten opzichte van de vorige versie. Nissan introduceert nieuwe koplampen en de beroemde V-Motion-grille. Kap heeft ronde bladen en mooie scherpe lijnen. Xterra zal zeker een meer hoekig ontwerp gebruiken met meer functies zoals achterlichten en bumpers. De nieuwste SUV van Nissan is 192 centimeter lang en de wielbasis is 112 centimeter.

Nissan Xterra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Praktisch en modern interieur

Het interieur van de binnenkomende SUV zal sterk lijken op het interieur van het Terra-model. Aan de andere kant biedt de nieuwe Nissan Xterra 2021 minder ruimte van binnenuit. De cabine wordt zeer modern en ziet er luxe uit. De bruikleen gaat naar verschillende hoogwaardige materialen, nieuwe bekleding en extra chromen accenten. Het basismodel ziet er ook bevredigend en aangenaam uit.

Nissan zal een logische volgorde van de knoppen aanbieden, aangezien het doel is om een ​​functionele cabine-indeling te bieden. In de drie zitrijen is plaats voor zeven personen. Sommige rapporten suggereren een versie met vijf zitplaatsen, maar dit is voorlopig slechts een gerucht.

Nissan Xterra 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De Amerikaanse versie krijgt een V6-motor

De komende Nissan Xterra 2021 zal een 2,5-liter benzinemotor aanbieden. Deze viercilinder is verkrijgbaar in China. Daarnaast levert Xterra een 2,5 liter diesel. Beide uitgangen gebruiken een handgeschakelde zesversnellingsbak en een automatische zevenversnellingsbak. Nissan is echter ook van plan zijn nieuwste SUV in de Verenigde Staten te verschepen.

De Amerikaanse variant zal hoogstwaarschijnlijk een 3,5-liter V6 gebruiken die 190 pk en een koppel van 225 lb-ft genereert. Uiteraard is er nog ruimte voor nieuwe geruchten en speculaties. Om deze redenen zijn er veel motoren bij betrokken, maar een soort V6-aandrijflijn is het meest waarschijnlijke resultaat.

Nissan Xterra 2021 prijs en releasedatum

De Xterra SUV wordt qua afmeting gebruikt tussen Murano- en Pathfinder-modellen. Eén ding is echter zeker: de Nissan Xterra 2021 kost meer dan elk van deze twee modellen. Dat betekent dat de prijs begint bij ongeveer 30.000 euro.

We wachten nog steeds op de aankondiging van de apparatuurvarianten. Zelfs de Pro 4X-versie is waarschijnlijk voor 2021. De nieuwe Xterra is komend najaar verkrijgbaar bij dealers.