Nissan Versa 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Voor veel automobilisten wordt een auto gebruikt om van A naar B te komen en voor hen is het kopen van een nieuwe auto een uiterst rationeel proces. Ze geven niet om interieurontwerp of prestaties. Het enige wat ze willen is veel auto voor hun geld, en modellen als Versa passen perfect in een verhaal als dit. Geen wonder dus dat de Nissan Versa ook in 2022 een van de populairste modellen in het segment van de kleine auto’s zal zijn .

Er zijn zoveel redenen om deze auto te kopen, maar het eerste dat in je opkomt is de prijs. Dit is een van de goedkoopste voertuigen die je kunt kopen. Het is niet bijzonder leuk om te rijden, maar hij heeft behoorlijke laad- en passagiersruimte, terwijl de standaarduitrusting meer dan in orde is. Daarnaast kunt u door het eenvoudige ontwerp rekenen op een lange levensduur en lage onderhoudskosten.

Nissan Versa 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De huidige generatie bestaat al sinds vorig jaar, dus het is vrij zeker dat de 2022 Nissan Versa slechts een overdrachtsmodel zal zijn zonder grote veranderingen. Daarom verwachten we dat het pas in het laatste kwartaal van het jaar in de verkoop zal gaan.

Restyling Nissan Versa 2022

Zoals we zojuist vermeldden, zal de Nissan Versa 2022 het derde jaar van productie zijn en dat betekent dat er geen grote veranderingen op handen zijn. Het laatste herontwerp bracht veel interessante innovaties en de huidige generatie ziet er ondanks de spotprijs echt goed uit. Het volgt de nieuwste ontwerptaal van het merk, die is voorzien van de bekende V-Motion-grille en er behoorlijk aantrekkelijk uitziet, vooral in vergelijking met rivalen zoals Chevrolet Sonic of Hyundai Accent.

Een ander ding dat we leuk vinden aan deze auto is de grootte. Ondanks dat hij is geclassificeerd als een kleine auto, heeft hij een wielbasis van meer dan 103 inch, waardoor hij redelijk dicht bij het compacte segment ligt. Hierdoor is het binnen verrassend goed en daar komen we zo op in.

Nissan Versa 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Innerlijk

Gezien de prijs is het duidelijk dat deze cabine grotendeels van goedkope materialen is gemaakt. Goedkope plastic afwerkingen zijn er in overvloed, maar het dashboard ziet er eigenlijk meer dan fatsoenlijk uit. Een ander voordeel is dat er standaard een 7-speed touchscreen is, wat een grote impact heeft op de algehele uitstraling van het dashboard. De bouwkwaliteit is goed, terwijl de voorstoelen verrassend comfortabel zijn voor het segment.

Nissan Versa 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Zoals we eerder zeiden, is dit een behoorlijk groot voertuig voor het segment. Het is dan ook geen wonder dat de tweede zitrij ook veel ruimte biedt en gemakkelijk volwassenen kan herbergen. Daarnaast is de kofferbak ook vrij royaal. Het biedt ongeveer 15 kubieke voet, wat eigenlijk meer is dan je krijgt in een grotere Sentra.

kenmerken

Volgend jaar verwachten we op dit gebied niet al te veel innovaties. De meeste dingen moeten hetzelfde blijven, wat betekent dat het basismodel goed is uitgerust. Zaken als startknop, een 7-inch touchscreen, een stereo met vier luidsprekers, Bluetooth en een USB-poort zijn standaard. Voor Apple CarPlay en Android Auto moet je helaas extra betalen. De lijst met opties moet ook zaken bevatten zoals keyless entry, starten op afstand, klimaatregeling, satellietradio, audiosysteem met 6 luidsprekers, enz.

✓ U kunt ook controleren:

Hetzelfde wordt verwacht met betrekking tot de veiligheidsfuncties. We verwachten geen grote veranderingen, dus basismodellen moeten standaard worden geleverd met extra’s zoals een achteruitkijkcamera, waarschuwing voor aanrijdingen, automatisch vooruit en achteruit noodremmen, voetgangersdetectie en waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, wat behoorlijk indrukwekkend klinkt gezien de stickerprijs . Daarnaast kunt u upgrades krijgen zoals adaptieve cruisecontrol, dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend achterverkeer, een aandachtsmonitor voor de bestuurder, enz.

Nissan Versa 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nissan Versa 2022-motor

Dingen onder de motorkap zullen zeker niet veranderen en de Nissan Versa 2022 blijft aangeboden met dezelfde aandrijflijn. Dat betekent een goede oude 1,6-liter vier-in-lijn met natuurlijke aanzuiging die slechts ongeveer 122 pk en een koppel van 114 pond-voet levert. Dat is natuurlijk niet genoeg voor ambitieuze chauffeurs, maar wie op zoek is naar een dagelijkse forens, zal dat niet erg vinden. U kunt ook kiezen tussen een handgeschakelde vijfversnellingsbak en een CVT-transmissie.

Hoewel de handleiding leuker is om te rijden, biedt hij ook lagere mpg-nummers. Je kunt ongeveer 27 mpg verwachten in de stad en 35 mpg op de snelweg. Tel daarbij het ontbreken van de 6e versnelling op en het wordt duidelijk dat de CVT een betere keuze is. Nissan Versa uitgerust met een CVT retourneert ongeveer 32 mpg in de stad en 40 mpg op de snelweg.

Nissan Versa 2022 releasedatum en prijs

We verwachten de Nissan Versa 2022 ergens in het laatste kwartaal van het jaar te zien. Aangezien er geen grote veranderingen zullen zijn, zou de prijs ook ongeveer hetzelfde moeten blijven. Dat betekent dat de basisversies onder de 15.000 euro moeten blijven.