Nissan X-Trail 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het compacte crossover-segment is een van de zwaarste in de auto-industrie en Nissan is er klaar voor. Na de nieuwe Qashqai is hier de gloednieuwe  Nissan X-Trail 2022 . Het wordt op alle mogelijke manieren geleverd en lijkt klaar om te concurreren met klasseleiders zoals de Toyota RAV4, VW Tiguan, enz. Het ziet er een stuk beter uit dan voorheen en brengt een hele reeks nieuwe technologieën met zich mee, vooral onder de motorkap.

Nissan X-Trail 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Vergeleken met de vorige generatie verschilt het nieuwe model in veel opzichten. Het wordt geleverd met een volledig nieuwe styling en biedt een veel betere interieurkwaliteit. Wat nog belangrijker is, is dat er een nieuwe hybride aandrijflijn is die zowel betere prestaties als efficiëntie belooft. Bovendien is het nieuwe model iets groter, dus het is geen wonder dat we ook de optionele derde rij zullen zien.

De verkoop zou deze zomer moeten beginnen wanneer we de laatste rapporten kunnen vertrouwen.

Restyling Nissan X-Trail 2022

Zoals we net vermeldden, brengt de Nissan X-Trail 202 2 heel wat nieuwigheden met zich mee. De Japanse fabrikant heeft een compleet nieuw ontwerp gemaakt en we verwachten dat het nieuwe model in alle opzichten competitief zal zijn. Hoewel het een complete revisie was, gebruikt de nieuwe generatie nog steeds een vertrouwd CMF-platform. Deze architectuur is echter aanzienlijk opnieuw ontworpen en het nieuwe model brengt niet alleen verbeteringen op het gebied van rijkwaliteit, maar implementeert ook allerlei nieuwe technologieën. Dit heeft met name betrekking op het nieuwe hybridesysteem, dat uniek lijkt in vergelijking met andere geëlektrificeerde modellen in deze klasse.

Buiten

De meest voor de hand liggende verandering die met de nieuwe generatie kwam, is natuurlijk de styling. Het nieuwe model ziet er met zijn doosvorm veel beter uit dan voorheen. Het is meer SUV-achtig en we houden vooral van de scherpe lijnen aan de voorkant. Het meest opvallend zijn de nieuwe koplampen, die net iets anders zijn en er luxer uitzien in vergelijking met de nieuwe Qashqai. Natuurlijk is de herkenbare V-Motion-grille er ook en ziet er geweldig uit.

✓ U kunt ook controleren:

Het nieuwe model is ook iets groter dan voorheen. Het voegt 0,5 inch toe aan de wielbasis en dat heeft zeker een positief effect op het interieur. De derde rij wordt immers voor het eerst aangeboden en daar komen we zo op terug.

Innerlijk

Net als het exterieur is ook het interieur van de nieuwe SUV aanzienlijk verbeterd. Eén blik is voldoende om te zien dat de nieuwe cabine er stijlvoller uitziet dan voorheen, hoewel de vorige versie ook een behoorlijk indrukwekkende interieurkwaliteit heeft. Natuurlijk zijn er nieuwe esthetieken die er modern uitzien en perfect worden gecombineerd met nieuwe materialen. De materialen zijn vrijwel premium, terwijl de bouwkwaliteit ook behoorlijk indrukwekkend is. Bovendien is de hoeveelheid technische goodies ook behoorlijk indrukwekkend. De grootste highlights zijn natuurlijk een 12,3-inch digitaal instrument en een 10,8-inch infotainmentscherm. We houden ook van de middenconsole met de nieuwe versnellingspook, die er echt stijlvol uitziet.

Nissan X-Trail 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Naast de forse kwaliteitsverbetering biedt de nieuwe cabine ook iets meer ruimte. De eerste en tweede rij zijn qua ruimte vergelijkbaar met de vorige generatie; er is ook een optionele derde rij. We verwachten hier geen wonderen van, maar de derde zal zeker veel kopers ten goede komen.

Nissan X-Trail 2022 aandrijflijn

Tot nu toe weten we zeker dat de nieuwe Nissan X-Trail in 2022 in een hybride versie zal komen . Natuurlijk zal het gebruik maken van het nieuwe e-power-systeem dat een beetje anders werkt. Hij heeft zowel een benzine- als een elektromotor, maar de wielen worden alleen aangedreven door een elektromotor van 190 pk. Aan de andere kant dient een 1,5-liter benzinemotor met 155 pk als de generatie wiens enige taak het is om de batterij op te laden. Over deeg gesproken, het heeft een capaciteit van 2 kWh.

Nissan X-Trail 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het grote voordeel van deze opstelling is dat de wielen worden aangedreven door een elektromotor. De rit is dus vrijwel hetzelfde als een echte EV, wat betekent dat je kunt rekenen op een onmiddellijke gasrespons bij elke snelheid. In de praktijk is dit hetzelfde systeem dat recentelijk is ingevoerd in de nieuwe Qashqai.

Nissan X-Trail 2022 releasedatum en prijs

We verwachten dat de Nissan X-Trail 2022 deze zomer op de markt komt. Als het op prijs aankomt, weten we dat het Britse model rond de £ 25.000 zal gaan. Aan de andere kant zouden Europese modellen voor 28.000 euro moeten gaan.