Nissan Titan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De concurrentie in het semitone pickup-segment is hevig, hoewel er slechts enkele modellen worden aangeboden. Terwijl de Grote Drie het segment domineren, vecht Nissan nog steeds voor een solide positie in de markt, zelfs in vergelijking met Toyota Tundra. Toch zal de Nissan Titan uit 2022 niet al te veel veranderingen met zich meebrengen. De huidige generatie bestaat al zo’n vijf jaar en na een update vorig jaar verwachten we dat de huidige generatie nog een paar jaar in productie zal blijven.

Nissan Titan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Voor iedereen die van plan is de Titan volgend jaar te kopen, betekent dit dat er geen grote verrassingen zullen zijn. De Nissan Titan 2022 gaat verder met bekende designkenmerken. Deze truck heeft een van de meest comfortabele cabines in het segment en biedt bovendien een zeer uitgebalanceerd rijgedrag. We houden ook van zijn krachtige V8-motor en een intuïtief infotainmentsysteem. We gaan ervan uit dat de startdatum gepland staat voor eind 2021.

Restyling Nissan Titan 2022

De huidige generatie Nissan pick-ups op ware grootte zal naar verwachting nog een paar jaar in productie blijven. Geen wonder dus dat niemand grote aanpassingen aan de Nissan Titan 2022 verwacht . In plaats daarvan zien we een vertrouwde lay-out gebaseerd op het goede oude ‘F-Alpha-platform. Dat is dezelfde die de komende Frontier, die na 15 jaar een nieuw ontwerp krijgt, zal onderdrukken.

Stijlveranderingen zijn ook niet te verwachten. U kunt rekenen op een vertrouwd ontwerp dat is bijgewerkt voor het 2020-model. Voor die opfrissing hebben we een paar interessante nieuwigheden gezien zoals een gedurfdere grille, nieuwe bumpers, meer opvallende koplampen, enz. De Nissan Titan 2022 gaat op dezelfde manier verder.

Nissan Titan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bovendien kun je rekenen op de Pro 4X-versie die wordt geleverd met een aantal mooie offroad-upgrades. Enkele van de hoogtepunten zijn zaken als elektronische sperdifferentiëlen, hulp bij afdalingen, Bilstein-schroefsets, onderdoorrijdbeveiliging en terreinbanden.

Innerlijk

Deze truck biedt een van de meest comfortabele cabines in het segment en we twijfelen er niet aan dat het model volgend jaar zo zal blijven. Naast de uitstekende afstelling van de ophanging, die een responsief rijgedrag met succes combineert met een soepele rit, zijn er ook uitstekende voorstoelen die waarschijnlijk de beste in hun klasse zijn. De tweede rij modellen met dubbele cabine is eveneens zeer ruim en biedt plaats aan volwassenen.

✓ U kunt ook controleren:

Met cabine- en bedconfiguraties kunt u rekenen op twee aangeboden varianten. De Standard King Cab is een typisch langwerpig cabinemodel dat wordt geleverd met een langer bed van 6-foot-7-inch. Aan de andere kant wordt het Crew Cab-model geleverd met een iets korter 5-foot-7-inch bed.

Nissan Titan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

kenmerken

De facelift van 2020 bracht enkele innovaties met zich mee, waaronder een volledig nieuw infotainmentsysteem. Dus we betwijfelen of er te veel dingen kunnen veranderen voor de 2022 Nissan Titan . De meeste dingen blijven hetzelfde als bij het huidige model, dat standaard wordt geleverd met een 8-inch touchscreen, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth, twee usb-poorten, satellietradio en een stereo-installatie met zes speakers. Daarnaast krijg je zaken als een 9-inch touchscreen, HD-radio, navigatie, twee USB-poorten aan de achterkant en een audiosysteem met 12 speakers, een zonnedak, een klimaatregeling met twee zones, een standaard huishoudelijk stopcontact, enz.

Als het om veiligheidsfuncties gaat, moeten alle modellen standaard zijn uitgerust met extra’s zoals een achteruitrijcamera, parkeersensoren achter, bewaking van slaperigheid bij de bestuurder, dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend verkeer achter, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, waarschuwing voor aanrijding aan de voorkant, automatische vooruit- en achteruit noodremming en voetgangersdetectie. U kunt bijbetalen voor extra extra’s zoals adaptive cruise control, verkeersbordherkenning, een parkeercamerasysteem met rondom zicht en parkeersensoren voor.

Nissan Titan 2022-motor

De Nissan Titan 2022 gaat verder met een goede oude 5,6 liter V8. Deze motor is onlangs geüpgraded en heeft nu een maximaal vermogen van 400 pk en een koppel van 413 pond-voet. Dat is genoeg voor een behoorlijk solide rijdynamiek. Bovendien wordt de motor geleverd in combinatie met een automatische transmissie met negen versnellingen, die het behoorlijk goed doet.

Nissan Titan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Als het gaat om brandstofverbruik, kunt u ongeveer 16 mpg verwachten in de stad en 21 mpg op de snelweg. Dit is heel typerend voor een full-size pick-up met een V8-motor. Niet zo typisch voor het segment is het maximale trekvermogen van ongeveer 9.300 pond. Dat is onder het gemiddelde voor de klas. Het maximale laadvermogen is maximaal 1.680 pond.

Nissan Titan 2022 releasedatum en prijs

Aangezien er geen grote veranderingen op handen zijn, zijn we er vrij zeker van dat de Japanse fabrikant de Nissan Titan in 2022 niet zal haasten. In plaats daarvan is de kans groter dat het ergens in het laatste kwartaal van het jaar op de markt komt. De vanafprijs mag niet noemenswaardig afwijken van het huidige model, dat is 38.000 euro. Hoewel de Grote Drie het segment domineren, zien we Toyota Tundra als de grootste concurrent van Titan.